Når månedlige smerter er et no-go

 

 

Det kan virke helt tilfældigt, hvem der kommer nemt gennem de månedlige problemer med smerter, og hvem der ikke gør. Hører du til en af dem, der er nødt til at tage smertestillende og måske oven i købet er nødt til at blive hjemme fra uddannelse og job, er det værd at forsøge med en helt uskadelig metode.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2018

 

Det er italienske udviklere, der har sat menstruationssmerter under lup, og det har de gjort, efter de har opdaget, hvordan deres øvrige smerteplastre til dårlige rygge og skuldre, knæ og albuer har en smertedæmpende virkning. Når plastrene virker på så hårde muskler og sener, som man fx ser ved knæ og albuer, er det et godt argument for, at de små plastre kan gøre en forskel på de meget blødere muskler, der omgiver livmoderen, og hvor forskellige årsager kan udløse kraftige menstruationssmerter.

Plastrene er meget nemme at anvende, kan let sættes på, og holder du på dem i et halvt minuts tid, vil varmen fra dine hænder aktivere plastrenes indhold af forskellige mineralske komponenter. Plastrene ”griber” kroppens egne infrarøde bølger og sender dem retur, så blodgennemstrømning dybt nede i musklerne sørger for at transportere de komponenter væk, som kan skabe al for meget smerte. Det lyder indviklet, og forklaringerne og hypoteserne er mange. Dem kan du læse om på bl.a. www.sund-forskning.dk.
Her og nu skal du måske blot nyde, at du har en udvej fra de irriterende smerter.

 

Det kan du også gøre:


1. Spise magnesium eller smøre det på uden om plastrene. Magnesium hjælper med at afspænde muskler.

2. Sørge for varme til underlivet. Måske er uldne underbukser et no-go, men tag godt med varmt tøj på.

3. Spise masser af fede fisk med omega-3-fedtsyrer i eller omega-3 fra algeprodukter.

4. Sørge for, at du ikke samtidig lider af forstoppelse, så der er så lidt pres på underlivet som muligt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *