Ny fiskeolie fra Biosym

Fiskeolie-lunger

 

Pressemeddelelse, Biosym, januar 2015

 

Fiskeolie: Pure Omega-3G® 

Pure Omega-3G®er Danmarks første fiskeolie med Omega-3 i fosfolipidform. Præparatet repræsenterer dermed en ny generation inden for fiskeolie – 3. Generation. Fiskeolie i triglyceridform betegnes som 1. Generation, og krill-olie kaldes for 2. Generation.

Med 3. Generation fiskeolie, i form af Pure Omega- 3G®, får man effektivt udbytte af de gavnlige Omega-3 fedtsyrer fra fisk, idet de forekommer i den for kroppen letoptagelige fosfolipidform.

Et stigende antal studier peger på, at Omega-3 fedtsyrer, der er koblet til fosfolipider, er 2-3 gange mere optagelige end Omega-3 fedtsyrer, der er koblet til triglycerider.

Fosfolipider udfører vitale funktioner i kroppen, idet de danner nye cellemembraner samt vedligeholder eksisterende celler. De kan beskrives som ”gatekeepers” til cellerne, ved at de regulerer transport ind og ud af cellerne samt er involveret i kommunikation og transport mellem cellerne. Fosfolipiderne bringer desuden andre fordele med sig: ingen fiskeopstød, naturligt indhold af det essentielle næringsstof Cholin, og meget væsentligt beskytter de imod harskning, hvilket er en af årsagerne til, at Pure Omega-3G® har imponerende renhedsværdier.

 

Sundhedsfremmende effekter

Pure Omega-3G® tilfører kroppen de sunde Omega-3 fedtsyrer EPA og DHA i form af Omega-3 fosfolipider fra fisk.

 • Omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA bidrager til, at hjertet fungerer normalt.*
 • Omega-3 fedtsyren DHA bidrager til at vedligeholde et normalt syn og en normal funktion af hjernen.**

Pure Omega-3G® har et ca. 3 gange så højt indhold af DHA i forhold til EPA. DHA har, som beskrevet ovenfor, en vigtig betydning for hjernen. 60 % af hjernen består af fedtstoffer, og DHA udgør ca. 20 % af dette. DHA er især lagret i hjernens og kroppens fosfolipider, hvilket gør, at det er en stor fordel at indtage DHA i form af Omega-3 fosfolipider. Af særlige grupper, der bl.a. kan have gavn af DHA, er ældre personer, da DHA bidrager til at vedligeholde den kognitive funktion.

Det høje indhold af DHA i Pure Omega-3G®gør også præparatet velegnet til gravide og ammende. Sundhedsmyndighederne har følgende anbefalinger vedr. DHA til netop disse grupper: En moders indtag af DHA bidrager til normal udvikling af hjernen og øjnene hos fosteret og hos spædbørn, der ammes.***

 

Bæredygtighed og renhed – med Biosym Pure® garanti!

Sildene, der anvendes i fremstillingen af Pure Omega-3G®, er fra bæredygtigt fiskeri, certificeret af den anerkendte organisation Marine Stewardship Council (MSC). Olien har flotte renhedsværdier, som er blevet bekræftet i undersøgelser ved det prestigefyldte IFOS Institut i Canada.

Pure Omega-3G® er også integreret i Biosym Pure®, der er Biosyms kvalitetsmærke, som giver forbrugerne en unik mulighed for at se renhedsanalyser af Biosyms marine- og plantebaserede olier. Via Batchnr./L-nr. kan forbrugerne på www.biosym.dk klikke sig frem til analyseresultatet for lige præcis det præparat, de står med i hånden. Analyserne udføres af et uafhængigt dansk laboratorium.

 

Fordele ved Pure Omega-3G®

 • Generation fiskeolie med Omega-3 fosfolipider. Fiskeolie i triglyceridform betegnes som 1. Generation, krill-olie kaldes for 2. Generation.
 • Effektiv optagelse i kroppen – indikationer på, at Omega-3 i fosfolipidformen er 2-3 gange mere optagelig end Omega-3 i triglyceridformen.
 • Naturlig stabil olie, som pga. fosfolipidformen og den effektive optagelighed sikrer tilførsel af fedtsyrer sv. til hvad man ville få fra koncentreret fiskeolie – fordi fosfolipiderne gør hele forskellen!
 • Særlig rig på DHA fedtsyren, 3:1 ratio til EPA – og i fosfolipidformen frem for triglyceridformen.
 • Ingen fiskeopstød – takket være fosfolipidernes unikke struktur. Fosfolipider er amfipatiske, dvs. de både er hydrofile og hydrofobe, og det gør, at de let kan opløses i f.eks. olie og vand. Således passerer de uhindret igennem maven og ind i tyndtarmen, hvor de har deres virkning, og man undgår derved fiskebøvs.
 • Naturligt indhold af det essentielle næringsstof cholin.
 • Små synkevenlige kapsler af fiskegelatine, et mere naturligt valg frem for gelatine fra kvæg.
 • Flotte renhedsværdier.
 • Fra bæredygtigt fiskeri, hvor man anvender kaviarolie fra sild – en marin superføde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *