Hjernevask

Hjernevask

 

Artiklen blev bragt i februar 2020 i Sund-forskning

 

Man har set, at visse plantestoffer muligvis kan forsinke udviklingen af sygdomme, fx ved Alzheimers og andre neurodegenerative sygdomme. Den viden er vigtig, for blodhjernebarrieren – klog, som den er – holder mange stoffer væk fra dette livsvigtige organ.

Der foregår forskning over hele verden lige nu, for man anslår, at på verdensplan vil der i de næste årtier være 47 millioner mennesker med for skellige former for demens. Det skaber et større behov end nogensinde at forstå, hvordan vi kan beskytte vores hjerne i alderdommen, for vi bliver ældre, i takt med at vi er blevet dygtigere til at kurere mange af de sygdomme, vi ellers møder gennem vores liv. Det er dejligt, at vi har større chance for at blive ældre, men det må gerne foregå med fuld bevidsthed og ikke mindst med værdighed.

Her på siderne gennemgår vi nogle af de stoffer, der er set gavnlige i forhold til at styrke, forebygge og endda forsinke udviklingen af forskellige neurogenerative sygdomme.

I den foregående artikel har vi gennemgået den nyeste forskning på en række urter: vandkanalerne gennem cellemembranen, der lukker de rette stoffer ind i cellen, så den bliver beskyttet mod skader.

På de næste sider kigger vi på, hvordan hjernen om natten får skabt nogle forhold, så den også kan slippe af med affaldsstofferne, en forskning, hvor der bla står danske forskere bag lige som i forskningen på de forskellige vandkanaler (aquaporiner), der er beskrevet på de foregående sider.