Vitaminer og mineraler til dig og din familie

 

 

Kosten er varieret, I drikker vand, dyrker motion, men selvom I gør alt det rigtige, så kan det være svært at sikre, at alle i familien får de vitaminer, sporstoffer og mineraler, som I har brug for. Mor, far og børn har hver især forskellige behov, og det er en jungle at finde rundt i markedets kosttilskud. Vi giver nogle bud til jer her.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2018

 

Familieliv – der kan være pres på! Børn, der skal i skole, I skal på arbejde, fritidsaktiviteter skal passes osv., osv. Det kræver energi at holde hamsterhjulet kørende, og derfor er det essentielt, at I har styr på kosten, og hvilke kosttilskud I skal supplere med.

 

Byggestenene til hele familien

Aminosyrer er det første, vi trækker op af hatten. De er byggestenene til protein og er livsvigtige for mennesker, da de har stor betydning for muskler, væv og hjerne. De små molekyler findes i mange udgaver, men især 20 aminosyrer er interessante, da de er nødvendige for sundhed og overlevelse. Standardaminosyrer er navnet på de 20, og 12 af dem produceres i organismen. De resterende otte er essentielle aminosyrer, hvilket betyder, at de ikke kan dannes i kroppen og skal tilføres via kosten eller tilskud. Lysin er en essentiel aminosyre, som har betydning for både hjerte, bindevæv, muskulatur, hud og knogler. En tilstrækkelig indtagelse af aminosyren har betydning for spændstig og sund hud, fordi produktionen af kollagen er afhængig af lysin.

Solgar har udviklet L-Lysin, som indeholder lysin i en form, hvor aminosyrekæderne er spaltet, og det derfor optages let og hurtigt i kroppen. L-Lysin er 100 % vegansk, så I alle kan få gavn af aminosyren, ligegyldigt hvilken kostretning I har valgt.

 

Solgar L-Lysin er 100 % vegansk.

 

Aminosyrer er byggestenene til protein og er livsvigtige for dig. De har betydning for dine muskler, dit væv og din hjerne.

 

Alle kan få ondt i maven

Kvalme, opkast, oppustethed, forstoppelse, diarré og mavesmerter er alle symptomer på dårlig fordøjelse.

Du har sikkert prøvet at spise alt for meget eller alt for hurtigt og derefter oplevet store gener. Desværre kan det for mange være et vedvarende problem, som giver daglige gener.

Naturlige ingredienser kan afhjælpe ubehaget, nemlig fennikelfrø og risklid, som er nogle af planteverdenens hjælpere til et godt fordøjelsessystem.

Fennikel har en beroligende effekt på tarmene og lindrer mavekramper og oppustethed som følge af luft i maven. Risklid har et højt indhold af kostfibre, som giver tarmene noget at arbejde med og stimulerer tarmenes naturlige bevægelser, så forstoppelse undgås.

Terranova Digestive Enzyme Complex er sammensat af fordøjelsesenzymer fra planter og indeholder derudover fennikelfrø og risklid samt bl.a. ingefær, korngræspulver og artiskokblad. For at forbedre effekten er der tilsat Magnifood Complex. Magnifood Complex skal sikre en effektiv udnyttelse af gavnlige vitaminer og mineraler, hvilket sker gennem den specielle sammensætning af naturlige superfoods, der er med til at optimere optagelsen i kroppen.

 

Magnifood Complex skal sikre en effektiv udnyttelse af gavnlige vitaminer og mineraler.

 

Er fredag McD dag?

Vi har alle travlt, så selvfølgelig skal der være plads til kost-smutveje, og de er ikke altid lige sunde. Du ved jo godt, at fastfood og andre forarbejdede fødevarer ofte har et lavt indhold af vitaminer og næringsstoffer, men også slankekure, stress, indtag af alkohol og kaffe samt medicin kan øge behovet for vitaminer og mineraler. Hvis familiens kroppe ikke er i balance med alle vitaminer, kan der opstå sygdomme eller mangeltilstande.

Et dagligt supplement til en alsidig kost med et multivitamin kan være med til at sikre, at hele familien får tilført de komponenter, de har behov for.

Terranova har kombineret urter, planter og bær med vitaminer, mineraler og sporstoffer i Living Multrinuent Complex, der er udviklet, så de aktive stoffer let og hurtigt optages i kroppen. I børneserien Green Child findes Living Multivitamin til børn mellem 4 og 12 år. Living Mulitvitamin indeholder 13 vitaminer og 10 sporstoffer/mineraler. Fri for tilsætningsstoffer, og den lille veganske kapsel, lavet til små børnemunde, kan skilles ad, så indholdet kan blandes i drikkevarer.

Life Drink fra Terranova er et helhedsorienteret produkt, hvor 29 forskellige planter, urter og bær er omdannet til et koncentrat, der kan udrøres i en drikkevare. Protein, risklid, frysetørret grønt, frysetørrede bær, omega-3, -6 og -9, frysetørret champignon, probiotika, præbiotika, fordøjelsesenzymer og alger er alle at finde i produktet, som tilsammen er med til at opbygge optimale vilkår for optagelse og omdannelse af den næring, der indtages.

Fennikelfrø er siden det 12. århundrede blevet tygget efter måltider for at undgå fordøjelsesproblemer. I Indien og på mange indiske restauranter herhjemme sluttes måltidet af med en lille skålfuld pastiller med fennikelfrø indeni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *