Optager du og dit barn dine B-vitaminer?

  

 

Forskerne har opdaget nogle genvariationer, der kan gøre det sværere at udnytte B-12 og folinsyre.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2018

 

Er du vegetar eller veganer, er du sikkert blevet rådet til at holde øje med dit B12-niveau. Men det er ikke kun plantespisere, der kan have problemer, det gælder såmænd de mange, der danner for lidt mavesyre, får forskellige typer af medicin, eller ikke har nogen særlig god mikroflora i tyktarmen. Eller ganske simpelt er småtspisende, ældre eller har let ved at miste det gode humør.

Om det netop er B-12 eller folinsyremangel, som er årsag til dine kroniske problemer, kan du få målt hos lægen. Men det er ikke sikkert, at målingerne og efterfølgende behandling er den mest optimale.

For der findes mennesker med en gensammensætning, der kan gøre det sværere at omdanne B12 til brugbare stoffer for cellen. At kunne skabe den rette omdannelse hedder methylering, og det har Biosym taget aktivt stilling til i deres B-vitaminprodukter, hvor B-vitaminerne folinsyre og B-12 er methyleret.

Det betyder, at du som sådan ikke behøver at vide, med mindre du er meget syg eller meget nysgerrig, om du er en af dem, der har nogle genvariationer MTHFR, MTR, MTRR, CBS, som påvirker methyleringen i din krop. Du kan ganske simpelt vælge methylerede B-vitaminer og derigennem hjælpe kroppen til at udnytte B12 og folinsyre optimalt.

 

OmniMINI i ny forbedret version

OmniMINI lanceres i en tyggetablet, hvor dagsdosis er 1-2 stk. Den er nu vegansk, indeholder K-2 vitamin, plantebaseret calcium samt de methylerede former af vitamin B-12 og folinsyre. Så behøver du ikke at få undersøgt, om dit barn har specielle genvariationer.

Voksne kan få glæde af multi-B komplekset Omni-B Active eller Multivitamin/mineral produkterne, Omni Pure, OmniX eller OmniVegan, hvor alle B-vitaminerne støtter hinanden og, hvor det er nødvendigt, er blevet gjort mere tilgængelige for kroppen gennem methyleringen.

B12 i methylereret form har bl.a. betydning for et velfungerende nervesystem hos børn og voksne.

 

Gå til lægen

Få målt B12 og folat hos din læge. Selvom tallene er normale, kan der godt være problemer.

Lægen kan tjekke MMA (methylmalonat) og homocystein for at undersøge det nøjere. Forhøjet

MMA og homocystein er et problem. Laboratorierne skriver, at homocystein skal være under 15.

Methyleringseksperterne mener dog, at det bør ligge omkring 6.

 

Tjek www.sund-forskning.dk og se, hvad mangel på folinsyre og B12 kan medføre af problemer.

3 thoughts on “Optager du og dit barn dine B-vitaminer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *