Vigtige allerginoter til 1,7 millioner danskere…

Dreng med allergi
 
 
Det kan indimellem synes rigtig besværligt at være allergiker, for kan det virkelig passe at den ene dag kløer øjnene, den næste dag er det næsen, læberne eller huden? Og har du tillige vat i hovedet, sløvhed, træthed og alverdens andre symptomer?
 
Svarene kan ligge i det faktum, at allergi blot er et ydre symptom på, at ikke kun kroppens immunforsvar og slimhinder er påvirkede, men også nervesystemet, som påvirkes af det ringe immunforsvar. 

Læs det homøopatiske hjørne, og bliv klogere på en grundlæggende kur. Og tilføj tips fra her fra siderne, så du kan gøre noget i den akutte situation.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – februar 2015

 

Hold dine slimhinder intakte med A-vitamin og Silicium, zink og C-vitamin. I det hele taget skal vitaminer og mineralbalancen optimeres for at holde allergi fra dørene. B-vitaminerne sørger for en bedre nedbrydning af maden, E-vitaminerne er en vigtig antioxidant i det betrængte bindevæv, og stor set alle mineraler har en eller anden form for indflydelse på cellerne og dermed deres evne til at imødegå de bagvedliggende infektioner og inflammationer, der kan være årsag til, at allergi opstår.

Zink indgår i over 300 enzymprocesser og er essentielt for et godt immunforsvar. 30 mg er en passende terapeutisk dosis ellers dagligt som forebyggende, 15 mg, som de fleste gode vitamin- og mineralprodukter indeholder.
 
B6 fungerer som et naturligt antihistamin, især hvor der er væskeansamlinger/ødemer. En dosis på 200 mg om dagen er en terapeutisk dosis, du kan anvende så længe, der er akut allergi. I hverdagen skal alle B-vitaminer spises som et samlet supplement. Læs andet sted i bladet om B-complex kapsler fra Natur Drogeriet, der er tilsat styrkende droger, som er vigtige for både binyrer (hjælper derfor indirekte mod allergi) og for nervesystemet.

Tag dagligt i allergisæsonen 1500 mg C-vitamin, og øg dosis til 3-5 gram ved et akut anfald. Har du allergi hele året, så tag altid ekstra C-vitamin. C-vitamin konkurrerer i øvrigt i kroppen med sukker på landingspladserne på cellerne, så drop al mulig junk, hvis du er allergiker.


Vidste du
Allergikere har ofte lave C-vitaminkoncentrationer i blodet og et forhøjet antal af eosinofile leucocyter (en bestemt type hvide blodlegemer) og derfor sværere ved at eliminere allergifremkaldende stoffer. C-vitamin er et naturligt antihistamin og kan anvendes såvel forebyggende som ved akutte allergi anfald.
 

DETOX
Har du allergi hele året, er det meget muligt fra fødevarer, husdyr, skimmelsvamp eller husstøv.
 
Ryd op med Detox kuren, og find en biopat/naturopath eller en ernæringsterapeut, der kan guide dig til et bedre immunforsvar i fordøjelse og luftveje.
 

AKUT
Også til den akutte allergi
Køb en Spenglersan G, og hav den altid på dig! Ved allergi fra næse og svælg: gennemvæd en tot vat med Spenglersan G, og sæt i hvert næsebor. Nej, det ser ikke kønt ud, men det virker for det meste. Du kan også indgnide dråberne i albuebøjningen. Max 10 dråber 6 gange daglig. Fås på spray, hvor et pust = 1 dråbe.
 
Immiflex fra Acupharma har vist sig effektivt ikke kun til akutte infektioner, men også til høfeber.
 
Læs den ypperlige forskning om forebyggelse af allergier med D-vitamin. Søg på “Mangel på D-vitamin knyttet til fødevareallergi og børneeksem”
 
 
TIL ALLE BØRNEFAMILIER OG VORDENDE MØDRE!
 
D-Pearls til børn mod allergisk eksem
I Danmark er anbefalet daglig tilførsel (ADT) for D-vitamin til børn fra 1-10 år sat til 10 μg dagligt. Man kan sagtens bruge D-Pearls 20 μg til børn, også selv om man ikke ønsker at overskride den anbefalede dosering.
 
Læs også //mig og min mor// på side 25 om forebyggelse af allergier hos børn ved at spise nok fedtsyrer i graviditeten.
 
 
Manuelle terapiformer kan også hjælpe
Erfaringer viser, at både akupunktur og zoneterapi kan gøre en forskel for mange allergikere, især hvis man kommer i gang med behandlingen i nogle måneder før fx pollensæsonen.
 
Et forsøg af ældre dato har vist, at afspænding til astmabørn reducerede antallet af astmaanfald betragteligt.

Find en god psykomotorisk terapeut (afspændingspædagoger).

 
Kan allergi håndteres ved hjælp af hukommelsen? Læs artiklen på www.sund-forskning.dk
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *