Rødkløverekstrakt fra Herrens Mark mod knogleskørhed

 

Endelig. Endelig fik sund-forskning fingrene i de nyeste studier på knogleskørhed. Baseret på pære-dansk rødkløver. Samtidig fik vi nærmest som en positiv bivirkning en forklaring på, hvordan den selvsamme ekstrakt også kan hjælpe på et dårligt fungerende tarmsystem.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i februar 2017 udgaven af magasinet sund-forskning

 

Om kort tid kan Michael og Henrik Mohr endelig se flere års arbejde på tryk i et internationalt anerkendt tidsskrift. Her vil American Journal of Clinical Nutrition forhåbentlig offentliggøre hele forskningsrapporten. Om hvordan rødkløver ikke kun har betydning for hedeture og andre ubehageligheder i overgangsalderen, men også helt konkret kan hindre udviklingen af knogleskørhed. En porøs tilstand, som ikke kun har betydning for de store bærende knogler, men også for fx en udvikling af kæbens knogler, som du kan læse om længere nede i artiklen.

Her er de hårde tydelige facts fra forskningen på Rødkløverekstrakt fra Herrens Mark.

Præcise facts om forsøgene må vi gerne bringe nu; grafer og andre detaljer bliver først røbet i det amerikanske tidsskrift.

 

Det første patientforsøg

  • Tre måneder med 60 kvinder i menopausen.
  • Ekstrakt svarende til 60 ml daglig.
  • Fokus var på menopausen, og her blev intensiteten på hedestigningerne nedsat med 32 % og frekvensen med 28 %.

 

Med andre ord blev den enkelte hedestigning betydeligt mindre generende, og der opstod 28 % færre hedestigninger målt over forsøgsperioden.

DXA scanningerne (scanning for knogleskørhed) viste, at den behandlede gruppe ingen afkalkning havde i rygsøjlen. Det er et særligt fint resultat, da kvinder normalt har et fald i knoglemassen på 4-6 % årligt.

Desuden en mindre afkalkning hos den behandlede gruppe i hofteskålen – dog ikke så markant som i rygsøjlen, da det tager længere tid at få den store hofteskål i bedring.

De signifikante resultater på bevarelse af knogledensiteten gav blod på tanden til et nyt forskningsforsøg.

 

Andet patientforsøg

  • Fokus på knogleskørhed/osteoporose.
  • Denne gang med en varighed på 12 måneder.
  • Ekstrakt svarende til 100 ml daglig.

80 deltagere alle med osteoponi (forstadiet til osteoporose).

 

Resultatet er overbevisende

Kvinderne i den behandlede gruppe mister kun 1/3 knoglemasse i forhold til den behandlede gruppe. Både i rygsøjle og hofteskål. Årsagen til, at vi her ser flotte resultater også i hofteskålen, er den lange behandlingstid. Det er en stor og tung knogle med en langsommere omsætning end rygsøjlen.

Michael Mohr, som har leveret det mælkesyregærede rødkløveresktrakt til forskerne, fortæller, “Det mest optimale ville have været at køre patientforsøget i to år, men det havde vi desværre ikke midler til. Men der er et par af deltagerne, der har fået DXA scanning efter at have brugt rødkløverekstraktet i mere end et år, og deres scanninger viser en tilvækst af knoglemasse. Ret fantastisk! Selvfølgelig ikke noget, vi endnu kan regne statistik på, men det varmer med sådanne oplevelser og erfaringer”.

 

Virker også i kæbens knogler

Michael Mohr fortsætter: “Vi fik også kontakt med en kvinde, der i flere omgange har fået indopereret knoglevæv i kæben for at kunne få indsat implantater.

Det var ikke lykkedes. Hun havde taget vores rødkløverekstrakt i et år. Da Rigshospitalet åbnede og så til det knoglevæv, de havde indopereret sidst, kunne de konstatere, at det var smuldret væk, men samtidig, og til deres store overraskelse, var hendes egen knogle vokset med 11 mm og var nu så stærk, at de kunne indoperere implantater “, slutter Michael, inden han farer videre i sit meget travle liv, hvor frisk rødkløver eller mælkebøttesaft skal fermenteres i de store tanke på Fyn.

 

Lidt generelt om tab af knoglemasse

Fra sidst i tyverne begynder kvinder langsomt at tabe knoglemasse. Men omkring overgangsalderen går det hurtigere pga. det faldende østrogenniveau. I gennemsnit mister kvinder 4-6 % af knoglemassen om året. Når der er faldet ro på hormonerne, er det 2-3 %.

Derfor kan det, hvis man er i risikogruppen for osteoporose, være godt at begynde med rødkløverekstraktet specielt i overgangsalderen for at stoppe den uheldige udvikling i knoglerne. Brug derfor Rødkløverekstrakt fra Herrens Mark, og sørg samtidig for at spise sundt, få masser af motion til de store knogler gennem dans og løb samt gåture i rask trav. Kort sagt alt, hvor du skal bruge dine store knogler. Spis mindre sukker, mere grønt, og sørg i det hele taget for en god vitamin- og mineralbalance.

 

Ved et tilfælde opdagede forskerne en helt anden positiv sidegevinst.

 

En ”lille” sideeffekt af de mange mælkesyrebakterier i ekstraktet

Hvis man har en god tarmflora, kan bakterierne omdanne nogle af isoflavonerne i rødkløveren til Equol. Et isoflavon, der er meget kraftigere virkende end andre isoflavoner. Normalt er det ca. 1/3 af kvinder, der har så god mikroflora, at de kan danne det. Helt tilfældigt var der kun en ud af de 80 kvinder i forsøget, som havde evnen til at danne Equol, men da forskerne undersøgte gruppen efter bare et halvt år, kunne mere end 50 % af gruppen danne det aktive stof! Der er undersøgelser, der viser, at en god tarmflora kan skabe en 20 % bedre optagelighed af vitaminer og mineraler, og det er mikrofloraen, der hjælper med dannelsen af flere B-vitaminer, herunder B12.

 

Der er en patentansøgning på vej

 

Og her er forklaringen på, hvorfor du skal vælge det rette produkt

Mælkesyrebakterierne fraspalter glukosemolekylerne fra isoflavonerne, så de optræder i den letoptagelige aglukone form, der gør, at de kan trænge direkte over i blodbanen fra tarmen. Det er normalt en proces, der foregår i fordøjelsen, men vores hurtige fordøjelse er ikke ret effektiv i den henseende, så de fleste isoflavoner vil passere uden at blive optaget.

De har på Århus Universitets Hospital lavet en stor metaanalyse om isoflavoners virkning på osteoporose. De flere tusinde forsøg, der blev gennemgået, viste klart, at isoflavoner kan hjælpe på osteoporose, men det er kun, hvor isoflavonerne optræder i aglyconform, at de har en effekt. Derfor er der søgt patent på produktionsmetoden, da det er kombinationen af mælkesyrebakteriernes arbejde med isoflavonerne, som gør Herrens Mark Rødkløverekstrakt så unik.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12 Comments
Ældste
Nyeste Mest liked
Inline Feedbacks
View all comments
Malene
5 år siden

Hej,
Jeg er dog lidt bekymret i forhold til, om der kan være bibirkninger på sigt – fx forøget risiko for brystkræft? Studierne forløb over henholdsvis 3 måneder og 12 måneder. Kræft kan være 10 år om at udvikle sig.

Helle
5 år siden

Jeg har haft brystkræft for 15 år siden. Blev behandlet med Letrazol og har i dag knogleskørhed, som meget succesfuldt bliver behandlet med Prolia. Er rødkløverekstrakt tilrådeligt efter brystbræft? Ved I noget om det?

Synøve Petersen
3 år siden
Reply to  Helle

Hej Helle. Det jeg for nylig har fundet ud af er, at rødkløver IKKE er godt for brystkræft-opererede, hvis din knude var en hormonfølsom knude. Det var min nemlig. Jeg har ellers taget rødkløver i et par år, og har været meget begejstret for forbedrede Dexa-tal. Selvfølgelig tager jeg også kalcium/magnesium og D-vit m/ K2 vit (Solaray er bedst) og spiser sundt og motionerer. Nu er jeg imidlertid stoppet med rødkløver fra Herrens mark. Der burde være tydelig advarsel til brystkræftopererede hvis knuden var hormonfølsom

Lotte Thomhave
5 år siden

Er der nogen bivirkninger ved at tage rødkløverekstrakt hver dag? Og i hvor lang tid skal man tage det?

Annelise
5 år siden

Gør det skade at tage produktet når man ikke har nået overgangsalderen endnu (54 år) men allerede har fået konstateret knogleskørhed.
Annelise

susanne hansen
5 år siden

hvad med rødkløverkapsler? har et problem med mælkesyrebakterier

susanne hansen
5 år siden

Hvad med rødkløverkapsler?har et problem med mælkesyrebakterier

Inge Kjeldsen
5 år siden

Venligst oplys mig om kendte bivirkninger. Kan det hjælpe, også selvom man har fået konstateret knogleskørhed allerede?

Inge Kjeldsen
5 år siden

Bivirkninger ved rødkløverekstrakt? Kan man ved fordel tage det, selvom man allerede har fået osteoporose?

Helle Bay
4 år siden

Som andre har spurgt, er jeg interesseret i at vide, om der er bivirkninger ved længere tids brug?
Det er jo et naturligt østrogen.

Charlotte Kapsch
2 år siden
Reply to  Helle Bay

Charlotte… jeg er ligeledes nysgerrig på at vide, hvornår jeg bør stoppe med Herrens Mark og om mulige bivirkninger….. Har indtil været glad for at tage Herrens Mark….

Marianne
2 år siden

Der er ikke nogle kendte bivirkninger, men hvis du har haft en hormonfølsom cancerform, så tag det kun i samråd med egen læge. Du kan til enhver tid stoppe med produktet, og se om dine overgangssymptomer får det bedre, ellers kan du begynde igen.
Du og andre er også velkomne til at ringe direkte til firmaet, og spørge, du kan ringe på 64781052, eller mail info@herrens-mark.dk

Iøvrigt har produktet fået nyt navn: overgangsalder – Regomero
og Regoros for knoglebevarende støtte, hvis der er tendens til knogleskørhed op mod overgangsalderen.

Kærlig hilsen
Marianne Palm

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x