Hallo: Ældre hører bedre med B-vitaminer

b12

 

Forskning tyder på, at der er en sammenhæng mellem høretærsklen og blodets indhold af B-vitaminerne folsyre og B12 hos ældre.

Forskere fra Ibadan University i Nigeria har undersøgt 126 ældre nigerianske mænd og kvinder over 60 år, som var raske og var blevet undersøgt flere gange af læger. Forsøgspersonerne blev testet med tone-audiometri, hvor et apparat udsender rene toner i varierende styrke. For hver frekvens øges lydstyrken, indtil personen angiver at kunne høre lyden. Mængden af folsyre og B12-vitamin i blodet blev også målt.

Det viser sig, at personer med høretab har signifikant lavere folsyre i blodet end personer med en normal tone-audiometri-testscore. Jo højere frekvenser de ældre kan høre, desto mere folsyre har de i blodet.

Undersøgelsens hovedforfatter Akeem Lasisi mener, at aldersrelateret høretab kan være forbundet med mangel på mikronæringsstoffer, idet eksempelvis folsyre er vigtig for det cellulære stofskifte, for nervesystemet, og kredsløbet som igen er vigtige for høresansen.

 

Reference

Lasisi AO, et al. Age-related hearing loss, vitamin B12, and folate in the elderly. Otolaryngol Head Neck Surg. 2010;143(6):826-30.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *