Velfungerende børn får de rette fedtsyrer

Nb: Eye-q hedder nu Equazen


Skoletid! Klokken ringer ind til koncentration, stabilitet, indlæring, evnen til at sidde stille på en stol. Den ringer også ind til forvirring, sårbarhed, modløshed og uro, hvis ikke vi som forældre sørger for at skabe de allerbedste betingelser for vores børns skolegang. Og det kan en flad madpakke med leverpostej ikke klare. Der skal meget mere til.

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – august/september 2016


Hjernen har i voksealderen brug for helt specifikke fedtsyrer for at kunne danne hjernemasse og skabe gode signal-stoffer mellem milliarder af nerveceller i vores hjerne. Faktisk er hjernen en stor fedtklump, men den er ikke lavet af flæskesvær og leverpostej. Ej heller rød spegepølse med fedtklumper i eller bagerens nybagte wienerbrød.

Den er afhængig af helt specifikke fedtstoffer, som i daglig tale kaldes EPA og DHA. Det er to typer af fedtsyrer, du kun finder i fede fisk eller i visse algeprodukter fyldt med omega 3. Omega 3 består af en særlig række langkædede fedtsyrer, og forskerne er ikke i tvivl. De er nødvendige for alt, lige fra en velfungerende hjerne til velfungerende celler overalt i kroppen.

Hvis dit barn er super sundt, kan det eventuelt omdanne fedtsyren ALA i nødder og planteolier til de to ovennævnte EPA og DHA. Men det kræver et arbejde, som ikke er let for mennesker. Derfor viser forskningen, at det hele går meget mere efter planen, hvis man tilfører EPA og DHA direkte. Og hvad er planen? Den er at få dit barn til at fungere optimalt på – ja, alle planer…

Styr efter de bedste betingelser for indlæring og koncentration

DHA er den fedtsyre, som er mest vigtig for en sund struktur og udvikling af hjernen, så det er afgørende, at der er nok DHA i kosten under graviditeten og i barnets første leveår. EPA er på den anden side vigtig for en sund funktion af hjernen på daglig basis. Med andre ord, så skal DHA bruges til at opbygge hjernen med, mens EPA sørger for, at der kommer information fra A til B.

Og resten af kroppen…

Vores krop består af 50 trillioner celler, og hver eneste celle fungerer som en selvstændig lille fabrik, der producerer næringsstoffer i en konstant fornyelsesproces, samtidig med at den er en del af et funktionelt cellenetværk. Cellens struktur, cellevæggen/cellemembranen består af forskellige typer fedtsyrer, heriblandt mindst 20 % flerumættede.

To af disse fedtsyrer, DHA og AA, indgår i cellernes struktur, mens en tredje, EPA, assisterer, ved at sørge for, at kommunikationen fungerer mellem cellerne.

Hvis der er mangler på de rette fedtsyrer, vil du opdage at…

Vores samfund har for længst opdaget, at der er noget galt i lille Dannevang. Vi praler af at være et af verdens lykkeligste samfund, men på trods af det er der alt for mange børn, der har det skidt. Manglende koncentrationsevne, svært ved indlæring, uro i kroppen eller de mange fysiske symptomer som eksem, allergier, svaghed i muskler, overvægt. Det er alle sammen symptomer på, at vi spiser forkert, og børnenes kroppe ikke får de rette næringsstoffer.

Det kan være svært at ændre på Rigets tilstand, men vi kan hver især gøre meget for vores egne børn.

Eye q er det fedtsyreprodukt, der har mest – allermest – forskning bag sig, når det gælder børns hjerner.

Sammensætningen af eye q tilgodeser netop det forhold, som vi skitserer her på siden: Der skal være den rette mængde af DHA og EPA, for at vi kan skabe sunde celler i hele kroppen.

Begynd med seks (små) kapsler om dagen. De kan erstattes af en flydende variation eller af tyggekapsler, som de fleste børn kan lide.

Eye q’s egenskaber er gennem mere end 10 år dokumenteret i flere kliniske studier, som er publiceret i anerkendte tidsskrifter, ligesom der er udført studier, som viser, at eye q har en god tilgængelighed i kroppen.

Studier på over 7.000 børn

Eye q er uden undtagelse det mest velundersøgte produkt til børn. Der er studier på, hvordan børns evne til at stave, tegne og regne bliver signifikant forbedret i forhold til kontrolgrupper.

Der er også velunderbyggede studier, som viser, hvordan børn bliver mere rolige, koncentrerede og bliver mere velfungerende på alle planer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *