Spice dit vægttab op!

Chili

 

3,2,1 klar, for nu skal dit vægttab for alvor sparkes i gang, og hvad er bedre til det end en kapsel med en koncentreret chili i form af cayennepeber. Det lyder hot, og det er det også!

Af Benedikte Mikkelsen

Kalenderen siger april måned, og hvis du skal nå at blive bikiniklar, så skal du i gang nu! … medmindre du altså allerede er i tiptop stand. Men til dig, som liiiiige mangler de sidste kilo, så er det jo skønt, at du kan få et hot spark bagi med Body-Heat fra Natur-Drogeriet. Det er et kosttilskud med pulveriseret chili/cayennepeber, som giver dig alle chiliens gavnlige evner, uden at du får ildebrand på tungen, og dine smagsløg futtes af.

Men hvorfor er det lige, at chili kan bidrage til en vægtreduktion? Det ser vi nærmere på her.

Pyhaaa, det er varmt herinde

Der står ild ud af ørerne, og sveden løber af panden. Sådan kan det føles, når du kommer til at sige ekstra chili hos pizzamanden. Stoffet, som findes i chili, og som får din krop til at stå i brand, hedder capsaicin. Cayennepeber, som du finder i Body-Heat, er et chiliprodukt, der kommer fra små buske af slægten capsicum, og selvom chilipeber er i familie med den søde peberfrugt, så er indholdet af capsaicin op til 30 gange højere i en chilipeber.

På jagt efter muffintoppen

Chili kan fremme din krops evne til at forbrænde fedt i stedet for at lagre det. Det er i hvert fald, hvad forskere på Laval University i Canada har fundet frem til gennem en lang række forskellige undersøgelser. Capsaicin ser nemlig ud til at stimulere den naturlige proces, hvor noget af den mad, vi indtager, omdannes til varmeenergi. Det vil sige, at kroppen brænder kalorierne af i stedet for at lagre dem. Forskningen tyder desuden på, at indtagelsen af chilipeber eller kosttilskud, som indeholder capsaicin, kan bidrage til at styre appetitten og dermed støtte et vægttab.

Capsicum-arter virker desuden stærkt kredsløbsstimulerende, så du rigtig får sparket gang i kroppen. Når du prøver Body-Heat, så skal du snuppe to til tre kapsler om dagen mellem en til tre gange dagligt. Du kan selvfølgelig ikke smide dig på sofaen med en pose chips, selvom du spiser Body Heat. Produktet virker selvsagt bedst, hvis du kombinerer det med en livsstil med sund kost og motion.

Tænk chili ind så mange steder som muligt i dine måltider.


Scoville Heat-skala er den internationale standard for kvantificering af varme i forskellige arter af chilipeber. Jo flere capsaicin en chili har, jo varmere vil den smage, og jo højere Scoville-rating vil den få.

One thought on “Spice dit vægttab op!

  • Wow, marvelous weblog layout! How lengthy have you been running a blog for?
    you make running a blog glance easy. The overall look of your site is fantastic,
    let alone the content material! You can see similar here sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *