Kokosnøddeolie til seks stjerner

 

003-display-ireland

 

Man kan smage sig til, at kvaliteten er i top

Mild og rund i smagen. Tropical Nutrition fremstiller en smagfuld, koldpresset ekstra jomfru kokosnøddeolie af de bedste økologiske råvarer, der kan opdrives i Thailand. Når det gælder vores sundhed, så skal der ikke spares, mener virksomhedens indehaver, danskeren Heini Joensen.

Af Flemming Thomsen, Deadline Press

 

Den danskejede virksomhed Tropical Nutrition har taget Japan med storm. Virksomheden er blevet den største leverandør af kokosnøddeolie på det japanske marked. En succeshistorie, som ikke mindst skyldes japanernes høje krav til kvalitet. Den fandt de hos Tropical Nutrition, og i dag fragtes der hver uge adskillige skibscontainere med økologisk kokosnøddeolie fra den danske fabrik i det sydlige Thailand til distribution i Japan.

Siden har efterspørgslen bredt sig til stadig flere lande selv uden en større markedsføringsindsats fra Tropical Nutritions side. Deres 100 procent økologisk rene og koldpressede jomfruolie sælger formelig sig selv. Deres kvalitetsmærke distribueres nu også i USA, Sydamerika, Sydkorea, Singapore, Indonesien, Malaysia, Kuwait og flere lande i Europa heriblandt Frankrig og Holland; og i løbet af kun to år er Tropical Nutrition blevet den største leverandør af kokosnøddeolie i Irland.

Voldsom efterspørgsel og ny, yderligere fabrik

– I begyndelsen havde vi svært ved at følge med efterspørgslen, men vi har netop udvidet vores produktionskapacitet med en søsterfabrik på Borneo i Indonesien, der allerede i dag producerer lige så mange tusinde liter om ugen, som vi gør på vores faciliteter i Thailand, forklarer indehaver og grundlægger af Tropical Nutrition, danskeren Heini Joensen, der er uddannet ingeniør og med sit kompromisløse kvalitetsgen har arbejdet livslangt med udvikling af produkter inden for alt, lige fra møbler til helseprodukter. Han har boet i Thailand i 17 år.

– Jeg tvivler på, at nogen kan præsentere en kokosnøddeolie, der er bedre end vores, siger han. Vi skaber den fineste smag, man kan drømme om ved at producere uden brug af tilsætningsstoffer, fuldstændig uden varmebehandling og vi anvender kun de bedste råvarer. Det afspejles i det færdige produkt, siger Heini Joensen.

”Du smager sundheden, det er ligesom med god vin, kvalitet betaler sig.”

Tropical Nutritions blev etableret i 2001 i et lille lokalsamfund i provinsen Prachuap Khiri Khan i Sydthailand. Her lykkedes det Heini Joensen at udvikle en produktionsproces, hvor den naturlige smag fra det hvide kokoskød bevares. Hver enkelt kokosnød undersøges, før den indgår i processen. Det hvide kød bliver nænsomt revet som en gulerod, koldpresset i en skruepresse, slynget i en serie af centrifuger og vakuumbehandlet uden brug af varme, hvor mange billigere produkter på markedet produceres ved hjælp af opvarmning, som giver bismag. Dermed var grundlaget til stede for den succes, som Tropical Nutrition har udviklet sig til i dag.

008-img_1208 012-img_1252

Kokosnøddeolie fra Tropical Nutrition er et fuldstændig rent naturprodukt, med en fin, blød smag,  uanset om det er flydende kokosolie – eller kokosfedt (når under 25 grader).

Kompromisløs kvalitet

I lokalsamfundet er de familieejede plantager blevet leverandører af kokosnødder, hundredvis af job er blevet skabt og medarbejderne uddannes på fabrikken inden for fremstillingsprocesserne. Eksperter og indkøbere fra ind- og udland kommer regelmæssigt på besøg, og Tropical Nutrition er blevet certificeret som global økologisk producent og leverandør på verdensplan. Helt fra starten har én ting dog altid haft Heini Joensens udelte opmærksomhed: Smagen og kvaliteten.

– Kokosnøddeolie findes i dag i mange forskellige kvaliteter. Vores produkter er ikke nødvendigvis de billigste, da vores mål er at skabe den bedste kvalitet. Man kan sammenligne det med en god vin, hvor der med omhu er blevet taget hånd om produktet hele vejen fra drue på vinstokken til den færdige vin, der hældes på flaske. Vi vil gerne give forbrugerne det bedste, og smagen fortæller, om det er kvalitet. Derfor smagstester og kontrollerer vi vores produkter systematisk hver eneste uge, siger Heini Joensen.

Tropical Nutrition vil i de kommende år udvide deres markedsandel på det Nordeuropæiske marked med særlig fokus på blandt andet helsekostforretninger og de større detailkæder.

Den sælges primært i private label emballering. Der kan produceres fleksibelt i tid og mængde.

PureFood Europe er distributør for det nordlige Europa inklusive Skandinavien og Baltikum. Selskabet ejes af duoen Birgitte Rossen og Michael Møller med kontorer i Holland og Danmark.

Kontaktdata: www.purefoodeurope.comcontact@purefoodeurope.com

Tropical Nutritions tilbyder koldpresset økologisk extra jomfruolie som kosttilskud og en række smagsvarianter til madlavning. I 2014 modtog Tropical Nutrition sølvprisen for årets bedste naturprodukt af magasinet The Vogue.

Her er Tropical Nutritions produkter

kokosolie-ingeniorKokosnøddeolie som kosttilskud bliver stadig mere populært. Den stigende efterspørgsel skyldes, at der i dag hersker bred enighed blandt kostvejledere, læger, alternative behandlere samt forskere verden over, om at indtagelsen af koldpresset jomfru kokosnøddeolie dagligt er sundt og styrkende for ens helbred.

Hos Tropical Nutrition bevarer man det naturlige næringsindhold, der findes i det hvide kokos. Deres skånsomme fremstillingsproces sikrer, at de sunde fedtsyrer, vitaminer, mineraler og antioxidanter ikke går tabt, men alle er bevaret i det færdige produkt.

Kokosoliens mættede fedt består overvejende af mellemlange fedtsyrer, som indeholder færre kalorier end lange fedtsyrer, og som forbrændes nemmere af kroppen. Både som kosttilskud og til madlavning anbefales kokosnøddeolie for at styrke immunforsvaret. I sundhedsbranchen har der været adskillige videnskabelige test og publikationer, som påviser helbredsmæssige kvaliteter ved indtagelsen af en koldpresset kokosnøddeolie; olien hjælper med vægttab, nedsætter bakterie- og virusangreb, beskyttende over for solstråler, og videnskabsfolk forsker lige nu i, om olien også har en gavnlig effekt over for sygdommen Alzheimer.

De helbredsmæssige kvaliteter har skabt en stigende efterspørgsel hos Tropical Nutritions, der i dag distribuerer de sunde produkter verden over.

Kontakt distributør PureFood Europe for flere oplysninger.

Distributør for Europa:
PureFood Europe, Norgesvej 17, DK-6100 Haderslev, birgitte@purefoodeurope.com
Telefon: +45 25261500

www.purefoodeurope.com

Kokosnødder til fabrikken
Kokosnødder til fabrikken

 

6 thoughts on “Kokosnøddeolie til seks stjerner

  • I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this website. Thanks , I’ll try and check back more frequently. How frequently you update your web site?

  • Hello there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

  • I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Carry on the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site :)

  • You actually make it appear really easy with your presentation but I to find this matter to be really one thing which I believe I might never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I’m looking ahead on your next submit, I will attempt to get the hold of it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *