Få en god nats søvn

 

 

For de 10-15 procent af befolkningen, der lider af søvnløshed, er det nærmest uudholdeligt, når det – igen – ikke lykkes at få sovet nok. Lunamino er et nyt middel mod søvnløshed med urter, mineraler og vitaminer, der hjælper dig med at lave zzzzz hele natten lang.

 

Af Kristine Bindslev
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – julen 2014

 

Det kan måske være farligt at sove for lidt, men farligt eller ej, så er det helt sikkert ulideligt ikke at kunne falde i søvn eller sove igennem. Det er da også en rigtig dårlig idé at nedprioritere søvnen, siger eksperterne, da forskning bl.a. har peget på, at søvnløshed kan føre til overvægt, hjertesygdomme og diabetes. Men hvad gør man så, når søvnen udebliver?

 

Melatonin får hjælp af aminosyre

Mezina har skabt et nyt unikt produkt, Lunamino, der kombinerer urter, mineraler, vitaminer og aminosyren tryptofan. Tryptofan er en essentiel aminosyre, som findes i kød, fjerkræ, æg og mælk – og i vegetabilske kilder som græskarkerner, sesamfrø og havre. Tryptofan virker som en byggeklods til serotonin og til melatonin, som er vores søvnhormon.

 

Søvndyssende urter og afslappende mineral

Lunamino har endvidere en masse urter, der er befordrende for søvnen. Melisse fremmer søvn, virker beroligende, spasmolytisk, kvalmestill-ende, mod angst og nervøsitet. Lindeblomst virker afslappende, beroligende og spasmolytisk
. Havre styrker nerverne, virker beroligende og har et naturligt indhold af tryptofan. Mineralet magnesium er afstressningsmineral nummer et og optages let i citratformen.

 

Uden søvn og drikke duer hjernen ikke

Søvnmangel er faktisk sundhedsfarlig, men det er meget få mennesker, der er klar over det. Du er nødt til at prioritere det ligeså meget som at spise sundt, forklarer Joyce Walsleben, der er professor ved NYU School of Medicine. Hun siger ”Det allerførste, der ryger, når du sover for lidt, er koncentrationen. Det er faktisk ret nemt at måle, hvornår du har sovet for lidt, og det er meget følsomt med koncentrationen. Det under-streger, at vi har brug for en ordentlig søvn for at kunne fungere i vores arbejdsliv og dagligdag i det hele taget”.

 

Lunamino fra Mezina indeholder:

 • L-Tryptofan
 • Citronmelisse
 • Lindeblomst
 • Havre
 • Magnesium
 • Niacin
 • Biotin
 • Thiamin
 • Riboflavin
 • Vitamin B6
 • Vitamin B12
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Ældste
Nyeste Mest liked
Inline Feedbacks
View all comments
5 år siden

Det virker, skulle jeg lige hilse og sige. Jeg har selv prøvede det og jeg fandt det rigtig godt

Martin
https://senge-testeren.dk/

Clara
5 år siden

Jeg har selv lidt af søvnproblemer i flere og år har efterhånden prøvet mange forskellige ting. En af de teknikker jeg har haft størst succes er teknikken her: https://sov-bedre.dk/saadan-falder-du-i-soevn-paa-kun-60-sekunder/ Den virker selvfølgelig ikke hver gang, men af og til er det bare rart at kunne gøre et eller andet.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x