Når en urt kan forstås af både øst og vest

Mælkebøtten, urt

 

Vender vi blikket mod både den østlige filosofi med meridianernes vidtrækkende sammenhænge og den mere vestlige, jordbundne forklaring om, hvordan leveren arbejder, og hvorfor det er så vigtigt for vores hjerner, og ikke mindst for at forebygge fremtidens neurodegenerative sygdomme, er der en helt særlig plante, fermenteret på bedste vis, som stikker sit fjæs frem fra den sorte muld. Det er selvfølgelig mælkebøtten med alle dens finurlige finesser.

Af Marianne Palm

Vi starter vanen tro med den vestlige forklaring på, hvorfor du meget gerne må passe på din lever undervejs i livet: Hverken hjerne eller andre organer bryder sig om at skabe plads til slagger og snavs, der belaster især bindevævet, som omgiver de fleste organer.

Det er også leveren, der skal hjælpe med at nedbryde fedtsyrer korrekt, og hvor nogle mennesker bare kan det der med at omdanne alle typer fedtstoffer fra maden, er der ufattelig mange mennesker, som bør holde sig fra branket kød, holde sig fra at spise for mange animalske fedtsyrer og i det hele taget holde øje med balancen mellem omega-3 og -6- fedtsyrerne. Det kræver en god lever og fokus på de bedste fedtsyrer og fødevarer, hvori flæskesvær og vingummibamser ikke indgår.

Når en urt kan forstås både fra øst til vest 2 - juni 2024

 

En urt kan forstås fra øst til vest - juni 2024

Leveren regulerer også vores hormoner, der regulerer signalstofferne i hjernen

Det er også leveren, der er med i reguleringen af vores hormonsystem, og hormonerne har sammen med nervesystemet og immunforsvaret et overordnet ansvar for, at vi fungerer så optimalt som muligt.

Det kan være svært at påvirke hormonerne direkte, medmindre vi taler om for lidt østrogen og for lidt progesteron, men hormon-systemet er meget mere komplekst end det, og hemmeligheden i en god regulering ligger bl.a. i leverens arbejde.

Kineserne har arbejdet med meridianer i 5000 år, og noget af forklaringen findes her

Vender vi blikket mod Østen, er der også nogle interessante sammenhænge. Inden for den østlige filosofi er det ildelementet, der har med energi at gøre i meridianerne tyndtarm, hjerte, endokrin (hormonsystem) og kredsløb. Sammen “styrer” de hjernevævet, og her er det især vigtigt, ud over hormon-systemet, at lægge mærke til, at det er tyndtarmsmeridianen, vi skal fokusere på. Det binder leveren og dens meridian nok så fint sammen med tyndtarmen, og dens meridian for galdegangene munder netop ud i tyndtarmen, hvor vi ved, at en god galdeproduktion styret af leveren er helt vital for både udrensning og skabelsen af de rette fedtsyrer til hjernen.

Lyder det indviklet? Det er det ikke for Danmarks behandlere, hvor de fleste tager afsæt i både den østlige og vestlige filosofi, og som læser af sund-forskning kan du lige nu blot tænke:
Regopur fra Herrens Mark.

De fine mælkebøtter er høstet fra egne marker, fermenteret i hallen lige ved siden af, og du får en række positive egenskaber ved netop denne cocktail: 

  • Mælkebøtten støtter galdeproduktionen og leverens evne til at bortlede affaldsstoffer.

  • Mælkebøtten er også med i omdannelsen af fedtsyrerne, så de bliver brugbare for vores nervesystem, herunder vores hjerne.

  • Mælkebøtten understøtter reguleringen af vores hormoner i blodet, så kroppen støttes i disses bestræbelser på at holde os inden for en ramme, der giver de bedste input til bl.a. vores nervesystem.

  • Mælkebøtten vil via sin støtte til galdeproduktion også hjælpe tyndtarmens arbejde

 

Nu når vi til guldet ved fermenteringen af de fandens gode mælkebøtter:

Når de bliver fermenteret, dannes en række mælkesyrebakterier og smørsyre, der sammen sørger for en bedre flora i de lange tarme, og som skaber en helt særlig gunstig evne til at optage vores næringsstoffer.

Og ikke mindst: Med alderen har vi sværere ved at optage næringsstoffer fra tarmene, og nogle af os bliver ligeledes småt spisende, hvilket måske skyldes for lidt mavesyre, som også kan reguleres ved at anvende fermenterede produkter, især når mælkebøtten er involveret.

Kort og godt: Giv din krop et velmenende puf med langtidsvirkning ved fx tre gange om året at tage en månedskur med Regopur. Eller tre måneder ad gangen, det giver rigtig god mening, hvis du har gener med fordøjelsen.
Regopur finder du i en dunk med en lille taphane, og så er det blot at gå i gang. Du vil måske allerede i den første uge mærke, at dine tarme får det bedre, at du bliver mindre oppustet, og måske får du også – og især om sommeren, hvis du har tendens til væske i kroppen – glæde af den naturlige vanddrivende effekt.

Alt sammen for at støtte dig her og nu, alt sammen for at støtte din hjerne gennem resten af livet.