Spis dig smuk

shutterstock_352425275

 

De fleste ved, at skønhed kommer indefra – men ved du også, at alt, hvad du putter i munden og udsætter din krop for, også viser sig på dit ydre?

Visse fødevarer kan optimere udseendet af vores hår, hud, negle og øjne.

En kost, der er rig på ”phyto-nutrienter”, kan stimulere DNA-reparation, collagen-produktion, reducere inflammation og forbedre blodgennemstrømningen. Det holder dig ikke alene sund, men det holder også kroppen yngre længere.

 

Af Caroline Fibæk, naturopath IBM og madskribent
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – august/september 2015

 

Mad der gør dig smuk

Den bedste måde at tilføre huden næringsstoffer på er i deres naturlige form gennem maden.

 

Disse fødevarer er især gode for din skønhed:

Aloe Vera: aloe vera mindsker rynker, og hudens elasticitet øges.

Ukrudt: planter, som ikke er kultiverede, indeholder mange flere mineraler og ”life-force”. Brug brændenælde, skvalderkål og mælkebøtte i dine salater, juicer og smoothies.

Bladgrønt: også kendt som ”Naturens medicin” har flest helbredende egenskaber af alle typer mad. Det er især spinat, bladbede, romaine, savoy, broccoli, kinakål, spidskål osv.

Hampefrø: hampefrø smager skønt og let nøddeagtigt. Samtidig er de rige på næring og har et højt proteinindhold (30 g pr. 100 g).

Oliven og olivenolie: oliven er den bedste kilde til E-vitamin, som udligner fine linjer i huden, reparerer bindevævet og er fantastisk for vores kredsløb.

Løg: er en rigtig god kilde til mineralet svovl. Svovl er essentielt for vores bindevæv og kaldtes i gamle dage for ”skønhedsmineralet”.

Gurkemeje: er en blodrenser. Krydderiet stimulerer leveren, øger dannelsen af røde blodlegemer, modvirker sammenklumpning af de røde blodceller og øger cirkulationen.

Andre super fødevarer inkluderer: blåbær, avocado, spinat, agurk, tranebær, acai og abrikoser.

 

Skab din egen naturbaserede deodorant!

Undgå kemikalier og parfume bl.a. ved at lave din egen super-absorberende deodorant:

  • 2 spsk. kakaosmør
  • 2 spsk. kokosolie
  • 5 dråber æterisk olie (hvis du ønsker duft og ikke er allergisk) fx rose
  • 3 spsk. bagepulver (bruger du alm. natron, skal du tilsætte lige dele Maizena)

 

Smelt olierne over et vandbad eller på en varm radiator. Tilsæt æterisk olie og bagepulver og rør grundigt. Rør rundt, mens olierne stivner, så du undgår bundfald. Opbevar i en glaskrukke. Kokosolie virker antibakterielt, og kakaosmør tilfører masser af E-vitamin. Bagepulver forhindrer vækst af bakterier, som kan give svedlugt og virker absorberende. Deodoranten tager lugtgenerne, men blokerer ikke kroppens naturlige afgiftning.

 

God fornøjelse med at spise dig smuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *