Kolesterol, Q10 og motion

shutterstock_ældremotion_1

 

Forskere har fundet ud af, at hvis du tager kolesterolsænkende medicin, så bliver dine musklers energidannelse påvirket og produktionen af coenzym Q10 nedsat. 

Både kolesterol og Q10 bliver dannet i kroppen, men pga. medicinen vil produktionen af begge stoffer blive hæmmet. Det er en fordel for kolesterolniveauet, men da Q10 indgår i cellernes energiproducerende mitokondrier – som er vigtig for en normal energiproduktion i kroppen – kan det give smerter i energikrævende celler, dvs. i musklerne, når niveauet af Q10 ikke er tilstrækkeligt. Når niveauet af Q10 er nedsat, så forhindres muskelcellerne nemlig i at producere nok energi.

Vi danner selv Q10, men produktionen falder naturligt med alderen og ved indtagelse af kolesterolsænkende medicin, så derfor kan man med fordel tage et kosttilskud af Q10. Derudover er Q10 også en antioxidant.

Du skal være opmærksom på, at Q10 kan hæmme blodets evne til at størkne og bør derfor ikke indtages af folk i blodfortyndende behandling, med mindre det er i samråd med læge. Forsigtighed tilrådes også ved nedsat nyre- og leverfunktion.

Kilde: http://www.pharmanord.dk/contentServlet/kolesterol-og-q10

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Ældste
Nyeste Mest liked
Inline Feedbacks
View all comments
erik jørgensen
8 år siden

hvad skal forståes forsigtighed tilrådes ved brug af Q10 ved lettere nedsat nyrefunktion

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x