En gammel urterecept med nye muligheder

Behandlernes begreber

 

Du tager tysk grundighed ud i fermenteringer og blander med schweizisk nysgerrighed. Du tager med på en rejse tilbage i tiden, hvor der kun var ganske få kosttilskud med naturlige midler til at hjælpe på alskens skavanker, og du står med en flaske Strath i hånden. Fra en fabrik bygget ind i de schweiziske alper, hvor urtehaven strutter af europæisk kultur og viden.

Af Marianne Palm

… Og tilsætter du moderne viden om vitaminers og mineralers evne til at blive optaget i blodbanen, så kan selv den bedst uddannede blive overrasket.

Det skete også i Schweiz, hvor de for få år siden skiftede Bio-Strath-navnet ud med Strath, og i samme moment ville de da lige modernisere og skabe nogle nye produkter. De tilsatte zink, som er vigtig for immunforsvar og mere end 300 forskellige enzymer i kroppen, og tænkte, at det var en mægtig god ide. Det var bedre end det! For de opdagede i deres analyser før og efter blodprøver, at de ikke kun havde tilsat zink til et urteprodukt. De havde også skabt en højere biotilgængelighed af zinken. Sagt sådan på almindelig dansk: Den zink, de havde tilsat, blev optaget bedre, end hvis de havde givet zinken alene.

Svaret skal findes i de lange tarme, hvor de fermenterede urter skaber en gunstig effekt på mikrofloraen, der så meget lettere end før kan få zinken over i blodbanen, hvor den skaber en god støtteterapi for kroppen.

Fremstilling med fermentering

Strath består af en stribe europæiske lægeplanter, som siden produktet blev skabt for første gang i 50’erne, har bibeholdt sin (hemmelige) urteopskrift. Kun den nærmeste familie i bjergene fra Schweiz kender den nøjagtige sammensætning. Og det er der alle mulige gode grunde til, bl.a. fordi produktet i dag eksporteres til 53 lande og er meget sårbart over for efterligninger.

Gæren skaber kontakt med urternes aktive stoffer

Når urterne samles ind fra kvalitetslandbrug rundt omkring i Europa, køres de selvfølgelig først gennem kvalitetskontrollen, inden de bliver blandet med gær i de store tanke, der går fra gulv til loft, faktisk gennem flere etager.

Her får gæren lov til at bearbejde urterne, så cellevæggene åbner sig, og de aktive stoffer bliver blandet med gærcellerne. Det koger og bobler undervejs i processen, men efter et vist antal dage i de store tanke holder lyden af gærens gøren og laden op. Gæren bliver inaktiv, men til gengæld fyldt med livgivende og støttende egenskaber til hele kroppen.

Den naturlige gæringsproces gør, at der ikke behøves alkohol, sukker eller konserveringsmidler. Urternes virkning “speedes op” af gæren.

Strath indeholder mere end 50 forskellige urter, hvor langt de fleste virker desinficerende og slimdrivende, mens andre fremmer de overordnede organsystemer som fx nervesystemet, immunforsvaret og kredsløbet. Det gør Strath til et styrkende tonikum.

Strath fås som eliksir, dråber eller tabletter

I eliksiren er der tilsat lidt honning, maltekstrakt og orangejuice af hensyn til smagen, men ellers er mængden af næringsstoffer og aktive stoffer ens, hvad enten du vælger de flydende muligheder eller tabletter.

35 videnskabelige studier og en masse erfaringer til hele familien Europa

  • Til spædbørn og børn, gravide og ammende.
  • Til ældre, hvor der typisk er nedsat evne til at optage næringsstoffer, eller appetitten måske er lille.
  • Til at regulere kroppens organer ved kroniske sygdomme og konflikter ikke med medicin.
  • Under og efter akut sygdom.
  • Før operationer og efterfølgende til at afkorte rekonvalescens.
  • Ved fysisk og psykisk stress samt ved sportspræstationer.
  • Mange typer af mental stress, fx ved eksamener, stress og for meget arbejde.
  • Regulering af nervesystemet, herunder hjælp til ADHD, ADD samt ved almene problemer med hukommelse, indlæring og koncentration.

83 skolebørn fik færre infektioner og klarede sig bedre i skolen

De fik alle Strath i seks måneder og blev sammenlignet med, hvordan influenzasituationen var i resten af Schweiz. Man så en klar mindskning af forkølelse, influenza og feber hos børnene, som samtidig fik forbedret deres mentale habitus, hvad adfærd angik. Det blev målt på evnen til at koncentrere sig, lyst til at følge med og være interesseret i skolen. Både skoletræthed og aggressioner blev mindre.

Sportspræstationer – for motionisten og i elitesport

Er du ivrig sportsudøver og ovenikøbet dyrker sport på eliteplan, har du måske opdaget, at det kan gå ud over dit immunsystem, så du lettere bliver offer for infektioner. Et studie offentliggjort i British Journal of Sports Medicine konkluderer, at immunforsvaret blev mindre belastet hos maratonløbere end normalt, og at det er sikkert at bruge før, under og efter konkurrencen.

Ingen doping, kun naturlige urter, der er gjort tilgængelige for kroppen gennem fermenteringsprocessen i de schweiziske alper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *