Quinoa-tabbouleh

 

Den her salat er inspireret af den arabiske tabbouleh, men opskriften er tvistet, og den her version er glutenfri, mere proteinholdig og med lidt andre grøntsager.

Du skulle nu prøve den alligevel!

Du får en god portion, hvis du følger mængdeangivelserne i denne opskrift, men gem resterne, og brug dem fx til morgendagens frokost.

 

Af Nanna Stiegel

 

Det skal du bruge:

  • 3 dl quinoa
  • 6 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • 3 store gulerødder eller 4 små
  • ½ broccoli-hoved
  • 1 gul peberfrugt
  • En god håndfuld frisk mynte
  • En god håndfuld frisk koriander
  • En god håndfuld frisk persille

 

Dressing:

  • Saft af 1 citron
  • 7 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • 1 fed hvidløg, presset eller revet
  • Salt og peber

 

Sådan gør du:

Inden du koger quinoaen, skal den skylles i koldt vand. Kom fx quinoaen i en si, og skyl, indtil vandet er næsten klart.

Kog nu quinoaen i 6 dl vand, og tilsæt lidt salt. Quinoa skal koge i 10-12 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra.

Lad nu quinoaen køle ned, mens du tilbereder grøntsagerne.

Rengør og skær alle grøntsagerne i helt små stykker eller tern.

Finhak mynte, persille og koriander.

Bland dressingen – og smag den til med salt og peber.

Kom quinoa, grøntsager og krydderurter i en stor skål. Hæld dressingen ud over, bland det hele sammen, og server.

 

Tip: Salaten her kan sagtens laves med andre grøntsager. Eksperimentér, og brug, hvad du har i køleskabet. Du kan også lave salaten med brune ris i stedet for quinoa, hvis budgettet er smalt.

 

Vidste du om quinoa?

Quinoa er botanisk set slet ikke et korn. Det tilhører amaranth-familien og stammer oprindeligt fra Sydamerika.

Quinoa er naturligt glutenfri og kan indgå i en glutenfri kost. Det lille korn, som jo så i virkeligheden ikke er et korn, har et højt proteinindhold og indeholder alle ni essentielle aminosyrer. Og så er quinoa fyldt med vitaminer og mineraler.

Det er vigtigt, at du skyller quinoa, inden du tilbereder det. Det skyldes det høje indhold af de bitterstoffer, der kaldes saponiner, som kan sidde på ydersiden af quinoaen.

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x