Når kroppens regulations-molekyler skifter gear – om overgangsalder, livsstil, pollen og pistiller

Når kroppens regulations-system...

 

Af Eva Lydeking-Olsen, Optimal Næring 2011

 

Utallige af vores fysiologiske kommunikationsprocesser er reguleret af et stort udvalg af signalmolekyler, herunder hormoner.

 

Der er flere hovedgrupper af hormoner

Der findes for eksempel væksthormon (også aktivt hos voksne for at reparere slidskader), stress-hormoner, D-vitamin, som regulerer væsentlige funktioner i mindst 35 forskellige organer og væv, samt ikke mindst kønshormonerne.

Kønshormonproduktionen undergår store forandringer gennem livet, og når omkring 75 % af kvinder oplever generende symptomer i menopausen, er det fordi, hormonerne så at sige skifter gear.

Tidligere har man været rundhåndet med østrogentilskud til kvinder i menopause-årene, men de nyeste studier har vist let øget risiko for brystkræft, hjerte-karsygdom og blodprop i hjernen, så der er god grund til at være restriktiv med anvendelse af disse og anvende mildere tilgange til at mestre processen i disse år.

 

Nye muligheder for mestring af forandringsfaser

Pollenkorn er plantens ”indpakning” af dens hanlige formeringsceller, nødvendig for transport gennem luften til bestøvning af den hunlige modtager, som hedder pistillen.

Blomsterpollen har været brugt traditionelt til at lindre menopause- og andre hormonrelaterede gener, som PMS og prostatabesvær hos mænd. Ny forskning og teknologisk udvikling har medført udvikling af standardiserede og præcist målrettede sammensætninger af pollen kombineret med udvalgte næringsstoffer, som er endnu mere præcis i sin virkning end tidligere.  Derfor er der i Balance Plus tilsat E-vitamin (30 mg), D-vitamin (10 mcg), Niacin 30 mg, Biotin 150 mcg, B12 6 mcg og 3 mg B6.

 

Kvalitetskontrolleret indsamling og produktion

Pollen fra hhv. rug, majs, fyr og hundegræs, samt pilstiller fra majs til Balance Plus er indsamlet på hver plantes præcise blomstringstidspunkt og gennemgår strengt kontrollerede forarbejdnings- og ekstraktionsprocesser, så produktet er ens fra gang til gang. Det er forarbejdet, så allergenfremkaldende egenskaber fra de pågældende pollen er minimeret (hver batch testes).

Ved kendt allergi overfor netop de anvendte pollen, frarådes det dog at bruge produktet.

Tilskud af specifikt og standardiseret blomsterpollen-ekstrakt har i studier vist sig at reducere adskillige symptomer, relateret til menopausen, således at:

 

  • Over 90 % af kvinderne selv mener, at pollenekstrakt forbedrer livskvaliteten i menopausen
  • To tredjedele opnår reduktion i hyppighed af både hedeture og nattesved, samt gener fra nattesved
  • Tydelig forbedring i humørsvingninger og irritabilitet hos ca. halvdelen

 

Balance Plus kan tages sammen med andre kosttilskud og lægemidler.

Referenceliste kan rekvireres.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *