8 venner du ikke vil undvære til vinter

b-vitaminer

 

Gode venner har din ryg, når du er træt og trist. Sådan er det også med B-vitaminer, og når du først har lært dem at kende, glemmer du dem ikke igen.

 

Af Marianne Palm

 

De er otte i alt. Med mærkelige navne og personligheder, og de hepper på dig, så du når i mål med dine projekter. De er slet og ret godt selskab. Men …

 

B-vitaminer er sociale

De bryder sig ikke om at blive inviteret alene. Ja, faktisk er det sådan, at hvis de ikke får lov at være del af et fællesskab, er der sandsynlighed for, at de ryger ud med (bade)vandet uden at gøre godt for noget som helst.

 

Hvem råber højest?

Når du sammenligner B-vitaminkomplekser, kan du kigge efter, hvilke af de otte B’er der taler højest. Den indbyrdes balance B’erne imellem er nemlig afgørende for, hvor i kroppen et B-kompleks sætter ind. Der er mange muligheder.

B-vitaminer indgår i utallige biokemiske processer, især når det gælder regulering af humør og energi. Men også hud, hår og negle. Det er derfor, B-vitaminer er så populære. Nogle gange allierer de sig med “specialister” for at stå endnu stærkere.

 

Fokus på lever og energi

Sådan et kosttilskud er den nye B-Complex 100 fra Solaray, der har næringsstofferne cholin og inositol med på listen af ingredienser. To vandopløselige leverentusiaster med hver deres tilgang til at optimere leverens udrensningsproces til gavn for krop og sind.

 

Fokus på mentalt velvære

En anden populær beskæftigelse for B-vitaminer er at bidrage til dannelsen af neurotransmittere som serotonin og noradrenalin. Det er især B6 god til, og B-Complex 100 udmærker sig ved at have 20 mg pr. kapsel. Det er 10 gange så meget som Solarays velkendte Mega B-Stress, der til gengæld har langt den højeste dosis af B12.

Sådan står styrkeprøven mellem de otte sociale typer, der så længe de får lov at virke i fællesskab, tilbyder et både intelligent og produktivt venskab.

 

Dit B-vitamin dreamteam

  • B1 – Thiamin er den ven, der altid bringer energi til festen. Som hjælper med at omdanne kulhydrater til energi og sørger for, at du aldrig løber tør for strøm.

  • B2 – Riboflavin holder øje med, at dine øjne og hud ser godt ud. Beskytter mod skader og sørger for, at du ser frisk ud.

  • B3 – Niacin er den sociale sommerfugl, der hjælper med at holde dit hjerte sundt og dine nerver glade. Niacin er kendt for at sprede godt humør i hele kroppen.

  • B5 – Pantothensyre holder styr på dine hormoner og dit stress-niveau. Den sørger for, at du ikke mister hovedet i stressede situationer.

  • B6 – Pyridoxin arbejder tæt sammen med dine hjerneceller. Den hjælper med at sende de rigtige signaler, så du kan tænke klart og føle dig godt tilpas.

  • B9 – Folsyre passer på dit DNA og sørger for, at cellerne i din krop fungerer korrekt. Værdsat ven for gravide kvinder, da den støtter fosterets udvikling.

  • B12 – Methylcobalamin er den livlige fætter, der holder dit blod sundt og nervesystemet i topform. B12 sørger for, at du ikke går glip af det gode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *