Lungebetændelse

bakterier

 

Andre navne: Pneumonia

Lungebetændelse opstår på grund af et bakterie- eller virusangreb i den ene eller begge lunger og begynder ofte som en almindelig forkølelse. Efter nogle dage opstår feber, og åndedrættet bliver besværet. Børn kan blive lettere blåligt på grund af den nedsatte lungefunktion.

 

Kurforslag:
Penicillin virker godt mod en bakteriel infektion. Hvis det er en virus, vil penicillin ikke virke, men der bliver som regel ordineret penicillin i begge tilfælde, da det kan være svært at skelne mellem de to former.

 

Og penicillin er nødvendig. En ubehandlet lungebetændelse kan medføre meget alvorlige komplikationer, specielt for børn, sygdomssvækkede voksne og ældre.

 

Kostråd:
Under den akutte infektion er det vigtigt at drikke rigeligt med væske og undgå mad ved mangel på appetit. Spis gerne varme urte- og grønsagssupper. Varm hyldebærdrik kan lindre. Undgå mælkeprodukter, som kan forøge slimproduktionen.

 

Vitaminer og mineraler:
Ved gentagne lungeinfektioner kan der være behov for ekstra A-, D- og C-vitamin samt silicium. Voksne kan tage et stærkt vitamin- og mineralpræparat i tre måneder.

 

Fedtsyrer:
Opstår lungebetændelsen som en komplikation til andre luftvejssygdomme, kan fiskeolie anbefales.

 

Urter:
Sambucus nigra bær (hyldebær) indeholder aktive stoffer, som kan afhjælpe visse vira. Drik så meget du orker af kold og varm hyldebærdrik. Echinacea purpurea (rød solhat) styrker immunforsvaret, mens Thymus vulgaris (timian) og Zingiber officinale (ingefær) virker lokalt desinficerende på øvre og nedre luftveje. Masser af hvidløg kan også gavne i den akutte proces.

 

3 thoughts on “Lungebetændelse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *