Tænk, hvad en hel stamme af venlige bakterier kan gøre

 

 

Som en gammel rotte i faget, hvor vi for 30 år siden havde to til tre produkter med mælkesyrebakterier at vælge imellem, er det interessant at se, hvor mange forskellige vi har i dag, og hvad de egentlig kan udrette, hvis bare stammen er stor nok og er parat til at gå hele vejen for vores sundhed.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2017

 

Og det må man jo sige, at netop Pure Biotic Kvinde-stammerne gør. De vrimler af sted over stok og sten, de løber ned gennem de lange tarme, og fordi de er nok, får de en del af familien til at slå sig ned i den tykke tyktarm, og andre løber videre, faktisk helt ud ad det brune punktum, som pludselig ikke er så meget et punktum endda. For porten står åben med en ret så bred landevej videre til hele det intime område, hvor de elsker at slå sig ned – og ikke mindst hjælpe dig med at slå fremmedfjendske på porten.

Det kræver knibtangsmanøvrer, taktik og spekulationer fra hærfører og kontrolrummet, og det er her, forskere, laboratorier og entusiaster kommer ind. De sætter holdet, så alle kan yde optimalt og ikke blive slået ud af den første mave-sure mavesæk på deres vej. Blandt andet ved at give bakterierne en kapsel, der kan imødegå mavesækkens fortrædeligheder.

130 milliarder gavnlige mælkesyrebakterier bliver sendt afsted. Og ja, i samlet flok når de langt. Men det er altså bare bakterier, og derfor lever de ikke evigt. Det har tidligere været et problem for mange produkter: at hæren kun var holdbar til at yde sit bedste i kort tid. Nu garanterer laboratorierne, at der stadig er fuldt tempo på min. 50 milliarder af hæren ved udløbsdato. Og som når hele vejen til enden. Om man så må sige.

Alle slimhinder bliver tvunget til at tale sammen Helt overordnet kan de rette mælkesyrebakterier skabe en god og sundhedsfremmende biofilm og dermed hindre sygdomsfremkaldende bakterier, svampe og parasitter i at skabe ravage og især hindre en dårlig biofilm i at brede sig.

Derfor skal du se alle organer beklædt med slimhinder som en stor transportvej for ønskede og uønskede væsner. Af grunde, man ikke helt har klarlagt endnu, kan man ved at påvirke fx slimhinden i mundhulen skabe en biofilm, der breder sig ikke kun til de tilstødende organer, fx hals og svælg, men også så langt væk som til blæren – hvis altså der er nok af de ønskede bakterier til at skabe denne film, som bedst kan sammenlignes med vita wrap. Bakterier, der formerer sig og vandrer afsted, sender besked videre til andre i samme familie, længere væk, de har indbygget en form for kommunikationsvej, og dermed bliver de bedre til at bekæmpe, hvad bekæmpes skal af uønskede bakterier, svampe og parasitter.

 

Stammen skaber sundhed

De søde venlige og positivt stemte stammefolk er på vej, og du kan opleve en stribe af positive forandringer i kroppen. Her er kun nævnt en stribe – der vil uden tvivl komme flere til, når forskerne verden over finder endnu flere anvendelsesmuligheder.

 

En sund mundhule

I dag ved man, at det ikke kun handler om at børste tænderne. Uønskede bakterier lever af sukker, og en stærk mikroflora skal hindre uønskede problemstillinger som huller i tænderne, blødende tandkød og paradentose. Børnetandlægerne advarer i øvrigt om, at de ser flere og flere børn med huller i tænderne efter trenden om at undgå fluor er indtrådt. Hvis man ikke vil bruge fluor, skal barnet heller ikke have nogen former for sukker, og er det realistisk? – det var blot et lille sidespring.

 

Svælg og hals

Får du gentagne problemer med halskatar og halsinfektioner eller propper i mandlerne, kan det også meget vel være en dårlig tilstand i dine slimhinder. Ud over vitaminer og mineraler, som skal opbygge en tyk, velernæret slimhinde, skal du også have den rette biofilm. Positiv sideeffekt: frisk ånde – medmindre det er tarmene etc., der skaber ildelugtende problemer.

 

Fordøjelsen

I mavesækken og i store dele af tyndtarmen er der trange kår for mælkesyrebakterierne. De bliver meget let ødelagt af mavesyren, og derfor skal mælkesyrebakterierne, fx fra Pure Biotic Kvinde, være skabt, så de kan modstå syren og overleve hele vejen til tyktarmen, hvor de så til gengæld både laver lejrplads og formerer sig til gavn for dig og dit immunforsvar. For det er netop det, der er så interessant: I dag ved man, at immunforsvaret i hele kroppen kun kan fungere optimalt, hvis man har orden i sit tarmsystem, hvor bakterierne let kan formere sig. De små immunøer, der beklæder hele tyktarmen, får de bedst mulige betingelser, og det er netop her, vi får skabt store dele af vores immunforsvar. Det hjælper både på de akutte og de kroniske infektioner og ikke kun i fordøjelsen, men alle steder i kroppen.

 

Videre ned til underlivet

I de gode produkter kan bakterierne formere sig, danne kolonier, og bakterierne vandrer som nævnt videre til de nedre slimhinder, fx i kvindens underliv. Det lyder måske sådan lidt specielt, men det er et faktum, at de vandrer fra tarmen, finder vejen til underliv, skede og til blærens åbning. Om de kan kolonisere sig ad denne vej op til blæren, er uvist. Men man ved fra mange års erfaringer, at retter vi op på tarmens mikroflora, sker der også en forbedring i fx blærens modstandskraft. Om det så sker via en kommunikationsvej mellem slimhinder i en form for refleks, eller det sker sådan helt fysisk via denne stammevandring, det må tiden sammen med forskerne vise.

 

Helt om i ryggen og langt ud i leddene

I dag forskes der både i Danmark og i udlandet omkring de såkaldte modic-forandringer, der kan skabe store smerter i ryggen og være medårsag til diskusprolaps og andre ryggener. For noget tyder på, at ved at skabe en forbedret mikroflora i tarmen kan inflammationer i ryggen undgås.

 

Læs mere på http://www.gigtforeningen.dk/

 

I Pure Biotic Kvinde er der særlig fokus på Lactobacillus rhamnosus (HA‐111), som i forskningen udgør en særlig støtte ved modicforandringer. Acupharmas produkt er et af de stærkeste på det danske marked. Fordi mælkesyrebakterier er så tæt forbundet med immunforsvaret, kan de hjælpe på alle typer af betændelsestilstande både med og uden bakterier. Er der bakterier i et område, kaldes det en infektion, er der ikke bakterier, men alligevel hævelse, rødme, varme og smerte, kaldes det en inflammation. Mælkesyrebakterierne er behjælpelige ved begge tilstande og vil være en vigtig støtteterapi til alle typer af gigt, bindevævssygdomme etc.

 

Begynd i tarmen, når du har et ringe immunforsvar

Man formoder, at ca. 70 % af vores immunforsvar er knyttet til tarmen, og der kan let opstå problemer, hvis der spises for meget sukker og for få grøntsager. Sukker får sat gang i en vækst af ikke-venlige bakterier, mens flere grøntsager og især fermenterede grøntsager støtter dannelsen af en god mikroflora. Desværre sætter flere typer af medicin de venligtsindede bakterier på hård prøve. Det gælder især brugen af antibiotika og syreneutraliserende medicin. Det kan være en rigtig god ide at fodre kroppen med Pure Biotic Kvinde i et par måneder efter en antibiotikakur.

Kigger vi generelt på akutte og kroniske infektioner, er det en god ide ikke kun at sværge til, at alt skal klares med mælkesyrebakterier. Det vil også være en rigtig god ide at tage Immiflex, som direkte hjælper de små immunøer, de såkaldte peyerske plaques, med deres arbejde. Læs mere om Immiflex på næste side.

 

Specielt til kvinder

Pure Biotic Kvinder indeholder 103-130 milliarder bakterier fra ni specifikke stammer, der alle er udvalgt pga. deres forekomst i en sund vagina og urinveje. Pure Biotic Kvinder er specielt god til kvinder, der oplever ubalancer i underlivet/blære.

 

Ingredienser:

Indhold pr. kapsel med 50 milliarder levende mælkesyrebakterier:

  • Lactobacillus rhamnosus(HA‐111) 17,5 mia.
  • Lactobacillus casei(HA‐108) 11,75 mia.
  • Lactobacillus plantarum(HA‐119) 7,5 mia.
  • Lactobacillus acidophilus (HA‐122) 5 mia.
  • Bifidobacteriumbifidum(HA‐132) 2,5 mia.
  • Bifidobacteriumlongum(HA‐135) 2,5 mia.
  • Lactobacillus fermentum(HA‐179) 2,5 mia.
  • Lactobacillus salivarius(HA‐118) 500 mio.

 

At fodre dine venligtsindede bakterier er ikke så svært endda. Grøntsager generelt, især de fermenterede, har en god effekt, og grøntsager med mest inulin er de bedste: Lægealant, jordskokker, skorzone, endivie, cikorie, artiskok, georgineknolde, mælkebøtte samt alle løgarter og porrer.

 

Læs om fermenterede grøntsager på http://www.sund-forskning.dk/

 

Pure Biotic Kvinde benytter et kapselsystem, der hedder enterisk coating. Det betyder, at hver kapsel sprøjtes med en vandbaseret coating, der beskytter bakterierne mod mavesyre og samtidig optimerer udskillelsen af bakterier i tarmene.

 

Kaskader af immunstoffer i tarm og krop

Hånd i hånd med stammer af venligtsindede bakterier forsvinder betaglukaner gennem mavesækken og videre ind i tyndtarmen, hvor de fleste bakterier fortsætter til tyktarmen, men betaglukanerne stopper op og lander på de små øer, de pleyerske plaques.

I peyerske plaques bliver betaglukanerne opdaget af makrofager, som altid er på vagt og på jagt efter bakterier, svampe og vira. Her sluger og fordøjer makrofagerne de fremmede indtrængere med receptorer, som genkender 1-3/1-6 beta-glukaner, fordi de findes i mange bakterier og svampe.

Det betyder, at dit medfødte immunforsvar genkender Immiflex og tror, det er en fjende, og hele immunsystemet bliver aktiveret. Det vigtige forsvar her i første linje er nu aktiveret, og flere studier viser, at det kraftigt forbedrer modstanden mod infektioner.

Videre ud til lymfeknuder, knoglemarv og thymus Specielle celler, kaldet M-celler, transporterer hele glukanpartikler til makrofagerne, som igen fragter dem videre til forskellige dele af immunsystemet, som fx lymfeknuder, knoglemarv og thymus.

 

Regulering af bakterier, vira og kræftceller

Makrofagerne nedbryder betaglukanerne i mindre partikler og slipper dem ud over en periode på 24-36 timer. Disse aktive fragmenter binder sig, eller låser sig, til nogle andre komponenter i immunsystemet, de neutrofile granulocytter, som der er allerflest af i kroppen. For at en neutrofil granulocyt skal kunne dræbe en bakterie eller fx en cancercelle, må CR3 have to komponenter til rådighed: et blodprotein og 1-3/1-6 betaglukan. CR3-receptoren er normalt optaget af betaglukan fra cellevæggene i svampe, mug og gær, og derfor er der ikke altid plads til også at skulle bekæmpe bakterier, vira og fx kræftceller.

 

Hverken for lidt eller for meget

Derfor kan det være nødvendigt med Immiflex, hvis du vil skabe endnu større aktivitet i dit immunforsvar. Det fantastiske er, at Immiflex aldrig kan skabe en overreaktion, men blot virke, indtil der ikke er mere at bekæmpe eller mere, der skal reguleres.

Der sker efterfølgende en antigen-antistofreaktion, og næste gang sygdomsfremkalderen træffes, vil de nyligt programmerede hukommelsesceller genkende den og producere antistoffer. Disse antistoffer sætter sig fast på skadevolderen og kan ødelægge den eller hindre den i at sprede sig til raske celler.

 

Summa summarum, du får hjælp til dit immunforsvar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *