Når mavesækken brokker sig

hjerter
 
Julen har mange farver. – Nogle af dem er sorte og sviende, fordi mavesækken siger stop for al den ellers gode julemad.
 
 
Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og // mig// – december 2016/januar 2017
 
 
Måske du byder den alt for meget fedt, alt for store portioner mad, og måske af den værste slags? – Selvom du synes, at store fede flæskestege, masser af sovs, brunede kartofler og langtidsstegt and er en del af julen, kan det være rigtig svært at håndtere for vores fordøjelse. Mavesækken skal danne rigtig meget syre for at nedbryde maden og for at kunne råbe tyndtarmene, leveren og bugspytkirtlen op, så de står klar med enzymer, safter og galde til at klare den overvældende mængde. – Og det kan give problemer.
 
 
Skal du så holde op med at spise den gode julemad?
Det er op til dig, men du kan jo forsøge at lindre hele processen. Det kan du gøre med nogle små enkle tricks:
 
Drik vand før måltidet og ikke under. Det gør det sværere for fordøjelsen at arbejde. Drik gerne vand før og efter med citron i. Hug en skive fra fadet med den stegte fiskefilet.
 
Tyg maden grundigt. Du sidder sikkert ved et bord med rigelig mad, så du når at få en portion mere. Når du tygger, kan du ovenikøbet smage nuancerne i maden – og du bliver hurtigere mæt.
 
Svier det, og er det et fænomen, du også kender resten af året, så få hjælp fra Silicol. Det lægger en hinde ud over mavesækken, så den bliver beskyttet mod din julemad, det hjælper, hvis du lider af for meget mavesyre, og hvis syren har tendens til at stige op i spiserøret.
 
Nogle vil sige, så lad dog være med at spise bedstemors julemad. Drop at gå til julefrokosten, bliv hjemme eller nøjes med en sildemad.
 
Det er jo en mulighed. En anden er at tage Silicol og lidt sund fornuft med til bords, så bade bedstemor og mavesæk smiler til dig.
 
Silicol Gel har klinisk dokumentation på, at den vandige opløsning af kiselsyre kan lindre og behandle mave-/tarmproblemer ved at lægge sig som en beskyttende hinde i hele fordøjelseskanalen og derved også binde toksiner, bakterier og anden irritation til sig.
 
Klinisk studie viser, at en enkelt spiseskefuld Silicol Gel tre gange daglig kan normalisere mavens og tarmenes funktion. (Medstadt Research, Lillestrøm, Norge)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *