Hjernen er en muskel – brug den

Tegnet hjerne

 

Alle ved vist i dag, at vi formodentlig kan forebygge skavanker i hjernen ved at fodre den med den rette støtteterapi. Her får du kort og godt nogle muligheder serveret på et sølvfad. Gå i gang i dag, og mærk virkningen i løbet af nogle uger.

Af Marianne Palm

Har du fulgt med i sund-forsknings forårsnumre, ved du, at vi har været rundt i mange af hjernens finurlige krinkelkroge for at finde mulige løsninger til forebyggelse af de såkaldte neurodegenerative sygdomme som fx de forskellige demenssygdomme, herunder Alzheimers.

Her får du kort og godt en plan med et lille udvalg af kosttilskud, der har været anvendt til hjerner i flere årtier. De er med til at skabe overskud til at gøre det bedste for dig selv:

Equazen, tidligere eye q, kan anvendes af både voksne og børn. Fedtsyrerne bygger hjernen op og hjælper signalstoffernes evne til at komme fra en nervecelle til den næste.

Q10, 100 mg morgen og 100 mg aften skaber energi til alle cellerne, også til hjernecellerne, kig fx på Pharma Nords Bio-Qinone, der har fine studier bag deres biotilgængelighed. Og det er mere end nødvendigt at være obs på det fænomen, da hjernen ikke lukker hvad som helst ind.

Til gengæld kan du åbne for en masse områder i hjernen ved at benytte dig af fx Keen Mind, der med sit veldokumenterede indhold af Bacopa monnieri, en krybende plante fra Indien, kan få dig til at føle dig meget mere oprejst og klar i hovedet. Tag en til to kapsler om dagen.

Der er studier i lange baner på forskellige svampe-ekstrakter, og nogle af de svampe har måske også betydning for forebyggelse af sygdomme i hjernen. Vi ved ikke nok endnu, men foreløbige studier ser lovende ud. Find fx Lions Mane fra New Nordic på helsehylden, og kombiner med alt ovenstående.

Sluttelig ved man, at mangel på B6 kan gøre, at vi ikke så let kan danne de rette signalstoffer. Find dfi’s B6 på hylden, spis dem hver dag, og kombiner gerne med en allround-multivitaminpille. Ved du, at du har problemer med diabetes 2 og 3, så vælg et produkt med letoptageligt chrom.

Bliver det lidt for stor en mundfuld både for pengepung og lysten til at spise kosttilskud, så find forskningen frem, det er meget motiverende. Og din hjerne har brug for støtte til et langt liv.

Gå endelig i gang med at spille bridge, løse krydsogtværs, få godt med glad motion, få din nattesøvn, og omgiv dig med mennesker, du holder af.

Den sunde mad er beskrevet på andre sider, og den er heller ikke til at komme udenom.