Når lille William spiser plastik!

   

 

Mikroplast er overalt! Vi kan ikke undgå det, selv om vi laver hjemmestrikkede karklude og gør andre mindre tiltag. Men du behøver måske ikke stikke plastik direkte i munden på dine børn, når tænderne skal børstes. Tandbørsten i majsstivelse kunne blive lille Williams nye ven.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2018

 

Økologi, sundhed og alt muligt ansvarligt rammer nærmest bevidstheden i samme sekund, som sædcellen rammer ægget. Nybagte forældre giver den fuldt skrald med at købe det rigtige legetøj (uden PVC og phtalater), vælger fødevarer uden tilsætningsstoffer/e-numre, helst økologiske, og plejeprodukter uden parfume og parabener.

 

Husk lige tandbørsten! 

Tandbørsten glemmes dog ofte, når økologisk babymos og bleer indkøbes. Du ved jo, at tænderne skal børstes to gange dagligt – det har vi lært, fra vi var små. Så det skal dit barn selvfølgelig også.

Tandbørsten lavet af plastik afgiver mikroplast ved hver anvendelse og kommer dermed i kontakt med slimhinderne i mund og mundhule. Voksne skyller munden og spytter det meste ud, men børn, som ofte også bider i tandbørsten, synker tit i stedet. Ikke en rar tanke.

 Tandbørsten lavet af plastik kan afgive mikroplast ved hver anvendelse og kommer dermed i kontakt med slimhinderne i mund og mundhule.

 

Sjov tandbørstning uden mikroplast

Den bionedbrydelige tandbørste fra The Natural Family er lavet af majsstivelse, et naturligt produkt uden phtalater, tilsætningsstoffer og PVC. Det ergonomiske håndtag med fire forskellige søde dyremotiver (dino, koala, kanin, flodhest) er designet, så det er let at holde på for små hænder. Tandbørsten er velegnet til børn fra to år, og det bløde børste hoved er lavet af nylon og er garanteret fri for det hormonforstyrrende bisphenol A.

 Gør tandbørstningen sjov med fire forskellige søde dyremotiver, dino, koala, kanin, flodhest, på dit barns tandbørste.

 

Store William skal da ikke snydes

Den bionedbrydelige tandbørste findes til hele familien. Der kan vælges mellem flere fine farver, og den kan også fås med en praktisk holder. En tandbørste, som skøjter rundt i hånden på dig, bliver du fri for, da designet er enkelt og ergonomisk, hvilket gør tandbørsten behagelig at holde på og nem at arbejde med.

En unik tandbørste, god for både børn, voksne og miljøet. Når den skal udskiftes, brækkes børstehovedet af og smides til genbrug. Håndtaget kan komme i komposten eller graves ned i haven. Majsstivelsen er nemt og hurtigt for naturen at nedbryde.

Smid tandbørsten fra The Natural Family i kompostbunken, eller grav den ned. Den er 100 % bionedbrydelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *