Harder, better, faster and stronger !

 

 

Vi kender sloganet fra de olympiske lege, men sloganet er ikke længere forbeholdt professionelle topatleter. Danskere er blevet bidt af en gal løbesko, og et stigende antal motionister kan nu kategoriseres som super-motionister. Styrke- og udholdenhedsidræt dyrkes ofte og med høj intensivitet, og egne præstationer måles, vejes og udfordres. Maratonløb, tour de france-lignende cykelløb og endda den krævende ironman-konkurrence har ikke længere den samme wowfaktor.

Men uanset om du tilhører gruppen af supermotionister eller blot ”almindelige” motionister, spiller kosten en afgørende rolle for din præstationsevne, og målrettede tilskud for at optimere din udholdenhed, performance og restitution kan være det, du mangler for at opnå resultater med din træning.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2017

 

Uden mad og drikke duer helten ikke! Ja vi ved det – det, vi spiser og drikker, er kroppens benzin, og benzinens kvalitet er afgørende for vores præstationer – især når vi skal presse kroppen ud over det sædvanlige. New Nordic har med deres sportsserie Sports Nutrition taget hensyn til de særlige behov, kroppen har i forbindelse med hård fysisk træning. Serien indeholder tre produkter: Metabolic Action, Athlete Omega og Workout Recovery, som er specielt udviklet til at supplere behovet for optimal ernæring før, under og efter træning. Hvad enten du er elitesportsudøver eller hverdagsmotionist, så skaber treenigheden de bedste betingelser for, at du målrettet kan forbedre din indsats og forebygge eventuelle skader.

 

Kombinér dine sunde kostvaner med treenigheden i Sports Nutrition-serien, og boost kroppen før, under og efter træning

 

Kosttilskuddene er skabt på baggrund af flere års forskning af, hvordan plantestoffer påvirker de celler i kroppen, som har betydning for vores ydeevne og udholdenhed.

Sportsserien Sports Nutrition er baseret på naturlige og rene urteekstrakter, vitaminer og mineraler, som er beregnet til at booste muskler og give kroppen mere styrke, bedre udholdenhed og hurtigere restitution.

Serien består af tabletter og kapsler med indholdsstoffer, der på kort tid når ud til kroppens præstationsskabende celler i muskler, kar, led, organer og nervebaner. Produkterne kan indgå individuelt eller samlet som en del af din daglige kost- og træningsrutine.

 

Boost kroppen fra morgenstunden

Når du spiser en Metabolic Action tablet, tilfører du din krop og dine muskler vitaminer, magnesium og plantestoffer, og det anbefales derfor, at du tager den om morgenen, så du er klar til dagens træning.

En god udholdenhed kræver flere ting. Et tilskud af Q10, rosenrod, fyrretræsbarkolie, solbærekstrakt og magnesium er en power-kombination, når det gælder om at få mere energi og overskud. Vi ved, at rosenrod har god effekt ved fysisk ydeevne og udholdenhed. Undersøgelser peger endvidere på, at solbærekstrakt og pycnogenol fra fyrretræsbark mindsker træthed og øger sportsresultaterne

 

Start dagen med power-kombinationen af Q10, rosenrod, fyrretræsbark, solbærekstrakt, magnesium og løvstikke

 

Der skal dog slås et ekstra slag for løvstikken, som udgør en vigtig del af Metabolic Action – løvstikken har et højt indhold af det aktive stof quercetin, og det er særligt interessant for dig, som er aktiv sportsudøver.

Der er ingen tvivl om, at det er godt at dyrke motion, men konkurrence-idræt og alt for anstrengende motion øger dannelsen af frie radikaler, som svækker dit forsvar ved at angribe dit muskelvæv, dine blodkar og faktisk alle dine organer. Atleter og supermotionister har derfor brug for mange flere antioxidanter end andre.

I den forbindelse kan quercetin gøre en stor forskel, og stoffet kaldes da også det naturlige antioxidant. Det findes i stort set alle frugter og grøntsager, men der er et særligt højt indhold i løvstikke. Løvstikkens gavnlige virkning ses afspejlet i New Nordics Metabolic Action, og du kan derfor med fordel tage tabletten sammen med din morgenmad.

 

Det skal være fedt at træne

Og fedt skal der til! Uanset om du dyrker udholdenhed eller styrketræning, er det en god idé at huske at få et tilskud med et højt niveau af omega-3-, omega-6- og omega-9-fedtsyrer.

Athletes Omega indeholder den unikke kombination af omega-3 fiskeolie (heraf 180 mg EPA, 120 mg DHA), som bidrager til en normal hjertefunktion, og planteolier omega-6 og omega-9 fra hørfrø og jomfrukokosolie, i en og samme kapsel.

Hvorfor alt det fedt, spørger du måske … Derfor får du lidt viden om cellerne. Menneskekroppen er opbygget af mange milliarder celler, og hver celle har en helt bestemt funktion, som den skal udføre, førend kroppen som helhed kan fungere optimalt.

Kostens energigivende næringsstoffer omdannes til energi – det er derfor vigtigt, at du spiser sundt og nærende, ikke mindst når kroppen skal presses og yde ud over det sædvanlige.

Cellerne i kroppen er beskyttet af cellemembraner, som er opbygget af fedtsyrer. Den fedtholdige membran afskærmer cellens indre fra omgivelserne.

Cellens overlevelse er altså afhængig af den fedtholdige membran. Indtagelse af de gode fedtsyrer er derfor med til at beskytte cellerne, som hele vores krop består af.

Vores kost giver næringsstoffer til cellerne, så de kan bygge nyt muskelvæv og meget andet. Indtagelsen af sundt fedt er derfor essentielt, uanset om du dyrker hård intervaltræning, udholdenhedstræning eller styrketræner.

Det er ærgerligt, at personer, der træner meget, ofte har deres fokus på kulhydrater og proteiner og i processen glemmer at spise nok af det sunde fedt, så de får de nødvendige mængder essentielle omega-3-fedtsyrer, omega-6- og ome-ga-9-fedtsyrer.

 

Fokusér på din fedtindtagelse, ligesom du fokuserer på din kulhydrat- og proteinindtagelse !

 

Athletes Omegas indhold af D-vitamin bidrager til vedligeholdelsen af en normal muskelfunktion. D-vitamin kombineret med fedtsyrer har desuden vist sig gavnlig til forebyggelse af træthedsbrud.

Træthedsbrud er ikke ukendt for personer, som dyrker sport på eliteplan. Et træthedsbrud er små revner i knoglen, og den eneste behandling er ro. Det er nemlig den belastende og hårde motionsform, der gør, at det gør mere ondt og til sidst udvikler sig til et såkaldt træthedsbrud.

Vitain E, som Athletes Omega også indeholder, bidrager til at beskytte cellerne mod oxidation. På celleplanet i kroppen kan oxidation til en vis grad sammenlignes med jern, der ruster, og den kemiske reaktion kan skade vores celler og gøre dem syge eller svækkede.

 

Sofaen kalder, og du skal lytte efter!

Efter en hård træning fortjener du ikke blot at slappe af – du skal slappe af! Det er altafgørende, hvis du vil forbedre din form, at du restituerer. Kroppen har nemlig brug for en hvileperiode, hvor den kan sunde sig og samle kræfter til næste træningspas. Det er ikke alle, som ved det, men det er faktisk restitutionen, som gør kroppen stærkere. Under træning nedbryder du kroppen og udsætter den for oxidativt stress, som kort kan beskrives som en forstyrrelse i balancen mellem frie radikaler i kroppen og antioxidanter. Under restitutionen er din krop så smart indrettet, at den kompenserer for det, som du har ”udsat” den for ved at gøre sig endnu stærkere, så den kan klare en lidt større udfordring næste gang.

Hård træning kræver efterfølgende afslapning – det er ikke til diskussion! Hvis du vil forbedre din form, har kroppen brug for en hvileperiode, hvor den kan restituere og samle kræfter til næste træningspas. Det er ikke alle, som ved det, men det er faktisk restitutionen, som gør kroppen stærkere.

Workout Recovery kan hjælpe til at gøre restitueringen endnu mere effektiv for kroppen , da det indeholder blandt andet gurkemeje, som ikke kan roses nok for sine helbredende kvaliteter. Gurkemeje har i århundreder været brugt til at hæmme inflammation i kroppen og fremme afgiftning – og gurkemeje ses som naturens smertestillende medicin, da det har en kraftfuld virkning på muskelsmerte, gigtsmerter etc. og forbedrer i det hele taget den generelle sundhed.

Produktet indeholder desuden C-vitamin og magnesium. C-vitamin har en bred vifte af virkninger i kroppen og er nok et af de mest alsidige stoffer for kroppens sundhed overhovedet. Ud over at vitaminet er en kraftig antioxidant og er kendt for at bekæmpe infektioner og betændelsestilstande, er vitaminet også med til at opretholde en normal funktion af knogler og mindske syreophobninger i musklerne. C-vitamin er også et vigtigt co-enzym i nervesystemets processer og hjælper dermed til opretholdelsen af både fysisk og psykologisk sundhed.

Produktets indhold af magnesium bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Sportsudøvere og andre, der bruger musklerne meget, kan opleve muskelkramper, muskelsvaghed og muskelsitren efter præstationer. Symptomerne er alle indikationer på underskud af magnesium, som kort fortalt sørger for at lukke calcium ind og ud af cellerne. Mangler du magnesium, ophobes calcium i dine celler, og du får tendens til krampe.

 

Kom ud over stepperne

Kombinationen af den kendte ”hellige” treenighed: spis sundt, sov godt, og dyrk motion med New Nordics svar på treenighed Metabolic Action, Athlete Omega og Workout Recovery giver dig den optimale mulighed for at skabe resultater med din træning.

Så snør løbeskoene, sæt ekstra vægt på vægtstangen, eller spring på cyklen – du er klar!

 

3 thoughts on “Harder, better, faster and stronger !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *