Lus har også skolestart

 

 

Skolestart kan meget vel blive lus-i-hovedbunden-start. Hele skoleklasser og familier plages, når de små kryb breder sig som en steppebrand. Dit barn kan blive det næste offer. Bered dig med tættekammen og tea tree oil, så du kan give dit barn en skånsom, effektiv og kemifri behandling.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2018

 

Sikke et bøvl!! Lille Karl William kommer hjem fra skole og klør sig voldsomt i hovedbunden. Lus! Hurtig indsats skal der til, inden hans nye ”venner” finder vej til andre familiemedlemmers hovedbund. Luseplagen sætter ofte ind efter længere ferier i forbindelse med sommer og jul. Højsæson er derfor fra august til oktober og i januar.

Hovedlus er kommet stærkt tilbage i mange skoler, børnehaver og andre institutioner efter en periode, hvor de hørte til sjældenhederne.

Alverdens skrappe produkter figurerer på hylden, hvoraf nogle indeholder pesticider, og de sælges til fortvivlede forældre, som bare vil have problemet udryddet nu!

Lus kan ikke hoppe eller flyve. Smitten sker kun, hvis to hoveder har kontakt med hinanden

 

Klø ikke igen

Vi starter med at aflive en gammel myte – lus hænger ikke sammen med beskidt hår. Alle kan få lus, ligegyldigt antallet af hårvask. Har du eller dit barn haft lus i længere tid, begynder hårbunden at klø. De to til fire millimeter lange og grålige insekter lever nemlig af at suge blod fra menneskers hovedbund. Når de stikker, giver det kløe og efterlader ofte røde knopper på stikstedet. Det er svært at forklare dit barn, at han/hun ikke må klø igen, men når de klør, kan der opstå rifter i hovedbunden, hvor bakterier kan kravle ind, hvilket kan resultere i en betændelsestilstand.

 

Betændelse kendes på rødme, varme, hævelse og ømhed i hovedbunden.

 

Gammelt trick holder stadig

Den gode gamle tættekam er stadig den mest effektive måde at bekæmpe lus på. Men håret skal kæmmes ofte, da lusenes æg kan være svære at få redt ud. Selv om kæmning er den mest skånsomme metode, så kan det stadig være hård kost for det lille barnehoved. Balsam gør håret lettere at redde igennem, og indeholder din balsam tea tree oil har det samtidig en antiseptisk virkning. Kæmmebalsam fra Australian Bodycare er, som navnet antyder, specielt udviklet til at anvende i bekæmpelsen af lus. Ud over at det indeholder tea tree oil, så har det den plejende formular Provitamin B5, som samtidig tilfører skadet hår fugt og næring.

 

Sådan kæmmer du korrekt:

  • Vask håret, og kom godt med balsam i
  • Lad balsam blive siddende i håret
  • Red håret godt igennem med en almindelig børste eller åbentandet kam
  • Brug nu tættekam tæt på hovedbunden
  • Træk tættekammen gennem en hårtot – fra hovedbund til hårspids i ét træk
  • Tør tættekammen af i et stykke køkkenrulle efter hver hårtot
  • Tjek kammen grundigt
  • Kæm håret dagligt, indtil du ikke finder flere lus
  • Tjek herefter jævnligt, gerne en gang om ugen
  • Første gang dit barn har lus, kan der gå uger, før kløen sætter ind. Barnet klør typisk i nakken og bag ørerne.

 

Kemi i plejeprodukter kan være årsagen til tør hud og hovedbund, hvilket kan resultere i andre lidelser, såsom skæl. Husk derfor altid at anvende plejende produkter til børns hår og hovedbund, også ved et luseangreb.

 

Kemifri førstehjælp mod lus

Tea tree oils antiseptiske virkning er omdrejningspunktet i førstehjælpspakken fra Australian Bodycare. Pakken indeholder både shampoo og balsam baseret på tea tree oil og indeholder ikke parabener eller andre kradse indholdsstoffer. Kemi i plejeprodukter kan være årsagen til tør hud og hovedbund. Tør hovedbund kan være til stor gene og kan resultere i andre lidelser, såsom skæl og glansløst hår. Velplejet hår er desuden nemmere at rede igennem, så de jævnlige eftertjek ikke føles så slemme.

Tea tree oil har, ud over en plejende effekt, også den berømte antiseptiske virkning, hvilket medvirker til, at rifter og sår som følge af kæmning holdes bakteriefrie.

Tea tree oil har en antiseptisk virkning, og rifter og sår holdes bakteriefrie.

100 % veganske og parabenefrie produkter finder du i førstehjælpspakken til lusebekæmpelse fra Australian Bodycare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *