Forkølelse trods sommertid

Forkølelse

 

De fleste forbinder forkølelse med kulde og vinter, men du kan faktisk godt blive forkølet, selvom solen banker ned, og det er dejligt lunt. Lad urterne komme dig til hjælp.

Af Benedikte Mikkelsen

Selvom solen skinner, og alt er skønt, så kan du stadig få raget en dum infektion til dig. Heldigvis er der rigtig meget, du selv kan gøre for at begrænse, at de dumme bakterier ikke når længere end til dine slimhinder. Det allerførste værn mod udefrakommende bakterier og vira er nemlig dine slimhinder. Så hvis du stopper en akut infektion allerede i næse, svælg og hals, kan det være, den aldrig får lov til at udvikle sig til andet end et snøft. Det er nemlig få ting, som kan gøre den store forskel.

Almindelig god hygiejne samt en sund livsstil kan gøre underværker, men har du kigget på urtehylden? Hvis nej, så begynd nu!

Rød solhat til din sundhed

Rød solhat eller Echinacea purpurea kender de fleste danskere nu. Der er mange studier på plantens effekt på immunforsvaret, hvad enten det er akutte eller kroniske infektioner. De fortæller alle om, hvordan den ikke kun virker på de akutte infektioner, altså når du lige mærker de første tegn på, at bakterier og vira har angrebet dig og dine slimhinder, men også over for de kroniske problemstillinger. Du finder rød solhat i EchinaGold fra Biosym, som er et produkt, der også kan hjælpe dig i forhold til alle kroniske problemer, hvor immunforsvaret skal bruge støtteterapi. EchinaGold hører til blandt de allerbedst dokumenterede, men det betyder ikke, at udforskningen af den er stoppet. Tværtimod opdages der hele tiden nye interessante aspekter.

Man kan groft sagt dele produktet EchinaGolds virkeområde op i to dele:

  1. Kan anvendes til alle typer akutte infektioner, hvor der er en begyndende infektion.
  2. Kan anvendes over for kroniske problemstillinger, hvor immunforsvaret er involveret. Immunsystemet er stort set en del af problemstillingen i alle sygdomme, også selvom du sjældent har akutte infektioner.

Hvor tit er du forkølet?

Rigtig mange oplever forkølelse en gang om året. Her bliver en masse gamle bakterier, døde hvide blodlegemer og andre affaldsstoffer fra bronkierne snøftet ud undervejs. Men er du forkølet flere gange om året, så tyder det på, at dit immunforsvar er belastet.

Slimhinder i næse, hals og bronkier skal beskytte os mod udefrakommende bakterier og vira, og det kan være et vanskeligt job, hvis vi konstant er tæt på andre mennesker. Om vi bliver syge, handler dog også om så meget andet. Hvor sunde er dine slimhinder, er du udsat for alt for meget travlhed og stress, eller er der andre faktorer, der belaster dig i din dagligdag? Halsbetændelse og lungebetændelse kræver ofte en antibiotikabehandling, men du kan bruge EchinaGold som støtteterapi. I akutte situationer, to kapsler morgen og aften, ved kroniske problemer kan du med fordel anvende kapslerne, to stk. daglig, i en måneds tid eller mere.

Al sundhed begynder i tarmene. Hvis det lokale immunsystem virker fint, vil immunforsvaret også i resten af kroppen meget bedre kunne håndtere diverse problemstillinger. Så en tæt tarm med de rette bakterier er en forudsætning for en sund krop. Har du problemer med fordøjelsen, skal du huske at tage din læge med på råd, og så er det en god ide at supplere med mælkesyrebakterier, så EchinaGold også får hjælp fra den naturlige mikroflora i sit job med at skabe sunde slimhinder i hele fordøjelsen.

EchinaGolds trippeleffekt:

  1. Bekæmper virus og bakterier (akut)
  2. Dæmper reaktionen/symptomerne (antiinflammatorisk)
  3. Holder immunforsvaret i allerskarpeste beredskab (forebyggende)


Produktet EchinaGold indeholder fosfolipider, der er vigtige komponenter i kroppens cellemembraner, som bidrager til en god udnyttelse af EchinaGold. Produktet er registreret hos organisationen The Vegan Society, og registreringen betyder, at der er garanti for et 100 pct. vegansk produkt.

EchinaGold har tidligere været flydende, men er nu i kapselform. Ønsker du at indtage produktet flydende, kan du nemt åbne kapslen og blande indholdet op i fx væske eller yoghurt.

Selvom et produkt er blevet til et standardiseret tørekstrakt, er det som regel stadig et ”fuldspektrum-ekstrakt”. Der er således ikke tale om at isolere nogle bestemte aktive stoffer – hele plantens ” væsen” er til stede. Man sørger blot for, at planten som udgangspunkt indeholder de helt rette aktive stoffer og dernæst at trylle en større biotilgængelighed frem gennem produktionsmetoderne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *