Gør familien klar til forår og sommer

Klar til forår og sommer

 

Det er lige nu, at familien Danmark skal gøre sig klar til en varm sommer efter en særlig kold og mørk vinter.

Forårsforkølelser, træthed, tarmkatar og andre trakasserier er alt for ofte vores følgesvend efter kulde og for mange timer indendørs.

Så af med vanten, og klæd dig på til et dejligt møde med sol og sommer.

Af Marianne Palm

Du ved sikkert godt, at vi ikke kan udnytte solens stråler til at danne D-vitamin i kroppen fra ca. september og helt hen i april.

Du ved sikkert også godt, at tarmsundhed er essentielt for resten af kroppen, og er du flittig læser af sund-forskning, er du heller ikke i tvivl om, at vi har brug for ekstra mange næringsstoffer, hvis vi på nogen måde er belastet af det ene eller det andet i vores hverdag.

En ligning for familien Danmark kunne godt se sådan ud:

Vinter + manglende sol + for få næringsstoffer + problemer i fordøjelsen = gør noget ved det.

Vi kan ikke ændre på vinteren, medmindre vi tager til varmere himmelstrøg, men vi kan godt gøre noget ved resten.

Kig på de belastende faktorer, og skær ned, hvor du kan:

Kemiske faktorer

For meget junkfood, alkohol, sukker og “Ikke-mad”, altså alt det, vi putter i munden, som ikke giver næring, stjæler ganske simpelthen plads til sunde madvaner og forringer også vores mikroflora i tarmen, især hvad sukkervarianter angår.

For få eller forkert sammensatte næringsstoffer gør os endnu mere sårbare over for alle vores dårlige vaner, og derfor hænger for meget junk uvægerligt sammen med næringsunderskud. Det skaber sygdom. Punktum.

Fysiske faktorer

Det kan være dårligt indeklima, det kan være kulde eller for meget varme, det kan være skæve rygge, for lidt motion, listen er alenlang.

Mikrobiologiske faktorer

Her finder du din mikroflora, som på hud, slimhinder, og især i dine tarme, skal støtte dig livet igennem. Pas på dem!

Psykiske/mentale/spirituelle faktorer

At skabe mentalt overskud er meget lettere i en sund krop end i en syg krop. Så af med vintervanten og på med optimisme, så du får lyst til at skabe en sundere hverdag.

Er der gamle traumer, du bør gøre noget ved, så gå i gang. De kan sidde godt og grundigt og gnave dig i stykker bid for bid.

Genetiske faktorer

Det kan vi ikke gøre så meget ved, vi kan højst håbe på, at den rette livsstil gør, at eventuelle genetiske problemstillinger kan holdes i skak. Læs eventuelt Bruce Liptons bøger, eller mød ham på www.sund-forskning.dk.


Optimer med Strath

Der er rigtig mange muligheder for, at du kan optimere dine børns og egne vilkår, når det gælder kroppens univers. Hvis vi skal pege på nogle muligheder, hvor både børn og voksne kan få dækket de daglige behov, og uden at det flyder over med kosttilskud på køkkenbordet, kan tre produkter fra det samme firma, Midsona, dække jeres behov.

Strath findes i forskellige former, såsom eliksir, dråber eller tabletter, og de indeholder alle den samme mængde af fermenterede urter, der er let tilgængelige for kroppen.

  • Eliksiren: Findes i en eliksirform og indeholder den specielle fermentering af urter.

  • Dråberne: Kan indtages som dråber og indeholder den samme unikke fermenteringsteknik med urter.

  • Tabletterne: Er tilgængelige som tabletter og indeholder også den særlige urtefermentering.

Alle Strath-produkter er 100 pct. naturlige og tåles derfor godt af alle.

Derudover tilbyder Strath forskellige variationer tilpasset forskellige behov:

  • D-vitamin-varianten: Denne variant er beriget med D-vitamin, som er udvundet fra gær. Den er ideel for dem, der har behov for ekstra D-vitamin i deres kost.

  • Jernvarianten: Denne variation er velegnet til teenagepiger, der af lægen har fået at vide, at hun har jernmangel.

  • Den klassiske variant: Strath Classic har været tilgængelig i mere end 60 år og er blevet brugt med succes i mange lande. Den er blevet dokumenteret gennem studier og erfaringer, og i dag ved vi, at det er den særlige fermentering, der gør, at vores mikroflora samt vores nervesystem i fordøjelsen får en helt særlig støtte i sit arbejde.

Dokumenteret optagelighed

Det pudsige med forskning er, at det var helt tilfældigt, at man opdagede, at gæringsprocessen gjorde vitaminer og mineraler mere tilgængelige for kroppen: Strath-familien i Schweiz ville udbygge deres sortiment med zink, og da man før og efter tog blodprøver på testpersonerne, kunne man se, at den zink, som normalt bliver anvendt, blev bedre optaget, når det var sammen med Strath end uden. Det gav mod til at skabe endnu flere produkter, som du kan se ovenfor.

En allround dunk med flydende vitaminer og mineraler

Mivitotal er et flydende vitamin- og mineral til alle, der synes, at det er svært med tabletter og kapsler. Følg doseringen på flasken, der er anvisninger til både børn og voksne på etiketten. Kan let blandes i vand, yoghurt eller i din smoothie.


Mivitotal er, så vidt sund-forskning ved, det eneste flydende vitamin-mineral produkt i Danmark.

 

De var blandt de første og pionerer i verdensklasse

Slut vinterperioden af med Eskio 3, der er blandt et af de allerførste fiskeolieprodukter, udviklet i Sverige, og hvis forskning på eget produkt har dannet basis for alverdens andre fiskeolieprodukter. Med andre ord en klassiker, der har løbet al viden i gang om omega-3-fedtsyrernes virkning på vores celler og dermed på vores organer.


Eskio 3 findes også i en variant “Brain & Bone”, hvor navnet antyder, at sammensætningen og mængden af de forskellige fedtsyrer lever op til de behov, vores hjerner og knogler har, især når det gælder unges behov, hvor kroppen tørster efter fedtsyrer til hjernen.

 

Hvis det handler om at komme oven på efter en lang vinter eller at komme hurtigt over en forkølelse, lidt tarmkatar eller blot at skulle optimere kroppens muligheder for at forblive sund, behøver det ikke at være mere besværligt end det. Blot du også sørger for, at alle i familien hjælper med at nedbringe de belastende faktorer.

Alt tyder på, at Straths virkning på så mange organsystemer, som vi har set gennem 60 år, skyldes den særlige fermentering af europæiske urter, der dels påvirker det lokale nervesystem i fordøjelsen, dels støtter den naturlige mikroflora i at komme i balance. De to faktorer skaber en større optagelighed af næringsstoffer og dermed balance til resten af kroppen.