Et kig i husapoteket – gode råd til immunforsvaret

 

 

Nej, det er ikke Rudolf …
De røde nætters nat får en helt ny betydning, når man ligger med snuden i vejret, hovedet er tungt, og lemmerne værker.

 

Af Marianne Palm
Diverse råd fra husapoteket blev bragt i magasinet sund-forskning – december 2018/januar 2019

 

KAN JANGS VIRKNING ER DOKUMENTERET GENNEM GOD FORSKNING

Det samme er Sinux. Begge er godkendt af Lægemiddelstyrelsen som naturlægemidler.

Naturlægemidlet Kan Jang er baseret på ekstrakter af urterne Andrographis paniculata og russisk rod, der begge er kendte for deres lindrende og styrkende effekt.

De senere år er der publiceret ni dobbeltblindede, placebokontrollerede studier med Kan Jang med i alt 1.600 forsøgspersoner og tre farmakologiske studier. Alle studier viser, at hvis man ellers tager Kan Jang i opløbet til en akut luftvejsinfektion og fortsætter med at tage de små tabletter gennem de næste par dage, kan man reducere, modvirke samt lindre almindelige forkølelsessymptomer.

 

80 % mindre fravær på arbejdspladsen
Et af forsøgene var med 50 deltagere, hvor halvdelen fik snydetabletter og den anden halvdel Kan Jang. Forsøget viste, at dobbelt så mange af de patienter, som fik de aktive tabletter, var helt raske efter fem dage. Og man så, at der hos denne gruppe var 80 % mindre fravær på arbejdspladsen!

 

Kan Jang, Sinux og bihulebetændelse
I et andet forsøg med 185 patienter med forkølelser og bihulebetændelser havde gruppen, der blev behandlet med Kan Jang, signifikant mildere symptomer fra hals og næse, hovedpine samt utilpashed. Kan Jang var lige så effektiv hos de 68 patienter, der havde bihulebetændelse.

Vil du være rigtig effektiv over for bihulebetændelse, så kombiner Kan Jang med Sinux, et tysk naturlægemiddel. De to vil hånd i hånd kunne gøre en forskel for dine luftveje.

Tjek ud hos lægen, at dine tilbagevendende symptomer ikke skyldes fx polypper, der sidder et generende sted og hindrer passagen.

I øvrigt kan polypper måske forebygges, da de ofte opstår som følge af gentagne irritationer/forkølelser i luftvejene.

 

Sinux, en makker til Kan Jang
Du kan selvfølgelig vælge at forsøge dig med kun det ene produkt, men enhver helsemutter vil have begge liggende parat til den næste infektion. Og faktisk ikke kun lade dem ligge og blomstre, en kur på en til tre måneder kan forebygge, at der opstår flere infektioner.

 

677 patienter i Rusland fik henholdsvis snydetabletter (placebo) og Kan Jang. I Kan Jang-gruppen blev alle hurtigere raske, og risikoen for følgekomplikationer oven på influenzaen markant mindsket.

 

Sådan anvendes Kan Jang
Start ved de første symptomer. Dagsdosis til voksne er fire tabletter tre gange dagligt, og det er bedst at fortsætte, indtil alle symptomerne er væk. Suppler med Sinux, hvis du har tendens til bihulebetændelse. Brug også ingefæromslag og luftvejscocktail.

 

SINUX TIL DINE BIHULER

Det starter som regel med en slem forkølelse, der vandrer videre til de små bihuler. Her lægger infektionen sig, hvis du af forskellige årsager ikke får stoppet den i tide, og for nogle mennesker – tusindvis af mennesker – betyder det skranten, smerter, træthed og problemer med at få ordentlig luft, når bihulerne i pande og kæber stopper til.

Kig lige på de mange andre husråd her på siderne, kig især på Kan Jang, og tilsæt så en æske fra helsekosten, kaldet Sinux. De fem urter i produktet lever ligesom Kan Jang op til lægemiddelstyrelsens krav til dokumentation om et virksomt middel mod bihulebetændelse. Du kan læse meget mere om Sinux på vores hjemmeside, www.sund-forskning.dk, men lige her og nu skal du vide, at det bare er med at komme i gang, så du kan opnå bedst mulig lindring, inden betændelsen for alvor sætter sig fast. Er du en af de mange, som har gentagne bihulebetændelser, så skal du også give dig selv en kur på tre måneder. Og måske når du aldrig at få den smertefulde tilstand oven i en ellers banal forkølelse.

Mange hundrede mennesker har deltaget i forsøgene i Tyskland, og det var vel at mærke kun dem med de værste symptomer, som fik lov til at deltage.

Lægemiddelstyrelsen har desuden set dokumentation for, at produktet er sikkert at anvende.

 

Forebyggende kur: Tre måneder.

 

Her og nu-kur: Følg dosering på æsken.

 

De mange virkemekanismer i sammensætningen
Sammensætningen skaber et højt indhold af flavonoider, som har specifikke egenskaber, fx ved at opbygge slimhinder, og de mange bitterstoffer kan samtidig trække slimhinden sammen, så sekretet fra bihulerne ikke sætter sig fast. I kombination med de antibakterielle og antivirale egenskaber får man et produkt, der forebygger og lindrer – og skaber meget færre sygedage, end man har set i kontrolgruppen.

 

ECHINACEA, DEN RØDE SOLHAT I FORSKELLIGE VERSIONER

Glem ikke den røde solhats fantastiske egenskaber! Tag en snak med din helsekost om, hvilke produkter der findes. For nogle af dem er i spray, andre som tørekstrakter i kapsler, mens du også finder ekstrakt af den friske, velregulerende droge i dråbeform. Hvordan vælger du? Tja, gerne en kombination: En lokal behandling til svælget, så du påvirker det lokale immunforsvar med det samme, og samtidig i kapselform, så virkningen kan sprede sig i hele kroppen, nøjagtig som de meget hurtige vira gør. Fælles for alle produkter med rød solhat er, at plantens aktive stoffer stimulerer og regulerer indtil et vist punkt, så virker planten ikke stimulerende længere. Man skal altså ikke være bange for nogen overstimulering af immunsystemet. Og fælles for dem alle er ligesom med de andre produkter, at de virker bedst, hvis man kan stoppe invasionen af vira allerede ude ved slimhinderne.

 

FOREBYG MED C-VITAMIN

Forskning viser igen og igen, at C-vitamin har en forebyggende og lindrende virkning ved forkølelse. For eksempel påviste forskere i en undersøgelse, der er offentliggjort i tidsskriftet Nutrients i 2014, at blandt de forsøgspersoner, der fik dagligt tilskud af C-vitamin, var der omtrent halvt så mange forkølelser. Samtidig viste forsøget, at varigheden af forkølelserne i C-vitamingruppen blev reduceret med næsten 60 % sammenlignet med den anden gruppe. En god forebyggende dosering gennem efterår og vinter er 500 mg-1 gram om dagen, en dosis du kan tidoble, når du mærker de første tegn på den irriterende forkølelse.

 

D-VITAMIN TIL AT STYRKE IMMUNFORSVARET

Der er utallige forskningsprojekter, der viser D-vitamin som værende en af vores vigtigste hjælpere udi bekæmpelse af gentagne infektioner. Ikke så underligt, for her i Norden kan vi slet ikke danne D-vitamin fra medio september til medio maj, da jordens hældning i forhold til solen simpelthen forhindrer muligheden.
Der er mange spekulationer om, hvor stor en dosis man skal have, og en blodprøve hos lægen kan måske vise, at du har et særligt behov for at spise D-vitamin hver dag hele vinteren. Vælg et produkt med fx 85 mcg, og tag en kapsel om dagen. Denne dosis kan ud over at få dit D-vitamin op i niveau i blodet også hjælpe på hyppigheden af infektioner gennem vinteren.

 

FOREBYG MED SELEN

Vi får sjældent selen nok her i Skandinavien, og det kan meget vel være et problem for dit immunforsvar. For mange forskellige studier tyder på, at selen hæmmer virus i sin evige forandring i kroppen, som gør den svær for immunsystemet at fange ind. Det handler om at have nok selen i kroppen, hverken for lidt eller for meget. Og alle undersøgelser viser, at vi har store problemer i Danmark med alt for lidt selen i vores jord og dermed heller ikke nok af mineralet i vores fødevarer.

Selen stimulerer i det hele taget det grundlæggende immunsystem, fordi det lille sporstof fremmer T-dræberceller og makrofagerne, som udrydder bl.a. bakterier og vira. Pharma Nord er et af de firmaer, der har specialiseret sig i selenprodukter med høj optagelighed. Vælg Multivitamin Pharma Nord, 2 stk. om dagen, eller fx Bio-SelenoPrecise med en dokumenteret stabil optagelighed på 89 %. Det er den samme selen, der bliver brugt i de store studier på hjerteproblemer fra bl.a. Sverige.

Oplysningerne stammer fra W. Taylor, University of Georgia og G. Schrauzer fra University of California i San Diego samt sund-forskning.dk.

 

URTEGULD I KAMMERET

I dit skatkammer i køkkenet har du selvfølgelig Urte-Pensil. Et af de ældste produkter i Danmark har hjulpet rigtig mange med helt at undgå at lande i en situation med forkølelser og influenza. Du kan tage tre kapsler sådan forebyggende og ellers fordoble dosis, når den skræmmende virus viser sig som de første nys eller den der helt særlige træthed, der opstår, når virus breder sig. Bliv ved med Urte-Pensil gennem hele infektionsperioden, og lad synergien fra de fem droger skabe et forbedret immunsystem.

 

LUFTVEJSCOCTAIL, BILLIG OG NEM AT LAVE

En skive løg, skiver af ingefær, hvidløg (et til tre fed) skæres over, en kvist timian eller tørret timian overhældes med kogende vand og trækker i nogle minutter. Drikkes så varmt du kan, og så ofte du kan.

Den virker absolut ganske lokalt desinficerende, og drikkes den, så snart de første symptomer opstår, kan du måske helt undgå en infektion. Den er ikke en erstatning for antibiotika til en medicinkrævende halsbetændelse, men kan absolut stoppe udviklingen inden for få timer.

Prøv det, og er du sart, så tilsæt honning, der også virker på det lokale immunforsvar.

 

ANDROGRAPHIS, ØSTENS VISE IMMUNREGULATOR

Andrographis paniculata, planten har et klingende flot navn (synes jeg), og så er den kendt for sin bitre smag og sin gode virkning på immunsystemet. Bitterstofferne slipper du for i kapslerne fra Pukka, til gengæld kan du så også slippe for vinterens trælse problemstillinger med snot og snue.

Drogen virker både sådan lidt all-over på alle dele af immunsystemet, ligesom det europæiske svar på Asien, den røde solhat, gør.

 

BÅDE AKUT OG FOREBYGGENDE

Zink, der tages inden for 24 timer efter, at man mærker de første symptomer på forkølelse, reducerer varigheden og graden af forkølelse hos raske mennesker.

Og sørger du for rigeligt med zink året rundt eller i mindst 5 måneder, før Danmark bliver overvældet med infektioner, reduceres både hyppighed og varighed af infektionerne. Det samme sker selvfølgelig med følgesygdommene efter en virus, fx penicillinkrævende infektioner som lungebetændelser eller mellemørebetændelser.

Forskerne har ikke noget entydigt svar på, hvilken dosering du skal tage, men følg doseringen på æsken til fx Bio – Zink eller lignende mineralprodukter.

Kilde: pubmed.com og sund-forskning.dk

 

IMMIFLEX OG IMMUNOFORTE HJÆLPER VIA TARMENS IMMUNSYSTEM

Når du spiser et par kapsler med Immiflex, bliver der produceret flere T-lymfocytter i det lokale immunforsvar, som ligger i små øer især i tyndtarmen, også kaldet peyerske plaques. Ved at stimulere lokalt bliver der sendt besked globalt. Med andre ord rundt i hele kroppen, hvor der kan være problemer med at beskytte sig mod akutte infektioner. To kapsler forebyggende, og op mod seks kapsler dagligt, er en særlig god kur, især til dig, der har tilbagevendende problemer.

 

UD MED HOSTEN, IND MED NATURENS STØTTETERAPI

Hyldebærsaft, vel at mærke efter bærrene er kogt, smager himmelsk, og så har israelske forskere for længe siden opdaget, at Maren i Kæret har ret: Hyldebærsaften kan skabe et gunstigt miljø på slimhindernes overflade, så du bliver beskyttet, og Pukka er med deres tinktur gået et skridt videre ud på mark og enge efter urter: De har tilsat timian, som virker desinficerende, anisfrø, der giver en god smag, lakridsrod, som også smører slimhinderne og virker virushæmmende, samt fem stærke til at øge varmen i hele kroppen: ingefær, lang peber, sort peber, pebermynte og peberrod. De hjælper de øvrige aktive stoffer ind i kroppen, de jager også sejlivede vira på flugt. Og det hele er garneret med en mulighed for at slippe helt af med en langvarig hoste.
Værsgo, en sirupsmikstur med manukahonning (nå ja, den er også bakteriehæmmende), den smager godt for børn og voksne.

Pukka Elderberry sirup/mikstur fra Nature Source.

 

ENGYSTOL, ET HOMØOPATISK MIDDEL MOD INFLUENZA

Hovedmidlet til både forebyggelse og behandling af influenzaproduktet Engystol er homøopatisk. Der er meget god dokumentation på produktets effektivitet både som forebyggelse af virussygdomme og efterfølgende hæmning af virale sygdomme.

 

HVIDLØGETS URANSALIGE VEJE

Vi kender hvidløg, og det er bare med at komme i gang med at bruge det lille løg i madlavning, som omslag eller i spray og kapselform. Garcin og Garpro står øverst på skamlen, når du skal vælge et produkt med et højt indhold af det aktive stof allicin.

Allicin skaber oprydning i bakterier, svampe, parasitter og virus på flere måder:

  1. Allicin trænger ind i cellerne og angriber indefra
  2. Allicin angriber toksinerne – bakteriernes affaldsprodukter
  3. Allicin stopper enzymerne, som ellers får bakterierne til at formere sig
  4. Allicin hjælper mod smerter gennem blokering af enzymerne.

 

For at allicin kan virke optimalt skal produktionsforholdene sikre en stabilisering af det ellers flygtige stof i hvidløget. Det er du sikret i Garcin og Garpro.

 

ET OPVARMENDE FODBAD AF KØKKENSKABETS KRYDDERIER OG EN SVEDEKASSE I SENGEN

Tag hvad du kan finde af stærke krydderier og fødevarer: chili, sennep, timian, blandingskrydderier, nelliker, ingefær – kort sagt: hvad som helst, der på alle måder virker opvarmende i kroppen, kan også virke gennem fødderne!

Hæld krydderierne i et vandfad, overhæld med kogende vand, temperer med koldt vand, og nyd varmen, som stiger op i hele kroppen. Gå eventuelt i svedekasse – lag på lag af dyner og tæpper – du skal kunne sparke dem af dig, så du ikke bliver overophedet.

 

VÆLG MELLEM DE MANGE MULIGHEDER, OG SØRG FOR ET GRUNDPROGRAM HELE ÅRET

Som du måske har opdaget gennem det lange tema, så vil behandlere allerhelst forebygge infektioner. Det lykkes ikke altid, for immunsystemet skal også udfordres indimellem. Men kun engang imellem. Hvis du vil beskytte kroppen mod sygdom, så spis vitaminer, mineraler og gode fedtsyrer hele året. Hold orden i din fordøjelse, få godt med motion, og smil! Og hvis der ikke er noget at smile af, så find bare tre ting hver dag. Træn krop og sind med gode grundsubstanser.

  • Vælg et stærkt vitamin- og mineralprodukt. Tal med din helsekost, de kender dem
  • Vælg ekstra med C- og D-vitaminer fra august/september og frem til maj.
  • Sørg for gode krydderier, især ingefær og hvidløg, hele året rundt og selvfølgelig masser af grove korn, grøntsager og frugter – helt afhængigt af, hvad du kan lide, og hvad der er sundt for dig
  • Suppler med gode fedtstoffer, der hjælper dine celler til at være modtagelige for de rette næringsstoffer og bedre kan sparke affaldsstofferne ud af kroppen.
  • Pas på dig og alle dine organsystemer. Så er det så meget nemmere at være den bedste udgave af sig selv.

 

Smil hver dag. Træn krop og sind. Pas på dig selv

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *