Værsgo fra naturens apotek – hvidløg og mælkesyrebakterier – fra top til tå

hvidløg til dit hjerte

Bakterier, parasitter og vira er medårsag til langt de fleste kroniske sygdomme, så det er ikke underligt, at der forskes intenst på mulige løsninger. Allicin, det aktive stof fra det lille hvidløg, er en af de helt store muligheder i kampen mod de fremmede indtrængere og deres toxiner.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning.dk – sensommer 2013

 

Studier på hvidløg, og især det aktive stof allicin, har vist sig effektivt over for 14 forskellige typer bakterier, forskellige svampe, herunder 5 forskellige candida svampe, 5 slags parasitter – af den væmmelige slags – og intet mindre end 7 typer vira, hvor både de alvorlige, men også de helt banale og dog irriterende forkølelser, er med.

Allicins virkning kan forklares med enkel biokemi

Man ved i dag, at allicin angriber bakterier på flere fronter på én gang. Selve allicin-molekylet er meget lille og kan derfor let trænge gennem cellevæggene. Allicin kan derigennem angribe bakterien indefra, men faktisk også de toksiner, som bakterierne udskiller, og det er en vigtig detalje.

For det er ofte bakteriernes affaldsstoffer, som laver så stor ravage i det omkringliggende væv, at hele tilstanden forværres i området, og de medvirker til, at så mange forskellige typer af sygdomme kan opstå. Man ved, at bakterier danner og bruger enzymer for at formere sig og overleve. Enzymaktiviteten er betinget af, at enzymerne er foldet korrekt.

Foldningen sker bl.a. ved, at der dannes svovlbroer forskellige steder på enzymet. I praksis kan det ske ved, at et svovlholdigt hjælpeprotein bærer enzymdelene de rigtige steder hen, skaber kontakten, bryder den gamle svovlforbindelse og lader enzymet danne sin egen, hvorefter enzymet bliver aktivt.

Virkningen af allicin er lidt i stil med hjælpeproteinet. Allicin opløser sin egen svovlbro og binder sig til enzymdelen. Men allicin bærer ikke enzymdelene de rigtige steder hen og blokerer dermed for dannelsen af et aktivt enzym. Ved at bryde denne enzymaktivitet, hindrer man bakterierne i at formere sig, og det er tilsyneladende også denne mekanisme, som gør, at smerter m.v. forsvinder hurtigt fra et område, selvom den egentlige betændelse ikke er forsvundet.

 

Kort fortalt

Allicin skaber oprydning af bakterier, svampe, parasitter og virus på flere måder:

 

1. Allicin trænger ind i cellerne og angriber indefra

2. Allicin angriber toksinerne – bakteriernes affaldsprodukter

3. Allicin stopper enzymerne, som ellers får bakterierne til at formere sig

4. Allicin hjælper mod smerter gennem blokering af enzymerne

 

For at allicin kan virke optimalt, skal produktionsforholdene sikre en stabilisering af det ellers flygtige stof i hvidløget. Det er du sikret i de engelske produkter Garcin, Garpro og Garcin spray, som i Danmark sælges af Anjo.

Dosering af Garcin og Garpro

Doseringen af allicin varierer afhængig af problemet. Og det kan være en fordel at anvende kapsler og Garcin spray samtidig. For ved at stoppe enzymaktiviteten indefra støtter man immunsystemet, som bedre kan gøre sit job i det ramte område. Behandling udefra, hvor det kan lade sig gøre, skaber et massivt stop for de fremmede organismers vækst. Hvilken dosering, du skal bruge, og hvor det er gavnligt at kombinere Garcin kapsler og Garcin spray, kan du læse mere om under de enkelte sygdomme.

Luftvejene
Obs! læs her først!

Astma, halsbetændelse og lungebetændelse hører til blandt de alvorlige sygdomme, hvor lægens råd altid bør følges. Brugen af allicin skal derfor betragtes som et supplement til lægens vigtige behandling. Til gengæld viser forskningen, at jo hurtigere du går i gang med allicin, jo hurtigere kan du hjælpe kroppen til at genoprette sundheden. Får du penicillin, kan du med fordel vælge Garpro, der med sit indhold af både allicin og mælkesyrebakterier kan genskabe mikrofloraen i tarmen, som ellers kan være meget sårbar over for lægens behandling.

Tag dem forskudt for antibiotikaen, fx før sengetid og til frokost, hvis du får penicillin til morgen- og aftensmåltiderne. Mængden af allicin er den samme i Garcin og Garpro. Vælg Garpro, når du har brug for ekstra hjælp til din mikroflora.

Astma

Tag ni kapsler daglig og dobbelt dosis, hvis du mærker, at et anfald er på vej. Glem aldrig at lytte til lægens råd!

Bihulebetændelse

Tag seks kapsler dagligt i to uger, derefter to kapsler dagligt, indtil du føler dig helt rask. Du kan også sprøjte lidt Garcin spray på næseslimhinden to gange daglig.

Bronkitis

Kan forveksles med en lungebetændelse, tag derfor lægen med på råd. Til akut behandling: Spis seks kapsler Garcin morgen og aften, indtil hosten er ved at forsvinde. Forsæt med fire kapsler i en uges tid, derefter to stk. indtil problemet er helt væk. Ved eventuel ny bronkitis kan kuren bruges igen.

Forkølelse og influenza

To kapsler daglig.

Høfeber

I et forsøg viste det sig, at der var en signifikant hjælp at hente ved blot fire kapsler Garcin om dagen i forebyggelsen af høfeber. I forsøget indgik klienter, som havde haft høfeber gennem flere år.

Lungebetændelse

Du skal søge læge! Du kan skabe en alvorlig forværring, hvis ikke lungebetændelsen behandles korrekt. Brug Garcin som støtteterapi. Tag seks kapsler Garcin tre gange daglig, indtil infektionen er klinget af. Hvis symptomerne ikke forsvinder, kan du fortsætte med den høje dosering, men få også hjælp fra læge og fx en biopat/naturopath ibm eller en phytoterapeut, som er specialist i urter.

Mellemørebetændelse

Børn under syv år behandles med en kapsel Garcin pr. dag. Børn over syv år behandles normalt med voksen dosis, to kapsler pr. dag (180 mg). Du kan let åbne kapslerne, hvis de er for svære at sluge. Du kan også håndvarme lidt olie, blande med en 1⁄4 kapsel Garcin og dryppe i øret eller gennemvæde en tot vat. Må KUN anvendes, hvis der ikke er sprængt trommehinde.

Fordøjelsen

Opstår der forandringer i din fordøjelse, som ikke blot kan forklares med for meget grillmad eller for lidt væske, skal du tage din læge med på råd. En forstoppelse kan skyldes alvorligere ting end for få fibre, og en langvarig diarre kan være forårsaget af autoimmune sygdomme, som kan ødelægge din tarmvæg. Garcin og Garpro er til gengæld et rigtig sundt bekendtskab for de lange tarme.

Garcin kan med sit indhold af allicin gøre kål på en lang stribe bakterier og parasitter, og allicin blandet med mælkesyrebakterier, som du finder i Garpro, er ikke mindre end genialt, fordi du både dræber de dårlige bakterier med et direkte angreb fra allicin og samtidig skaber en mere varig bekæmpelse med mælkesyrebakterier ved at hjælpe kroppens eget værn mod de fremmede indtrængere.

Candida albincans i tarmen

Begynd med seks kapsler om dagen, som du godt kan spise på én gang eller fordele over dagen. Fortsæt mindst en måned, afhængig af hvor meget den irriterende svamp har fået lov at skabe af problemer i fordøjelsen. Vælg evt. Garpro i stedet, hvis du samtidig har luft i tarmene eller har enten forstoppelse eller løs mave.

Diarre

Forskerne har set, at de fleste diareer let kan forsvinde med 12 kapsler Garcin på en gang. En dosering, du om nødvendigt kan tage igen seks timer senere.

Tarmkatar, irritabel tyktarm, IBS (Irritabel Bowel Syndrome)

Fire kapsler Garpro til hvert måltid. Ofte ses en afgørende forskel allerede efter en uges tid.

Turistmave – forebyggelse og behandling

Spis fire kapsler Garpro syv dage før ferien, fortsæt under hele ferien, og hvis der alligevel opstår et problem, kan du spise helt op til 12 kapsler Garcin to gange daglig.

Mundhulens problemer

Der kan være mange årsager til problemer i mundhulen, og ofte er de forårsaget af bakterier eller svampe. Din læge skal selvfølgelig vurdere, om der skal foretages yderligere undersøgelser af et sår, men den naturlige mikroflora kan meget let blive belastet af bakterier, svampe eller som en bivirkning til forskellige typer medicin, hvor en genopretning af den naturlige mikroflora er nødvendig. Allicin har vist sig at virke både ved at behandle lokalt med Garcin spray, men også med Garcin kapsler, som styrker immunsystemet i almindelighed.

Amalgam fjernelse, fjernelse af kviksølvplomber

Hvis der er brug for en akut terapeutisk dosering, fx i forbindelse med fjernelse af amalgam hos tandlægen, anbefales helt op til 10 kapsler Garpro daglig i 14 dage.

Blister, svamp, sår og tandkødsbetændelse

Åbn fire kapsler Garcin, og opløs dem i lidt vand, som gurgles i et minut. Gentag en gang i timen, i alt fire timer, og gentag behandlingen i en uges tid. Du bør ret hurtigt kunne mærke en smertelindring, og efter en uge bør såret, blisten eller svampen være væk. Forebyg evt. med to kapsler Garcin om dagen, hvis sår, fx efter protese eller bøjle, er blevet til hverdag.

Tandpine

Tandpine skyldes som regel en infektion, og du kan vælge enten at åbne to kapsler og smøre indholdet grundigt ind i tandkødet, hvor tanden sidder, eller bruge Garcin spray flere gange daglig.

Hår, hud og negle

Huden har været genstand for intensiv forskning med hvidløg, og især stabil allicin har vist en særlig god effekt til de forskellige infektioner i huden. Overraskende er der også resultater i forhold til eksem og psoriasis, hvor allicin virker ved at hindre en del af inflammationen i huden. Ved langt de fleste af de øvrige problemstillinger kan du med fordel anvende kapsler og spray i kombination.

Akne

Tag fem til ti kapsler om dagen i en måned, fordel dem gerne over måltiderne i minimum fire uger. Samtidig skal du spraye Garcin direkte på de inficerede områder, gerne flere gange daglig og inden sengetid. Ved regelmæssig brug er der via forskningen set signifikante resultater inden for to uger. Efter opstartskuren kan du fortsætte med to kapsler daglig og bruge Garcin spray efter behov.

Ble-eksem

Ble-eksem kan opstå pga. kemikalieholdige bleer og bør i så fald udskiftes med et andet mærke. Problemet kan også opstå pga. fugt og den efterfølgende Candida svamp. Tilsæt et par dråber flydende Garcin til en god børnecreme, og smør bleområdet ved hver bleskift.

Bylder

Gennemvæd et stykke gaze eller tyndt bomuldsklæde med Garcin spray, og læg det på det inficerede område. Gentag behandlingen dagligt. Både smerte og inflammation/betændelse vil måske forsvinde hurtigt med behandlingen.

Børnesår

Børn under fem år: Åbn to kapsler Garcin, og drys på ynglingsmad, eller rør det op i lidt juice. For ældre børn kan to dråber fra en Garcin spray flaske duppes på sårene hver fjerde time, og giv helt op til otte kapsler om dagen, indtil sårene er forsvundet. De er stærkt smittende, og resten af familien, eller andre i kontakt med sårene, bør også behandles.

Candida – svamp i huden

Der findes mange svampe i huden, så spørg din læge til råds, så du vælger den bedste behandling. Generelt kan du anvende Garcin spray på det inficerede område. Se også beskrivelse af Candida i underlivet og Candida i tarmen, da behandling indefra kan være nødvendig.

Eksem

Hos 95 % af alle med eksem kan lægens behandling endda med hydrocortison prelle helt af, hvis ikke bakterien, Staphyloccocus aureus, bliver holdt under kontrol. Og her er allicin uovertruffen, hvor man indtil videre har set allicins virkning på ikke færre end 120 forskellige bakterier. Begynd med en høj dosering, tag op til 12 kapsler Garcin pr. dag fordelt over dagen. Samtidig skal huden udefra behandles med Garcin spray på de inficerede områder. Fortsæt med behandling minimum to gange daglig, dog kun to til fire kapsler daglig.

Helvedesild

Helvedsild stammer fra Herpes Zoster og kan med tyve kapsler fordelt over dagen gøre en forskel. Behandlingen skal fortsætte, indtil udbruddet er ophørt.

Herpes sår

Brug Garcin spray flere gange daglig, så snart det første tegn på herpes viser sig. Suppler med 4-8 kapsler om dagen, så længe angrebet varer, og forebyg med et par kapsler i de perioder, hvor sandsynligheden er størst for et herpesudbrud, fx ved travle perioder eller om vinteren.

Lus

Tilsæt en teskefuld flydende allicin fra Garcin spray til din sædvanlige shampoo, lad det sidde i et par minutter, før du skyller håret og gentager behandlingen. En flaske Garcin spray giver cirka 11 behandlinger. Gentag hver dag i en uge, så både æg og lus bliver fjernet.

Neglesvamp

En hel stribe af forskellige svampe kan være årsag til svamp ved neglene. Uanset svampetype kan allicin indefra og udefra gøre en forskel. Og det er netop vigtigt at arbejde indefra, for årsagerne til svampen kan ligge dybt nede i negleroden. Garcin spray skal anvendes minimum morgen og aften. Du kan evt. tage låget af sprayflasken og dryppe flydende Garcin på tæerne for at få maksimalt udbytte. Tag samtidig fire kapsler Garcin daglig. Du skal have tålmodighed, for det kan tage lige så lang tid, som det tager for en negl at vokse ud.

Ringorm

Brug Garcin spray min. to gange daglig direkte på infektionen, eller tilsæt nogle få dråber til din flydende kropssæbe. Tag otte kapsler Garcin, indtil ringormen er væk. Forebyg evt. nyt angreb med to kapsler pr. dag.

Skæl

Skæl er, selvom det er ukendt for de fleste, forårsaget af en svamp, Pityrosporum ovale, som let kan behandles med Garcin spray. Man bør dog, som ved de fleste andre problemer, sørge for at behandle både inde- og udefra i opstartskuren: To kapsler Garcin om dagen i en måned. I samme periode tilsætter du din hårshampoo tre doseringer af Garcin spray lige inden, du vasker håret. Brug Garcin spray ved hver hårvask. Fortsæt om nødvendigt i mere end en måned. Du kan sagtens anvende dine andre hårprodukter, fx balsam, efter behandlingen med Garcin spray.

Vandvorter (molluskler)

Det er virkelig et forsøg værd at anvende flydende Garcin to gange daglig på det angrebne område. Erfaringer fra England har vist, at de måske kan forsvinde på ganske få uger.

Vorter

Tilsæt nogle dråber flydende Garcin til en creme, og masser vorten. De fleste oplever, at vorten er på retur efter to uger og ofte helt væk efter en måned.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *