Når vinteren kommer …

 

 

 

Når vinteren kommer … mærker du sikkert kuldens påvirkning på din hud. Når vinteren for alvor kommer over os, og frosten sætter ind, mærkes din hud måske ligefrem som sandpapir i ansigtet, på benene – ja, faktisk over det hele. Men her kommer den evigt nyttige aloe vera plante dig til undsætning.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2017

 

Aloe vera plantens egenskaber har været kendt i tusindvis af år, og den har været genstand for alverdens forskning for at afdække alle dens egen-skaber. Det er nu en kendt sag, at de fine aktive indholdsstoffer kan anvendes til meget andet end at lindre en skoldet finger.

Den nærmest magiske plante, som heler, plejer, fugter og beskytter huden, indeholder de aktive stoffer, glucomannan og acemannan, der reparerer og hæmmer ældning af huden. Den kølende og beroligende effekt, den eksempelvis har på solskoldet hud, er vi sikkert mange, som har haft stor glæde af på ferien, når solens stråler har givet os en lidt for kærlig behandling.

 

Kong Frost er hudens fjende

 

Aloe vera er blandt de bedste hudplejemidler

Sådan lyder aloe veras ry, og grundet de helende egenskaber og gavnlige virkninger for hudens elasticitet så anvendes det også utroligt meget i kos-metikindustrien i alskens produkter. Men du skal som forbruger stille krav til dit aloe vera produkt, da forskningen viser, at det ikke er lige meget, hvor planten er dyrket, eller hvordan man efterfølgende behandler den. Så der er gode grunde til at vælge det rette produkt. Processen fra plante til produkt skal foregå korrekt, så de ønskede egenskaber i bladgelen bevares.

 

Væk med kemikalierne

Et så rent aloe vera produkt som muligt er at foretrække til din vintertørre hud, og derfor skal der være et højt indhold af den flydende rene aloe vera gel fra plantens sunde blade, som ud over at virke plejende også er med til at genopbygge hudens celler, øge blodgennemstrømningen og be-vare hudens elasticitet.

 

En masse kemikalier som parfume og parabener, der kan virke udtørrende, er heller ikke interessant at tilføre en allerede vintertør hud.

 

Hudpleje til hele familiens vintertørre hud

Små babykinder kan også lide under vinterens hårde behandling, når eftermiddagsluren foregår udenfor i barnevognen. Avivirs Aloe Vera Creme Xstreme er specielt fremstillet til ekstra tør vinterhud og er så mild, at den kan bruges i alle aldre. Cremen indeholder 70 % økologisk aloe vera og er fri for både parabener og parfumer. 

3 thoughts on “Når vinteren kommer …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *