Urtehjælp til hjernen, når vi er mentalt udfordrede

Urtehjælp-1

 

Vi kan alle havne i en situation, hvor vi bliver mentalt udfordret. Som regel i kortere tid, men det kan også være over længere perioder med fx arbejdsløshed, skilsmisse og samfundskriser som Covid-19. Det kan tappe os mentalt, og mit råd er: Tag det alvorligt, og tag naturen til hjælp!

Af Marianne Palm

Når nu vi ved, at vi er pressede, og når vi ved, hvor vigtig mental sundhed er, hvorfor så ikke bruge de ret så fantastiske urter og adaptogener, som naturen har lagt lige foran næsen på os? Og som, vi ved, virker?

Det spørgsmål fik jeg som svar på min klumme i sidste udgave, og det er svært at være uenig i. Så her kommer input til, hvordan du med naturens hjælp kan få mere mentalt overskud og glæde listet ind i dit liv – uanset om du generelt har en presset hverdag eller står i en svær periode i dit liv.

Adaptogener gør det lettere for os

Som moderne mennesker er vi ofte pressede, og der sker hele tiden nye ting, vi skal forholde os til. Og det er lige præcis det, adaptogener kan hjælpe os med. Navnet kommer af ”adapt”, som betyder ”at tilpasse”. Der er solid forskning bag adaptogener som schisandra og rosenrod. De har mange egenskaber og heriblandt deres evne til at beskytte os mod stress og gøre os bedre til at håndtere ydre påvirkninger og stress. Og du kan forvente en hurtig virkning – oftest inden for en time. Schisandra beskytter desuden det centrale nervesystem og beskytter mod oxidativ stress i hjernen. Rosenrod har en positiv virkning på de mentale og kognitive funktioner som hukommelse, opmærksomhed og problemløsning. Blandt andet. Listen over dokumenterede positive egenskaber er virkelig lang.

Kan de kombineres?

Skal det så være rosenrod eller schisandra? Et svensk firma har måske gjort det lidt nemmere at beslutte det. De har sat sig for at lave et produkt til mental sundhed, som indeholder begge adaptogener samt yderligere to gode urter, der styrker vores mentale kapacitet, nemlig grøn te og safran. Kort fortalt bidrager grøn te blandt andet til bedre koncentration og indlæring og safran til følelsesmæssig balance og normal sexlyst. Adaptogenerne og urterne kan nemlig kombineres og virker i synergi med hinanden. Produktet hedder GLYC Sharp og kan anbefales, hvis du føler dig stresset, og dine kognitive funktioner er under pres.

Safran gør os glade

Hvis du derimod snarere føler dig nedtrykt og trist, kan du også overveje Saframyl Positive Mood, hvis primære indhold er safran samt B- og D-vitaminer. Safran kender vi bedst fra sydlandske madretter, og mange undrer sig nok fra tid til anden over den høje pris. Ud over den vanskelige fremstillingsproces er det mit bud, at prisen skyldes, at safran kan mere end give paella den gule farve – det kan gøre os glade! 

Det er indholdsstofferne safranal og crocin, du skal gå efter, hvis det skal have en reel effekt. Så tjek indholdsdeklarationen. Med et dagligt indtag af 600 µg safranal og 900 µg crocin kan du forvente en bedring efter 14 dage. Se eventuelt efter søvnudgaven Saframyl Positive Sleep, hvis du ikke sover godt. En god nattesøvn betyder meget for vores mentale overskud og for vores helbred i det hele taget. Alle produkterne fås i danske helsebutikker.
Og så er der lige et ekstra krydderi på virkningen – safran er kendt i Asien og Mellemøsten for sin fine virkning på sexlivet.

403 thoughts on “Urtehjælp til hjernen, når vi er mentalt udfordrede

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *