Eskio-3-olie med fokus på bæredygtighed og virkning

bæredygtigthav-01

 

Der er skrevet rigtig mange artikler om fedtsyrer, og især her i sund-forskning har vi emnet oppe gang på gang.

Lige nu og her har jeg oplistet de mange muligheder, der er med Eskio-3, som er et af de ældste produkter. Og faktisk var det lige netop dette produkt, der lå til grund, da forskerne opdagede, hvordan man på Grønland undgik kredsløbsforstyrrelser.

Af Marianne Palm

Kigger man på de allerførste studier med fiskeolier, var effekten af omega-3-fedtsyrer noget svingende. Skyldtes det, at der indgik ikke særligt gode omega-3-produkter, eller kunne forklaringen ligge et helt andet sted? Muligvis. For det viser sig, at det ikke er ligegyldigt, hvordan man stabiliserer sin fiskeolie. Det skal ikke bare være en tilfældig type E-vitamin, men derimod et mix af forskellige tocoferoler, opdaget af den svenske forsker og professor MD, ph.d. ved Uppsala universitet, Tom Saldeen.

Kredsløbet, både de små og de store blodkar

Det var også på Eskio-3 med det i 2020 hedengangne navn Eskimo-3, man opdagede den særlige effekt på kredsløbet. I adskillige studier så man, hvordan olien fra fede fisk kan forebygge blodpropper ved at hindre forløberen for en blodprop, trombosen, i at udvikle sig.
Man så også, hvordan der opstår mindre åreforkalkning i blodkarvæggene, og dermed skabes et bedre flow gennem de små blodkar, der bl.a. sænker et forhøjet blodtryk.

Hormonsystemet og især menstruationssmerter

Ved at spise en afbalanceret mængde af omega-6 fra planteolier og især øge mængden af omega-3-fedtsyrer kan man skabe en bedre balance mellem de såkaldte prostaglandiner, hvor nogle skaber smerter, andre hindrer dem. Det er især en større mængde omega-3-fedtsyrer, der er brug for, fordi vi fra grøntsager, frugter, nødder, olier på stegepanden og i dressinger og IKKE MINDST i færdigretter får alt for mange omega-6-fedtsyrer i den vestlige verden. Du skal fortsætte med at spise alle de sunde fedtstoffer fra planteriget, men er nødt til at hejse mange flere omega-3-fedtsyrer ind i dine daglige vaner, eller som kosttilskud i fx tre måneder, hvis du skal holde de smerteskabende prostaglandiner i skak.

Også her har Tom Saldeen skabt forskning, der påviser disse forhold, og du skal tage 5-10 ml Eskio-3 dagligt i tre måneder for at ændre på forholdet. Prøv det, og undgå samtidig færdigretter, som ikke er lavet af mennesker med en sund bevidsthed om fedtsyrer.

Det helt samme trick kan du anvende i overgangsalderen for at bevare et godt forhold til din hud, dine slimhinder og til dit nervesystem.
 

Har du springende ledsmerter i overgangsalderen, er det også omega-3-fedtsyrer, du skal fokusere på.

 

ESKIO-olien er miljøcertificeret

Alle produkterne i Eskio-familien er certificeret af den uafhængige miljøorganisation Friend of the Sea. Det betyder blandt andet, at fiskeriet ikke påvirker havbunden negativt, at det er økologisk bæredygtigt (altså ingen rovfiskeri eller fiskeri efter arter, som er udsatte), at virksomheden opfylder skrappe miljøkrav, og at strikse regler for at minimere klimapåvirkningen følges så langt som muligt. Du kan læse mere om Friend of the Sea på www.friendsofthesea.org


Fra de helt små fisk

Eskio-olien kommer fra livskraftige stammer af ansjoser og sardiner, som fødes i Ishavet ved Antarktis og siden følger den kolde Humbolt-strøm op til Sydamerikas vestkyst, hvor de fanges ud for Perus kyst. Denne fiskebestand er meget livskraftig og har en hurtig tilvækst. Marinebiologer skønner, at bestanden fornyes helt to gange årligt.

Påvirker produktionen af fiskeolien fiskeriet?

Nej, fiskeolien er først og fremmest et resultat af fiskemelsproduktionen. Det første trin i produktionen af fiskemel er at udvinde fiskeolien først. Når olien er separeret fra, anvendes den masse, der er tilbage, til fiskemel.

Fuld kontrol over fiskeriet

Al Eskio-olien fiskes af både, der ejes af råvareleverandørerne. Bådene er såkaldte ”day-catchers” – det betyder, at de går i havn hver dag, og at fisken ikke opbevares på bådene i længere tid. Besætningen på bådene er lokale fiskere, der arbejder under gode vilkår og opretholder en indkomst, som ligger et godt stykke over gennemsnittet. Desuden har foretagenet et meget stærkt socialt engagement og ”social responsibility programs” for de ansatte og deres familier.

Kvalitetssikring fra hav til færdigt produkt

Anlæggene i Peru er certificeret i henhold til ISO-9000 (kvalitet) og ISO-14000 (miljø). Fremstillingen af den færdige Eskio-olie sker under lægemiddel-GMP samt ISO-9001 (kvalitet), ISO-14001 (miljø) og OHSAS-18001 (arbejdsmiljø).

Topkarakter i renhed og stabilitet

Eskio-olien har i flere undersøgelser vist sig at være den reneste og have den højeste stabilitet.