TRIKATU, kinesisk medicins tro væbnere mod vinterens vira

Trikatu er en kraftfuld klassisk ayurvedisk blanding, der styrker immunforsvarets kamp mod vinterens forkølelses- og influenzavira. Kombinationen af de tre potente krydderier i Trikatu – inge-fær, sort peber og lang peber – virker varmende, antiinflammatorisk og slimløsende og er særligt velegnet ved luftvejslidelser.

Af Pernille Borg
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – december 2016/januar 2017

ingefær, kinesisk medicin, ayurveda

Trikatu er et fantastisk middel mod høfeber og akut allergisk rhinitis. I vinterens kolde vejr løsner det op for tilstoppede bihuler og virker generelt opbyggende på både et svækket immunforsvar og et dårligt kredsløb.

Den gammelkendte kinesiske lægeurt ingefærrod er særligt kendt for sine antiinflammatoriske egenskaber, der dæmper smerter og gener ved gigt- og ledproblemer, men også som urten, der kan sparke selv hårdføre vira af banen.

Peber (på sigte)kornet mod ubalancer i kroppen
Peberet har mange evner, ikke blot som smagsforstærker i en varmende gryderet. Ligesom ingefær er det en århund-redgammel og flittigt brugt lægeurt inden for kinesisk og indisk medicin. Benyttet særligt for den positive effekt på udskillelsen af fordøjelsesenzymer, som b.la. er med til at sikre bedre næringsoptag fra vores kost.

Peber virker også stærkt slimløsende og er særligt foryngende på lungerne. Det øger blodcirkulationen, balancerer stof-skiftet og hæmmer proinflammatoriske processer i kroppen.

Det er en naturlig kilde til vanadium, et spormineral med positiv effekt på fedtomsætningen, blodsukkerbalancen og er særligt effektivt mod insulinubalancer.

De tre musketerer, der booster andre næringsstoffer
Traditionelt har Trikatu-kombinationen været anvendt i ayurvedisk medicin som en treenighed, der kan øge absorptionen af andre urter, vitaminer og mineraler, særligt pga. indholdsstoffet piperin i pebrene. Du kan derfor også opleve at få mere gavn af næringsstofferne i din mad, når du indtager Trikatu – særligt A + C vitamin og det livsvigtige mineral selen har vist sig at blive optaget bedre i samarbejde med piperin.

 

Som med alle PUKKAs særligt udvalgte ingredienser indeholder Trikatu bæredygtigt producerede urter af den højeste økologiske kvalitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *