Mættende morgenmadspandekager

 

 

Her er en af mine favoritter til en langsom weekendmorgen: små tykke bananpandekager. De dur også på en hurtig hverdagsmorgen, hvis du kan afsætte ca. 10 minutter til at lave morgenmad til store og små. Længere behøver det ikke at tage.

 

Af Nanna Stiegel, ernæringsterapeut (DET)
Opskriften blev bragt i magasinet sund-forskning – februar 2020

 

 

Det skal du bruge til 5-6 små tykke pandekager:

1 most banan

1 æg

15 g kokosmel

1 knsp. vanilje

2-3 spsk. boghvedemel

1/2 tsk. salt

1 tsk. kanel

 

Sådan gør du:

Mos bananen. Rør ægget i. Kom kokosmel, vanilje, boghvedemel, salt og kanel i blandingen, og pisk det godt igennem med en gaffel.

Steg pandekagerne i rent økologisk smør eller kokosolie, til de er let gyldne.

 

Serveringsfif: Server fx pandekagerne med peanutbutter, banan og kokos ovenpå. Eller bland 1 spsk. tahin med en lille most banan, og server til. Pandekagerne er også dejlige med friske bær til.

 

 

Protein fra morgenstunden

Det er en god idé at skyde dagen i gang med lidt protein fra morgenstunden. I disse pandekager i form af æg, men du kan selvfølgelig også få protein fra fisk, bælgfrugter, kød eller andre kilder, du foretrækker. Spis lidt protein sammen med grønt, frugt eller bær og lidt godt fedt, så du bliver sendt næret afsted, inden dagen for alvor starter. Protein er med til at holde dit blodsukker stabilt, og det vil du måske kunne mærke som større mæthed, mere stabil energi dagen igennem og færre cravings.

God fornøjelse.