Flourtandpasta – skal – skal ikke

Tandpasta

 

Det kan være svært at være forbruger og især på sine børns vegne. Hvordan skaber jeg det smukkeste sæt tænder gennem hele livet, og skal det absolut være med flour?

 

Af Marianne Palm

 

Bølgerne kan gå højt, og inden du tager et aktivt valg, så kig på den foregående side, for forskerne i tænder er ikke i tvivl: Du bør bruge flour i din tandpasta, i små mængder naturligvis, og små mængder er faktisk nok til at forebygge huller i tænderne.

At sukker er den største synder mod tændernes evne til at undgå huller, er vist velkendt for de fleste. Det samme er at børste tænder minimum to gange om dagen. Til gengæld ved de færreste, at der er store fordele ved at vælge en tandpasta, der har aktive ingredienser fra aloe-planten. Man ved fra studier:

  • at den kan støtte det lokale immunsystem i munden.
  • de aktive stoffer trænger ned i eventuelle tandlommer og hjælper med at beskytte slimhinde og gummer mod forfald.
  • de aktive stoffer i aloe-planten kan også fjerne ømhed, irritationer og dermed overfladiske tandkødssmerter ved at hindre betændelse og inflammationer.

 

Du kan blande to tandpastaer og få det bedste fra to verdener

Avivir Tooth Paste tandpasta – med eller uden flour – indeholder 60 pct. økologisk aloe vera med et højt og standardiseret indhold af de aktive stoffer, og man ved fra studierne, at tandpastaen med aloe vera virker reparerende på rødt og hævet tandkød.

Produktet er også tilsat Q10, som sammen med indholdet af allontoin skaber bedre betingelser for slimhinderne i mundhulen.

Baking soda er også tilsat for at modvirke dannelsen af tandsten og gøre tænderne glattere – og hvidere.

 

Ekstra plaget tandkød eller irriterende gener fra dine forfædre?

Ikke alle er født med en guldske i mundhulen, og der er flere, der har sværere ved at danne de enzymer, som ellers kan holde huller væk fra tænderne eller bevare et sundt tandkød så længe som muligt. Prøv i en månedstid at gurgle efter hver tandbørstning med Avivir Drikke Aloe Vera Naturel. Synk, og du får en ekstra støtte til din fordøjelse.

 

Forskningen taler også sit tydelige sprog om aloe-plantens egenskaber

Aloe vera-plantens gelagtige substans har været brugt i århundreder på mange kontinenter, bl.a. i Asien, Afrika og Sydafrika. Studier og erfaringer, som er gjort gennem brugen og ikke mindst er bekræftet gennem mange små og store forskningsprojekter, viser, at aloe vera-plantens aktive stoffer kan afhjælpe:

  • Tørre slimhinder
  • Mundsår
  • Forebygge paradentose ved at forbedre det lokale immunforsvar og undgå plakdannelse

 

(Kilde; J Altern Complement Med. 2013 May;19(5):429-34. doi: 10.1089/acm.2012.0164. Epub 2012 Dec 16.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *