Fem stærke droger til overgangsramte kvinder

 

Hører du til en af de kvinder, der intet mærker til din overgangsalder, så spring videre til en anden artikel. Så har du slet ikke brug for de nervestyrkende, hormonregulerende, humørskabende, slimhindestyrkende og hedetursminimerende egenskaber, som Nanis urteprodukt indeholder.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i februar 2017 udgaven af magasinet sund-forskning

 

Hånden på hjertet. Jeg gik i overgangsalder allerede omkring de 43 år. Faktisk troede jeg bare, at det var sådan en nedarvet hysterisk tilstand, for ved min salighed, jeg kunne godt huske min mors – og min søsters! – umådelige humør-svingninger og en blafren rundt med dameblade, så en overophedet hjerne og krop kunne køles ned til en tålelig temperatur. Jeg kan også stadig huske, at jeg faktisk måtte ty til en mild østrogenkur fra min læge, fordi symptomerne bare blev markant forværret af mit stressede liv. Hvorfor jeg ikke bare greb ud efter urterne, som jeg jo havde ordineret så tit til andre kvinder, er mig en stadig gåde, og måske er det fordi, jeg så skulle tage stilling til, om det virkelig, virkelig var overgangsalderen, der var skyld i alle mine fortrædeligheder. Det var det, og derfor medsøster: Kig lige med her, når jeg nu gennemgår to phytoterapeuters sammensatte kvindeprodukt til alle, der gerne vil have en let, legende og temperaturkontrolleret overgangsalder.

 

Mentalt overskud fra den indiske krybende plante

Kvinder oplever overgangsalderen vidt forskelligt, og ingen ved egentlig hvorfor. Vi kan have nogle formodninger om, at feedbacksystemet, fx fra trætte binyrer og alt for meget arbejdspres, er medårsag, og vi kan have en ide om, at vi alt for sjældent tillader os at leve det uperfekte liv og dermed er på tæerne for at nå det hele i alt for lange perioder i vores liv. Men uanset årsag, så kan Centella asiatica være en lise for sjælen og en overanstrengt hjerne. Faktisk bruger man drogen i Indien til afgiftning af narkomaner – og virker den på så ødelagte hjerner, er der da en chance for, at vi andre også kan få noget støtteterapi. Centella asiatica har i øvrigt også en anden særlig evne: Den støtter vores bindevæv og er derfor uendelig vigtig for hele kroppen, så den kan fortsætte med at bære os gennem livet, uden at det hele falder sammen. Og det gælder både bindevævet mellem organerne og faktisk også vores slimhinder.

 

Salvie – den temperatur-regulerende frelser

Oh, du glade salvie. Ved ikke, om der på et eller andet sprog et sted i verden, hvor salvien gror, er skrevet en sang om den lille plantes mange virkninger. Den kan fjerne de modbydelige svede- og hedeture, der kan ødelægge søvnen om natten og makeuppen om dagen. Uden at indeholde et eneste østrogen formår den at hjælpe vores overophedede hjerne med at køle kroppen ned til normal temperatur. Nå ja, og så er den også et væsentligt bidrag til at desinficere vores slimhinder, så vi kan undgå, at bakterier og vira så let slipper gennem slimhinder i mund, svælg og hals. Hvis du vil bruge salvie til det formål, så lav dig en kande salviete om morgenen, og drik den slurkvis i løbet af dagen. For det giver salviens indhold af det aktive stof thymol mulighed for at arbejde lokalt. Hvis det derimod kun er hedeturene, du vil være kvit, så er Nanis produkt et super godt valg.

 

Rødkløver gør os yngre

Rødkløver er beskrevet så vældig godt i andre artikler gennem tiderne her i sund-forskning, og der er da også ypperlig fin dansk forskning på et søsterprodukt til Nani, så her i denne artikel skal det bare konstateres, at hvor vi nogle gange løber til Indien, Kina og Sydamerika efter løsninger til hormonsystemet, kan vi stort set gå ud foran vores egen dør og dele denne for hormonsystemet vigtige næringskilde med køerne. Rødkløver er altså ikke kun en lise for hormonsystemet; i dag ved man også, at den normaliserer og stabiliserer vores blodkar, og måske bliver vi ikke yngre af at tage rødkløver, men vi giver kroppen et foryngelsesboost, så vi måske undgår at blive slappe, rynkede og trætte for hurtigt.

 

Rosenrod til dig, der er trængt op i en krog af din krop

Træthed og udmattelse kan være en følgesvend i mange perioder af livet og kan skyldes et stort forventningspres, sygdom, stress og alverdens andre årsager. Men et er sikkert – naturen har også her udvalgt en stribe af muligheder, en god støtteterapi, så vi bedre kan håndtere det liv, vi lever. Rosenrod er kaldt Nordens ginseng, og på mange måder ligner de da også hinanden. De er immunregulerende, styrkende for vores binyrer og dermed også for vores hjerner, de kan udvise en antidepressiv effekt, men kan for alle, der føler sig trængt op i en krog, skabe overskud, så man igen får energi til at leve et afbalanceret liv. Rosenrod er så potent, at du helst skal tage dit Nani-tilskud om morgenen eller senest til frokost, så du ikke ødelægger din nattesøvn og får lyst til at strikke karklude frem for at sove.

 

De lange bløde tråde fra majskolben

Sluttelig skal da lige nævnes indholdet af Zea mays. Bag det eksotiske navn gemmer sig de lange bløde tråde fra majskolben. Som ekstrakt styrker de slimhinder og kan afhjælpe mange af de irritationer, der fx kan opstå i underliv og blære, og de er især velegnede til at styrke slimhinden, så den ikke bliver så let modtagelig over for infektioner.

 

Doseringen af Kvinde 45+ fra Nani:

De første to til tre måneder er dagsdosis otte kapsler i en færdigpakket lille sachet. Derefter er dosis for de fleste lande på to til fire kapsler dagligt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *