Magnesium
February 14, 2011

 

Magnesium indgår i over 300 enzymprocesser i kroppen. Mineralet findes primært indeni cellerne i modsætning til kalk (calcium) , som findes uden for cellerne. Kroppen indeholder 20-30 gram magnesium, heraf 60 % i knoglerne, 20 % i musklerne og resten fordelt i nerve-, kirtel- og levervæv. Vanddrivende medicin, p-piller og flere andre slags medicin samt overforbrug af alkohol øger udskillelsen af magnesium. Stærk kogning og stegning fjerner magnesium fra maden. Ved sukkersyge, nyrelidelser og hormonelle forstyrrelser ses ofte øget udskillelse. Mangel på magnesium er langt mere udbredt end antaget, blandt andet på grund af det overdrevne forbrug af mælkeprodukter samt for meget fosfor fra kød og færdigretter.  

 

Mangelfølger
Magnesiummangel fører til muskelkramper, muskelsvaghed, træthed og hjerterytmeforstyrrelser. Magnesiummangel kan også medføre nedsat immunforsvar og PMS (præmenstruelt syndrom) Visse fødevareallergier kan opstå på grund af magnesiummangel. Langvarig mangel giver åreforkalkning og øget risiko for blodpropdannelse samt øger risiko for udvikling af sukkersyge, lavt blodsukker og anoreksi. Andre mangelsymptomer retter sig mod de psykiske aspekter, og et tilskud af magnesium kan derfor være med til at afhjælpe uro, nervøsitet, et overbelastet nervesystem, lav smertetærskel eller andre problemer i muskler eller nervesystem.

 

Fakta

Kilde: “Sundhedshåndbogen”, af Pernille Lund og Marianne Palm

3
Skriv en offentlig kommentar...

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Nyeste Ældste Mest liked
Giv mig besked om:
torben.jespersen

Jeg får tranginkontinens ved indtagelse af magnesium-perodukter. Hvad skyldes det,. og hvordan kan jeg undgå det?

Marianne Palm

Jeg vil tro, det er fordi, din blæremuskel bliver mere afspændt end den normalt er, og derfor får du vandladningstrang. Men jeg har ikke hørt om problemet før, men lad os høre andre brugere, hvad de siger?

Jeg får også tranginkontinens af magnesium!