It’s tea time my dear

 

 

Skal vi flytte til England, hvor det nærmest er obligatorisk at holde en eller anden form for tetid hver dag? Vil du ikke forlade Danmark, så lav din egen tea time i selskab med Clipper te.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – februar 2020

 

Englænderne har mange gode tetraditioner, og ”afternoon tea”, hvor lækker te, sandwicher og kage kommer på bordet omkring kl. 16, er da absolut en af dem. Har du ikke prøvet en engelsk ”afternoon tea”, så skynd dig ind på Momondo, og find den første billet til England. Du kan selvfølgelig også lave din egen helt private ”afternoon tea”-seance. Det er også meget billigere. Find inspiration på Instagram, og husk at købe scones.

 

Engelsk te til teselskabet

Te fra det engelske fairtrade-certificerede mærke Clipper er oplagt, når du i bedste Downton Abbey-stil dækker op til din ”afternoon tea”. Så mangler du bare lige Carson (butleren i Downton) til at skænke. Selvom det måske ikke er helt korrekt at anvende te i tebreve, hvis du virkelig skal være gennemført, så kan du glæde dig over, at i 2018 bekendtgjorde det økologiske temærke Clipper, at de udelukkende ville producere teposer, som er plastfri, ublegede og naturligvis GMO-fri. De plastfri poser bliver produceret af et bionedbrydeligt plantebaseret materiale, der er en blanding af ubleget papir og plantecellulosefibre, som holder papiret sammen.

Desværre har tebreve ofte en dyster hemmelighed, hvilket er polypropylen (PP). PP er et hårdt termoplastisk materiale. At PP er et yndet materiale at bruge i teposer, skyldes, at det er i stand til at flyde i vand, og materialet kan modstå høje temperaturer, faktisk helt op til 120 grader. Teposer er derfor ikke altid helt biologiske nedbrydelige, da mange indeholder et PP-”skelet”. ”Skelettet” bliver brudt i små stykker, i takt med at papiret bliver nedbrudt i kompost eller i jorden. At der ender mikro- og nanoplastikpartikler i din te, er jo heller ikke super lækkert at tænke på.

Så med Clippers teposer kan du roligt nyde din te uden at bekymre dig om at drikke plastik.

 

Kurverten, hvor du finder et Clipper tebrev indeni, er lavet af genanvendeligt papir, som du kan genbruge sammen med andet papir.

 

Sort, grøn, hvid?

Skal vi være krakilske, så vælg sort te til din ”afternoon tea”, hvis du vil følge traditionen. Men er du mere til grøn eller hvid te, så kan du godt stadig være med i det fine selskab. Går du ind i Clippers teunivers, kan du finde noget til enhver smag, for hvad enten du er til sort, grøn eller hvid, så kan du finde din favorit i det velassorterede sortiment. At Clipper te findes i smukke variationer af farverige indpakninger, som pynter i din opdækning, er jo også lidt high-class.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *