Fire stærke urter styrker kroppen

Ginseng
 
 
Træthed, manglende udholdenhed, stress og andre udmattelsessymptomer kan lindres med en lille vifte af adaptogene urter, som tilsammen regulerer og stimulerer kroppens nerve-, hormon- og immunsystem.
 
 
Af Rikke Agersted 
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – februar 2016
 
 
Urterne er russisk rod, ginseng, rosenrod og schisandra, som alle er blevet brugt og anerkendt gennem hundreder eller tusindvis af år fra mange forskellige kulturer rundt omkring i verden. Man ved simpelthen, at de virker, og det er kendetegnende for rigtig mange af de urter, vi i dag generelt finder i både naturmedicinen og den moderne medicinalindustri, som også benytter sig af naturens skattekammer.
 
 
Bedre udnyttelse
De fire adaptogene urter finder man i en ny kombination i Biosyms relancerede produkt OmniVital, som nu også har fået tilsat lecithin, der er et fosfolipidblend, som hjælper optagelsen og udnyttelsen af urtestofferne i kroppen. I den nye variant er Astragalus, grundet forventede lovmæssige restriktioner, blevet erstattet af ginseng, som også virker stimulerende på immunforsvar, cellestofskifte og hjertekredsløb.
 
 
Sin vægt værd i guld
Ginseng har traditionelt været brugt til behandling af stress, hjertekredsløbsproblemer, klimakteriet, inflammations-tilstande og generel svækkelse. Ginseng kendes 5000 år tilbage i tiden fra det nordlige Kina, hvor man mener, at roden i begyndelsen blev brugt som en fødevare, men i de seneste i hvert fald 3000 år har været brugt medicinsk. Roden blev faktisk så efterspurgt i Kina, at skattejægere, tyve og handelsmænd jagtede den, hvilket gjorde et stort indhug i den naturlige forekomst, og derfor blev den med tiden ligeså værdifuld som guld. Der var en overgang dødsstraf for at føre den kostbare rod ud af landet. Vild ginseng blev truet, og grundet den voldsomme høst af den måtte man importere ginseng fra Korea, der allerede i det 3. århundrede før vores tidsregning havde en strålende eksportforretning af den eftertragtede rod.
 
I dag ved vi lidt mere om biokemien bag ginsengs virkninger i kroppen. Roden virker for eksempel gunstigt på hypotalamus og produktionen af hormoner i binyrebarken, hvilket kan nedsætte stress. Ginseng øger antallet af røde og hvide blodlegemer og fremmer dannelsen af makrofager, lymfocytter, interferon og Natural Killer Cells, hvilket er medvirkende til dens gode immunstimulerende effekt.
 
 
Beskytter mod oxidativt stress
Schisandra chinensis er kendt langt tilbage i tiden fra den gamle lægekunst i Asien og Rusland. Urten beskytter leveren og har en positiv indvirkning på det centrale nervesystem. Den er en kraftig antioxidant, og forsøg på rotter har vist, at den beskytter mod oxidativt stress i hjernen.
 
I Kina bruges urten blandt andet til depression, til akutte og kroniske leversygdomme, til at øge rekreationen efter operation, til immun-stimulering, nervesygdomme og til at højne energiniveauet på det cellulære plan.
 
 
Forbedrer hukommelsen
Russisk rod har en kraftig stimulerende effekt på immunsystemet, den skærper sanserne, forbedrer intellektuelle præ-stationer og øger energiniveauet betydeligt. Urten har antioxidative virkninger, modvirker træthed og giver mental klarhed, forbedrer hukommelsen og stimulerer nervesystemet. Roden bruges også mod stress og virker på symptomer som udmattelse, irritabilitet, søvnløshed og milde depressioner
 
 
Lever under barske forhold
Kendetegnet for rosenrods levesteder er, at temperaturen er temmelig lav, og planten kan vokse i op til 2280 meters højde. Rosenrod vokser så forskellige steder i verden som Skandinavien, Island, Rocky Mountains, Pyrenæerne, Det Centrale Asien, Irland, England og forskellige bjergrige steder i Europa.
 
Rosenrod øger kroppens modstandskraft, stimulerer immunforsvaret, modvirker træthed og øger den mentale og fysiske formåen. Planten bruges med succes til infektionssygdomme, til situationer, der udfordrer den psykiske eller fysiske formåen, samt ved udmattelse og stress.
 
 
OmniVitals stærke kombination af urter
 
2 kapsler OmniVital indeholder ekstrakter af:
 
 • 500 mg Russisk rod (Eleutherococcus senticosus Maxim.Harms) – heraf min. 0,8 mg. eleutherocid B og E
 • 500 mg Schizandra (Schisandra chinensis (Turch.) Baill.) – heraf min. 3,4 mg. schisandriner
 • 500 mg Rosenrod (Rhodiola rosea L.) – heraf min. 5,1 mg. rosaviner og 1,7 mg. salidrosider
 • 500 mg. Ginseng (Panax ginseng, C.A. Meyer.) – heraf min. 6,8 mg. ginsenosider
 
 
Registreret hos The Vegan Society
 
Veganere og vegetarer kan bruge OmniVital, da produktet er registreret hos The Vegan Society i England, hvilket er en garanti for, at præparatet er 100 % vegansk. Dagsdosis af OmniVital er to kapsler.

2 thoughts on “Fire stærke urter styrker kroppen

 • Wow, awesome blog structure! How lengthy have you ever been running a blog for?
  you made running a blog glance easy. The entire look of your
  website is wonderful, let alone the content! You can see
  similar here sklep online

 • Useful info. Fortunate me I found your site
  by chance, and I’m shocked why this coincidence didn’t happened in advance!
  I bookmarked it. I saw similar here: Sklep internetowy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *