Stop din slidgigt, før den stopper dig

Skærmbillede 2015-08-19 kl. 14.52

 

Har du opgivet enhver tanke om at motionere, fordi du har fået slidgigt i dine knæ? Så bør du overveje at prøve glucosaminsulfat, som er et af mest anbefalede behandlinger mod netop dette problem.

Gør dine knæled ondt? Laver de mærkelige skurende, knasende lyde?

Så har du efter alt at dømme fået slidgigt i knæene som så mange andre. Men det skal ikke betyde, at der bliver sat en stopper for alle de aktiviteter, du normalt er glad for som lange gåture, cykelture, tennis, golf, løb, eller hvad det nu måtte være.

I mange år har smertestillende medicin og anti-inflammatoriske lægemidler været det eneste ikke-kirurgiske behandlingstilbud mod denne lidelse, men i dag anbefaler førende eksperter glucosaminsulfat, som er en naturlig behandling med ret lovende udsigter.

Mere skånsomt alternativ

Der er lavet snesevis af videnskabelige undersøgelser af glucosaminsulfat, hvor man har set, at stoffet lindrer let til moderat slidgigt i knæleddet akkurat så godt som den syntetiske medicin og tilmed uden de samme bivirkninger.

Undersøgelserne er offentliggjort i nogle af verdens førende lægetidsskrifter og har fået reumatologer i hele verden til at interessere sig for glucosaminsulfat som et bud på en bedre behandling, end hvad man hidtil har kunnet tilbyde.

Anbefalet i ny rapport

En ekspertgruppe bestående af europæiske reumatologer og læger udarbejdede sidste år helt nye retningslinier for behandling af slidgigt. I denne rapport anbefalede de specifikt glucosaminsulfat som et oplagt førstevalg ved let til moderat slidgigt.

De baserede deres anbefaling på en grundig gennemgang af undersøgelser, hvor forskere havde kigget på effekten af glucosaminsulfat på slidgigt i knæet og havde dokumenteret gode resultater både på smertelindring og forbedret ledbevægelighed.

Dansk lægemiddel

Det danske lægemiddel Glucosamin Pharma Nord, som netop er godkendt til lindring af let til moderat slidgigt i knæet, har oplevet et opsving indenfor nyere tid. Præparatet indeholder glucosaminsulfat-ekstrakt fremstillet af rejer fra bæredygtigt fiskeri langt de islandske kyster, hvor vandet er koldt og rent.

Dette garanterer glucosaminsulfat af en høj kvalitet uden miljøforurenende stoffer.

Yderligere information: www.pharmanord.dk eller ring til Pharma Nord på tlf. 75 85 74 00


Hvad skyldes slidgigt?

Slidgigt er faktisk en lidt misvisende betegnelse for det gradvise tab af ledbrusk, som forårsager smerte og nedsat ledbevægelighed. Med alderen udskiller kroppen nogle enzymer, som nedbryder ledbrusken, og derudover kan brusken blive ødelagt af uhensigtmæssig belastning af ledfladerne som følge af forkerte arbejdsstillinger eller lignende.

Ledbrusk bliver faktisk stimuleret af korrekt brug, da denne kontinuerlige sammenpresning og udvidelse af brusken sikrer, at vand og næringsstoffer kommer ind i brusken, og affaldsstoffer bliver transporteret ud.