Tæl kemi og ikke kalorier, hvis du vil tabe dig

Skærmbillede 2015-01-19 10.27.21

Skærmbillede 2015-02-03 08.57.45

Blogger hos sund-forskning.dk 

Marie Louise Theill

www.vitalzone.dk

 

Hvis du er en af dem, der bare ikke synes at kunne tabe dig lige meget, hvad du gør, er det måske bare fordi, din krop er  “fejlinformeret” med urigtige oplysninger om, hvorvidt du er sulten eller ej.

Denne fejlinformering kan skyldes uønsket ophobet kemi fra fx miljøet eller kosten. Den ophobede kemi kan skabe rod i hormonsystemet, som så igen bevirker, at der sendes forkerte signaler igen og igen, så dit system ikke længere ved, hvordan det skal ”snakke” til sig selv. Med andre ord, rammer du hele tiden muren med hensyn til vægttab? Så start forfra lige her. Start med at tælle kemikalier og ikke kalorier.

Det er faktisk ret nemt at begynde at tælle kemikalier. Selvom det lyder som noget, der normalt ville kræve års forskning, har vi allerede en god viden om ting, vi kan putte på listen over afgrøder, kemikalier og fødevarer, der forstyrrer din krops selvregulerende evne til at finde sin idealvægt, optimale funktionalitet og immunitet.

 

De største syndere

Der er mange kemi-syndere, der kan skabe ravage i kroppen en af de problematiske er Mononatriumglutamat (MSG), som er en smagsforstærker (også kaldet det 3. krydderi) der kan forårsage dehydrering, migræne hovedpine, betændelse, junk food cravings og vægtøgning. Så at spise fødevarer, der er så lidt forarbejdede som muligt, er klart det bedste. Genetisk modificerede fødevarer og organismer (GMO) er også meget problematiske, idet pesticider i disse afgrøder er genetisk “vævet” ind i frøene, og de er sprøjtet med op til 10 gange så meget insektgift, som normalt på grund af den måde, de dyrkes på. Dit centrale nervesystem kan have svært ved at klare opgaven med at afbalancere din krop, hvis du uforvarende indtager pesticidrester regelmæssigt. Og der er endnu meget ringe viden om, hvad GMO fødevarer gør ved menneskekroppen på den lange bane, idet det ikke har været afprøvet på hverken dyr eller mennesker nogensinde før. Langtidsforsøg på rotter (af nogle måneders varighed) viste uhyggelige resultater. Det er urimeligt vanskeligt at identificere GMO-produkter og ingredienser i butikkerne, men gå efter økologi – så er du sikker på, at det ikke er GMO fødevarer du indtager!

 

Kunstigt sødemiddel og tungmetaller

Stadigt nyere forskning peger på at kunstige sødestoffer (falsk, syntetisk sukker) som aspartam, sucralose og sorbitol narrer systemet med den ultra-søde laboratoriesmag og gør dig mere sukkerhungrende end almindeligt sukker. Og dermed kan det forstyrre dit hormonsystem.

Tungmetaller fra luften eller fra vacciner er også med til at skabe ubalance i kroppens egen kemi.  Hvor mange influenza vacciner har du fx fået i de sidste 10 år? Hvor mange vacciner har dine børn fået? Vi lader villigt lægen tilføre vores muskelvæv, kviksølv, aluminium og formaldehyd, hver gang vi lader os vaccinere. Alle sammen tungmetaller, der forstyrrer hjernen, hjertet, centralnervesystemet og vores immunforsvar. Dette kan også føre til hormonelle ubalancer og sygdomme.  I vore dages giftige verden, absorberer, inhalerer og indtager vi kemikalier og tungmetaller på daglig basis. Hvis vi vil tabe os i vægt, er det helt centralt, at vores hormonsystem fungerer, og at vi ikke er fyldt med giftstoffer, som kroppen skal kæmpe med at eliminere.

 

Kemi i personlige plejeprodukter

Det er en jungle at finde rundt i, hvilke kemiske stoffer vi skal undgå, så det mest overskuelige råd må være: køb kun produkter, der er svanemærkede. Mærket er den eneste garanti for, at de mest kendt allergene og hormonforstyrrende stoffer ikke optræder i produktet. Og det er bestemt ikke ligegyldigt, hvad du smører på huden, for huden er et super optagende og distribuerende organ, der let og elegant sender substanser rundt i hele kroppen.

 

Mad og urter, der afgifter dig

Vores mad nærer ikke kun vores krop, men kan faktisk også binde sig til kroppens ophobede giftstoffer og hjælpe med at rense vores væv. Det her kan du fx spise, hvis du vil bruge din kost som en daglig afgiftning:

  • Chlorella
  • Spirulina
  • Hvidløg
  • Koriander

 

Chlorella og spirulina, to fantastiske superfoods

Chlorella er en organisme rig på klorofyl, der indeholder 20 vitaminer og mineraler samt alle de essentielle aminosyrer. Spirulina er også rig på klorofyl og indeholder 18 vitaminer og mineraler, 8 aminosyrer samt omega 3 og omega 6 fedtsyrer. Begge disse superfoods er rige på protein og antioxidanter. Begge hjælper også med at absorbere tungmetaller og andre giftstoffer. De er faktisk så gode til at absorbere metaller, at det er vigtigt at købe produkter fra pålidelige producenter, så man er sikker på, at de ikke har optaget tungmetaller fra det miljø, hvor de er blevet dyrket.

 

Hvidløg

Hvidløg er rigt på C-vitamin, B6-vitamin og mangan. Den aktive ingrediens hedder allicin, og det er det, der giver de primære helbredende aspekter i hvidløget. Hvidløg forebygger eller reducerer desuden sværhedsgraden af vira og er en antioxidant. Det er også antibakterielt, svampedræbende, og antiparasitært. Desuden binder det også tungmetaller. Det kan dog være skrapt for maven, man kan derfor tage det i pilleformen Garcin, som indeholder høje mængder af allicin.

 

Koriander

Koriander binder sig også til tungmetaller og er en stærk antioxidant, der desuden også kan hjælpe med at stabilisere blodsukkeret. Det kaldes også somme tider kinesisk persille. I samme moment skal det lige  nævnes, at det ikke kan anbefales at købe noget som helst, der har groet i Kina, fordi jorden derovre nu er så forgiftet, at det kan være sundhedsskadeligt at indtage.

 

Detox og afbalancer dig selv

Maca er ved at blive mere kendt herhjemme. Det er en rod, som er i familie med korsblomst grøntsagerne, kålfamilien. Den indeholder meget protein og er et adaptogen, så den kan tilpasse sig kroppens behov for fx enten mere ro eller mere energi. Den er samtidig både super næringsrig og god til at genopbygge kroppen og fremmer fertilitet. Den kan med fordel bruges til at få styr på en hormonbalance, der er kommet ud af kurs enten pga. kemi, stress eller pga. aldersrelaterede hormonelle ubalancer. Husk også at tænke på fordøjelsen hver dag ved fx at spise fermenterede eller mælkesyregærede fødevarer såsom surkål. Hvis du ikke lige får spist så meget af det, kan du drikke et par shots af det mælkesyregærede urteprobiotika produkt Vita Biosa hver dag. Også rucula salat, artiskok og andre bitre grøntsager hjælper kroppen med at afgifte, fordi de støtter leveren, som er vigtig både for en god fordøjelse og en effektiv udrensning. Det er i det hele taget meget svært at tabe sig med en fordøjelse, der ikke er i orden, så den del er også vigtig at huske på. Og et sidste vigtigt aspekt ved en god fordøjelse og vægttab er at balancere tarmbakteriefloraen med en god probiotika fx NDS Probiotika W-8, idet nyere forsøg viser, at de gavnlige tarmbakterier spiller en vigtig rolle ved varigt vægttab.

Du kan lave din egen mini-detox aften derhjemme med lidt epsom salt tilsat badevandet. Epsomsalt kan hjælpe kroppen af med giftstoffer og lader kroppen opsuge mineraler, særligt magnesium fra saltet. Opløs en stor kop epsom salt i vandet. Sørg for at ligge i mindst 40 minutter i karret. De første 20 minutter trækkes toksinerne ud. I de sidste 20 minutter opsuger kroppen magnesium og salte. Du kan også lave fodbad, hvis du ikke har karbad, men så skal du kun bruge 2 spsk epsom salt. En omgang epsom-detox er en nem måde at støtte dit immunforsvars evne til at eliminere affaldsstoffer på.

Ved hjælp af disse tips og kosttilskud i form af friske urter, vil du selv kunne skabe en mere komplet og optimalt fungerende krop, der har meget nemmere ved at smide ekstra overflødige kilo. Disse tips kan du bruge på en daglig basis for at hjælpe din krop til at slippe affaldsstoffer, så den får mere overskud til at smide ophobet fedt, og så hormonsystemet kommer i balance igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *