Kokosbrownies

 

 

 

Det er ikke så ofte, jeg går i dessertkøkkenet, men de her chokoladeherligheder må jeg alligevel lige dele med dig, kære læser. De er ganske fortryllende. Prøv dem. Men pas på. De er svært vanedannende.

De er sødet med dadler, som ganske vist indeholder solide mængder frugtsukker, men som samtidig er leveringsdygtige i vitaminer, mineraler og kostfibre. Dermed er de ernæringsmæssigt langt mere interessante end fx almindeligt hvidt sukker.

 

Af Nanna Stiegel, ernæringsterapeut (DET)
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2019

 

 

Det skal du bruge:

  • 200 g hasselnødder
  • 100 g kokos
  • 300 g dadler
  • 120 g kokosolie
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. salt
  • 6 spsk. god kvalitets kakaopulver, gerne rå
  • 3 æg
  • Valnødder til at komme ovenpå hver muffin

 

 

Sådan gør du:

Kør hasselnødder til mel på foodprocessoren. Kom dadler, alle de tørre ingredienser og kokosolien i. Kør igen til en ensartet masse, og til dadlerne er blevet helt findelt.

Kom æggene i et for et.

Kom dejen i små muffinsforme, og pynt med en hel valnød på hver kage.

Bag i ovnen i ca. 25 minutter ved 170 grader.

TIP: Kagerne kan fint fryses ned og tøs op efter behov.

 

 

Nøddemel er et hit

I disse kager er hvedemel erstattet af blendede nødder og kokosmel. Kagerne er altså langt fra tomme kalorier. Man kunne måske ligefrem sige, at de er fulde (af gode) kalorier. For der er vitterligt tale om små næringsbomber fyldt med gode fedtstoffer og en solid håndfuld vitaminer og mineraler. Spis og nyd.