Giv børnene en god skolestart med fiskeolie

GivBørneneEnGodSkolestart_AugSept_2017
 
Nb.! Eye q hedder nu Equazen

Der er efterhånden meget forskning på fiskeolieproduktet eye q, og enstemmigt viser den, at produktet har en rigtig god effekt på indlæringsvanskeligheder, ikke-verbale færdigheder samt læsefærdigheder.

Af Rikke Agersted
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2017

Det er ikke alle børn, der har glædet sig til at starte i skole igen efter sommerferien. Nogle har nemlig udfordringer med at læse og skrive og trives bedre med de kreative fag. Og det er endda heller ikke alle, der oplever succes her. Men sådan behøver det ikke at være. I en australsk undersøgelse fra 2013, hvor 409 børn i alderen fra 3 til 13 år deltog, undersøgte man eye q´s effekt på deres indlæring og opførsel. Indfødte australske børn har markant lavere litterære og uddannelsesmæssige resultater i skolen end andre børn. Det hænger blandt andet sammen med kulturen, kosten (lavt indhold af flerumættede fedtsyrer), sproglig baggrund og undervisningens kvalitet. 81,7 % af børnene var indfødte.

Børnenes færdigheder blev målt efter 20 og 40 uger. Resultatet viste, at de forbedrede deres kognitive evner samt tegnefærdigheder betydeligt.

Læsefærdigheder vigtige hos de yngste

Man ved, at børn, som ikke opnår et vist grundniveau inden for læsefærdigheder i de første klasser, får flere udfordringer med andre fag og færdigheder senere i skoletiden. En gruppe svenske børn fik eye q i seks måneder. Konklusionen efterfølgende var, at eye q forbedrer læsefærdighederne og har en kraftig effekt på børn med opmærksomhedsforstyrrelser som fx ADHD.

Nøglen ligger i det høje indhold af EPA i forhold til DHA

Eye q indeholder mere end tre gange så meget EPA som DHA, og det er dette forhold, som er en af nøglerne bag de gode resultater. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvordan forholdet er mellem EPA og DHA i fiskeolien, da de har vidt forskellige funktioner i kroppen. DHA indgår primært i cellemembranerne, hvorimod EPA fordrer kommunikation mellem cellerne. Begge dele er vigtigt, og forholdet afgør, hvor effektivt vi udnytter deres egenskaber.
 

Fiskeolie med forskning i ryggen

Eye q fra Novasel har en ideel sammensætning af omega-3-fedtsyrer i forhold til at afhjælpe indlæringsproblemer. Produktet har mange forskningsrapporter bag sig fra forskellige lande, som har fattet interesse for den unikke fedtsyre-sammensætning i produktet.

Eye Q indeholder 186 mg EPA, 58 mg DHA og 20 mg GLA. Se dosering på produktet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *