Fra lokale smerter til ingen smerter

 

 

Hvis du har lokale smerter, fordi du dyrker sport, ordner have, er slidt i kroppen eller har været ude for en ulykke, så kan du meget vel få hjælp fra nogle lokalt virkende stoffer, der faktisk påvirker gunstigt hele vejen fra huden på dit smertende sted og helt op i hjernen. Her er forklaringen.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2018

 

I Schweiz er det et af de mest brugte smertestillende midler, og det er med god grund. For sammensætningen af de æteriske olier i en ikke-fedtende gel skaber smertefrihed uden at påvirke lever og tarme, som de fleste smertestillende midler gør.

Du kan bruge det til lokale smerter, hvad enten de er akut opstået eller nogle gamle og tilbagevendende problemer, som hverken træning eller ikke-træning helt kan få has på.

Elitesportsfolk bruger dem til at forkorte smerteperioden, og det samme kan alle os, der bare er ramt af akutte eller kroniske smerter.

 

Sådan mærker vi en skade

 1. For høj stimulation af følsomme nerveender (bl.a. slag og fald)
 2. Transmission af følelsen gennem nervebanerne til hjernen
 3. I hjernen modtages impulserne af thalamus

 

Find årsagerne, og gå i gang

Lokale smerter har som regel nogle årsager, og hvis du har slået dig, er faldet eller på anden måde har haft en akut skade, så ved du sikkert, hvad årsagen er. Hvis du ikke ved, hvorfor du er begyndt at få ondt et sted, så få lige lægen med indover, så brud, overrevne sener eller noget alvorligt bliver udelukket. Man skal fx ikke bare gå rundt med smerter bag knæet uden at få det undersøgt ordentligt, hverken som barn, ung, voksen eller ældre.

Når du er velundersøgt – stil krav til din læge! – Så kan du roligt gå i gang med Perskindol, der kan hjælpe dig af med både de akutte og mere kroniske smerter.

 

Smerter er meget mere invaliderende, end de fleste ved

Smerter kan i øvrigt være noget af det mest belastende i et menneskes liv. Kroniske smerter, der ikke bliver håndteret, kan skabe social isolation, både fordi der kan opstå meget større træthed end ellers, men også fordi der simpelthen ikke er kræfter til at være med i så mange aktiviteter, som før smerterne indtraf. Derfor: Gør noget ved det.

Læs også de mange artikler på www.sund-forskning.dk om, hvad du selv kan gøre for at få det bedre.

 

Perception of pain – smerteopfattelse

En kaskade af smertestillende virkninger gennem hele kroppen

Perskindol har seks virkemekanismer, som igangsættes, så snart du har smurt gelen på det område, du vil behandle.

 1. Ved at påvirke hudens receptorer gives en omgående køling. Mentol er kendt for sin hurtigkølende effekt.
 2. Ved at påvirke nerverne og skabe en midlertidig forandring af nervemembranerne undgås, at nervens impulser når hjernen. Vintergrøns indhold af olie med methylsalicylate skaber påvirkningen i nervecellernes membraner.
 3. Ved at påføre Perskindol Active Gel hæmmes dannelsen af irritation langt inde under huden. Her er det også mentol, der gør arbejdet.
 4. Ved at stimulere hudens receptorer afledes følelsen af ubehag. Også mentol spiller en vigtig rolle her.
 5. Ved at øge blodgennemstrømningen øges den ydre blodstrøm, og temperaturen stiger. Derved minskes dannelsen af irritation og inflammation omkring vævet. Her er det flere olier og indholdsstoffer, der hjælper til, bl.a. fyrnåleolie og rosmarinolie, der med deres indhold af aktive stoffer stimulerer kredsløbet lokalt, så immunforsvaret bedre kan gøre sit arbejde med at fjerne nogle af de komponenter, som er med at til at skabe smerten. Det kan fx være ophobet væske ved senetilhæftninger.
 6. Perskindol arbejder tilsyneladende også via en teori om nervernes “gate of pain”. I korte træk handler det om at forstyrre nervetrådene fx med varme-og kuldebehandling, så de bruger pladsen til at behandle disse informationer i stedet for at have plads til at transmittere smertefølelsen til hjernen. Det er måske også derfor, healing kan hjælpe. En hånd på panden eller på det smertende område giver mindre smertefølelse.

Ved at stimulere nervefibrenes – en neuropsykologisk struktur i rygmarven – lukkes følelsen delvis, så smertesignalerne ikke sendes videre. Desuden har de æteriske olier effekt på det limbiske system ved indånding, hvor appelsinolie, lemonolie, bergamotolie og lavendelolie skaber ro hele vejen rundt.

 

Giver en hurtig og afslappende effekt til ømme/irriterede muskler og led

Kan anvendes både før, under og efter fysisk aktivitet, eller hvis man “bare” har ondt.

Dobbeltvirkende:

 • Køler straks på ydersiden og virker opfriskende
 • Varmer hurtigt i dybden med en afslappende varme
 • Absorberes hurtigt og fedter ikke
 • Meget drøj i brug

2 thoughts on “Fra lokale smerter til ingen smerter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *