Fremstillingsmetoder og kvalitetssikring af aloe vera produkter

 

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning.dk – julen 2012

 

Immunforsvar

Aloe Vera med højt indhold af Acemannan er dokumenteret til at styrke immunforsvaret.

Den Sydkoreanske Sundhedsstyrelse anbefaler Aloe Vera som forebyggelse mod influenza.

 

Sådan gør du

Til akutte tilstande eller problemer, som kun dækker et lille hudområde, kan du med fordel anvende gelen. Dup eller smør flere gange om dagen. Til problemer som eksem, tør hud, en rød bagdel eller til ansigtshuden kan du anvende Aloe Vera Creme Xtreme og Anti-Wrinkle til ansigtet.

 

Din mavesæk

Sure opstød for meget mavesyre, irritation efter for stærk mad. Din mavesæk falder til ro med Aloe Vera, da gelen virker regulerende på pH-værdien, styrker slimhinden og mindsker inflammation/irritation.

 

Dine tarme

Normaliserer den naturlige fordøjelse og virker både ved træge tarme, og når der er løse afføringer. Aloe vera enten som drikke aloe vera eller i kapselform styrker og beskytter dine slimhinder i tarmen, hvor også den naturlige mikroflora bliver styrket, så svampe og parasitter får mindre spillerum i de lange tarme.

 

Du skal kigge dit Aloe vera produkt efter i sømmene og kunne stille de kritiske spørgsmål til producenten

Mange produkter indeholder kun lidt Aloe vera, og kvaliteten kan også variere.

For den ellers stærke gel, som man udvinder fra planten, varierer fra plante til plante især styret af, hvordan de er dyrket – og den kan desuden let blive forstyrret af forkerte produktionsmetoder.

Det er fx helt nødvendigt at få bladene til fabrikken og tage gelen ud af bladene og få forarbejdet så hurtigt som muligt, for ellers vil bakterier og enzymer nedbryde de vigtige sukkerstoffer, polysakkariderne.

Gelen skal pasteuriseres for at sikre, at den ikke indeholder farlige bakterier, og for at enzymer ikke nedbryder polysakkariderne. Når Aloe vera skal bruges flydende, er det også nødvendigt at tilsætte konservering, så den skal kunne tåle at stå i en rum tid i vores køleskabe. En pasteurisering indebærer, at gelen bliver opvarmet meget hurtigt og i meget kort tid for at dræbe bakterier, svampe, colibakterier og andre uønskede mikroorganismer. I modsætning til mange olier er det altså en dårlig ide at ’koldforarbejde’ Aloe vera.

 

Kvaliteter opgjort i procenter

Nogle producenter dokumenterer i dag indholdet af polysakkariderne. For eksempel har enkelte sortering efter kvalitet. Aloe corp har fx 1. sortering ’ACTIV aloe’, som garanterer et indhold på min. 10 % polysakkarider. Resten af deres produktion sælges som Certified Plus.

De fleste producenter sælger alt hvad de høster som samme vare og skelner altså ikke mellem 1.og 2. sortering.

 

Sunde sukkerstoffer giver virkningen

Aloe vera indeholder flere essentielle sukkerstoffer og derudover de for Aloe vera specielle polysakkarider (acemanan) som er de stoffer, der giver størstedelen af Aloe veras effekter, bl.a. på immunforsvaret.

Polysakkarider som glucomannan og acemannan anses i dag for de hoved aktive stoffer i Aloe vera.

 

One thought on “Fremstillingsmetoder og kvalitetssikring af aloe vera produkter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *