Af Caroline Fibæk
Artiklen blev bragt i sund-forskning og //mig// august-september 2016
Og jeg har en god nyhed til dig. For is behøver ikke være fyldt med sukker, gluten, mælkeprodukter, tilsætningsstoffer eller animalsk fedt. Faktisk kan du nemt lave dine egne super sunde og lækre is, der er plantebaserede, men stadig er sprængfyldte med smag og næring – og som ovenikøbet ligner en drøm. Og jeg lover dig, at dine børn også vil elske dem. Du behøver hverken ofre smag eller stil for at spise sunde is! Det kan være så simpelt som at blende en frossen banan med spinatblade og lidt vaniljepulver og pynte med lidt lækre toppings, såsom gojibær, raw chokoladestykker, kakaonibs eller friske bær. Og du behøver ikke en ismaskine eller andet fancy udstyr – men har du en ismaskine, er det
blot endnu lettere.
Prøv fx denne lækre Chokolade Mousse Iscreme.
Uhhhh – den er tæt på vanedannende cremede chokoladeis.
UDSTYR
Blender, evt. en ismaskine
INGREDIENSER
1 dåse kokosmælk
4 spsk. kokospalmesukker eller kokospalmesirup
1 dl rå kakao
2 spsk. lecithin granulat eller 1 pasteuriseret æggeblomme
1 spsk. mandelsmør
½ dl groft hakket rå chokolade
Evt. drys med rå kakaonibs
SÅDAN GØR DU
Blend alle ingredienser med undtagelse af hakket chokolade, og køl cremen ned i køleskabet.
Hæld den afkølede creme i din ismaskine, og tilsæt den hakkede chokolade under omrøringen.
Drys med rå kakaonibs eller smeltet chokolade inden servering.
TIP!
Har du ikke en ismaskine, kan du fryse cremen ned ca. fire timer – men rør gerne i den ca. hvert 20. minut, til den er frossen. Bliver den for hård, kan du gøre isen cremet igen ved at køre den gennem en foodprocessor eller blender.
Gratis e-bog med N’ice Creams
Du kan få hele vores nye e-bog med mange flere N’ICE CREAM-desserter på:http://www.greengoddess.dk/NiceCream