Hvis du er mand, har diabetes og rejsningsbesvær …

[envira-gallery id=”254524″]

 

Mænd med type 2-diabetes har tre gange højere risiko for at opleve rejsningsproblemer, men en ny undersøgelse giver håb.

 

Af Bjørn Falck Madsen

 

Det er ikke tilfældigt, at mænd med type 2-diabetes ofte lider af erektil dysfunktion, som er den medicinske betegnelse for rejsningsbesvær. De store blodsukkerudsving kan nemlig skade nerver og blodkar, også i underlivet, men en ny undersøgelse viser, at piller med barkekstrakten pycnogenol har en effekt.

 

Effekt på rejsningsbesvær og diabetes

Ifølge undersøgelsen, som er offentliggjort i Bratislava Medical Journal, har pycnogenol-behandlingen en effekt på rejsningsproblemer samtidig med en forbedring af en række diabetestal som blandt andet LDL-kolesterol og blodsukker.

 

Undersøgt på 53 mænd

Undersøgelsen er udført på 53 mænd med diabetes, rejsningsproblemer eller begge dele. Mændene blev inddelt i to grupper. En gruppe bestod af deltagere, som udelukkende havde rejsningsproblemer. Den anden gruppe bestod af mænd, som både havde type 2-diabetes og rejsningsbesvær. Desuden var der en kontrolgruppe, som fik snydepiller.

 

120 mg pycnogenol dagligt

Den anvendte daglige pycnogenol-dosis var 120 mg, hvilket svarer til tre Bio-Pycnogenol-tabletter. Efter tre måneders behandling kunne forskerne blandt andet konstatere følgende forbedringer blandt de mænd, som både havde diabetes og erektil dysfunktion:

  • 45 pct. forbedret erektionsevne
  • 20 pct. reduktion af LDL-kolesterol
  • 22 pct. forbedring af blodsukkerværdier

Virkningen af pycnogenol-behandlingen var størst i den gruppe af deltagere, som både havde diabetes og erektil dysfunktion.

Kilde: www.nutraingredients-usa.com, februar 2020

[gdgallery_gallery id_gallery=”110″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *