Når hosten skal drives på flugt

 

 

Når phytoterapeuter, som er uddannet i medicinske planter, er på jagt efter gode muligheder for deres klienter, så kigger de på indholdsstofferne og tænker, ja, her står jeg med et produkt, som vil virke både på Mia på 10 år, Malene på 35 og på mormor årgang 55, og så bliver man så glad indeni. For vi leder altid efter den flok af egenskaber, som er nødvendige fx til at fjerne en irriterende efterårshoste. Pukkas Elderberry Syrup er lige netop en flok urter, vi gerne vil indfange.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2018

 

En hoste kan være tør, slimet, den kan være voldsom, eller den kan føles som en sådan stikkende fornemmelse i brystet. Du skal selvfølgelig forbi din læge for at sikre, at det ikke er en penicillinkrævende lungebetændelse eller en ægte astma, der er på spil, men uanset udfaldet på receptblokken kan du bruge urtemiksturen, hvor europæisk, amerikansk og asiatisk viden er samlet i de små dråber.

Når vi hoster, er det ofte tegn på en virus eller en bakteriel infektion, der har fået lov til at sætte sig. Da vi ikke altid ved, om det er det ene eller det andet, så vil vi som phytoterapeuter, biopater og naturopather kigge på egenskaber. Hvad vil vi opnå med vores ordination, hvilken kvalitet skal det være?

 

Jo flere egenskaber, jo mere helhedseffekt

Vi ønsker virushæmmende og bakteriedæmpende egenskaber. Dem finder du i hyldebær, timian og lakridsrod. Samt i manukahonning og lidt i ingefær. Hyldebær er mest virushæmmende, mens timian, lakridsrod og honningen virker lokalt desinficerende i hals og svælg.

Vi ønsker nogle slimdrivende urter, og her er lakridsroden også at finde blandt de bedste muligheder sammen med ingefær. Nogle af urterne virker ved, at de starter hosterefleksen, så sejt slim kan blive hostet op. Det gælder, ja undskyld gentagelsen, ingefær og lakridsrod samt peberrodstinkturen. Sidstnævnte kan sammen med de tilsatte pebre hjælpe på optagelsen i kroppen.

Fordelen ved netop Elderberry Syrup fra Pukka er den helhedseffekt, der opstår, når vi kan komme hele vejen rundt om hostens væsen.

 

Elderberry Syrup virker:

  • Desinficerende
  • Slimdrivende
  • Slimhindestyrkende
  • Slimhæmmende
  • Hostemiddel
  • Bakteriehæmmende
  • Virushæmmende

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *