Et tomatekstrakt kan gøre en særlig forskel for dit kredsløb

Tomater

 

Påstanden, forskningen og alle erfaringerne kommer fra kardiolog Decker Weiss, og nej, redaktionen har ikke været i USA og interviewet face-to-face, for meget kan i dag klares hen over en mail.

Læs her, hvad den amerikanske naturopath og specialist i hjertesygdomme fortæller om de mange virkninger på vores sårbare kredsløb.

Af Marianne Palm

– Jeg er uddannet som naturopath udi fysiologi og er kardiolog, hvor jeg i mange år har arbejdet med tusindvis af patienter, der trods brug af statiner, som skulle sænke kolesteroltallet, alligevel udviklede mange forskellige former for hjerte-kredsløbsproblemer, fik bypassoperationer eller blodpropper i hjertet. Eller patienter, som nægtede at tage statiner, når der ikke var bedre dokumentation på effekten og ovenikøbet en stribe af bivirkninger, fortæller Decker Weiss.

– Så jeg var på jagt efter nye metoder til at reducere risikoen for hjerteanfald ud over de metoder, jeg kendte i forvejen med brug af E-vitamin, motion, middelhavskost, at undgå rygning og transfedtsyrer samt at forebygge diabetes.

Hjertelægen fortsætter om vores nabolands revolutionerende laboratorietest:

– For få år siden udviklede et svensk firma en særlig test, som ikke kun handler om at måle LDL (normalt kaldet det ”LEDE” kolesterol), men måske den allervigtigste laboratorietest i nyere tid: Svenskerne kunne måle, om LDL havde været udsat for iltning, såkaldt oxidativt stress, for det er her, man finder den særlige trussel mod kredsløbet.

Man kigger efter de forkerte årsager og virkninger

– Indtil nu har man haft en formodning om, at hvis man blot får nedsat det totale kolesterol, inklusive LDL, så ville man have mindre, der kunne oxidere. Men ved vi i virkeligheden, om det virker? Flere studier tyder på, at man er gået efter den forkerte årsag og effekt, for i virkeligheden skal man blot lade sit kolesteroltal være styret af de genetiske forhold. Derimod skal man være særligt opmærksom på, om kolesterolet kan blive skadeligt for vores kredsløb, fordi det bliver udsat for iltning, fortæller kardiologen, mens han henviser til studier.
Han fortsætter:

– Til gengæld ved man, at hvis man hindrer denne iltning, kan det hjælpe på tre grundproblemer i kredsløbet: Risikoen for hjerteanfald, risiko for at udvikle åreforkalkning og lignende sygdomme samt udvikling af metabolisk syndrom, der bl.a. indebærer forhøjet blodtryk, overvægt, alt for højt kolesteroltal og risiko for at udvikle diabetes.
– Når man kigger på forskningen, kan man gennem studier over flere årtier se, at mennesker med et højt kolesteroltal lever længere end mennesker med et lavt kolesteroltal. Derfor blev mit fokus at få det oxidative LDL bragt ned til under 45 og ikke kigge på kolesteroltallet i øvrigt. Ox-LDL-normalværdi er 63 nanogram pr ml (68 for mænd og 58 for kvinder). Det er ikke en enkelt markør, der bliver målt på, men en hel stribe.

Vi er nødt til at reducere det iltede LDL

– Det var her, jeg opdagede tomatekstraktet. Det har vist sig, at dette særlige tomatekstrakt kan reducere den oxidative LDL (ox-LDL). Jeg har brugt det i over fem år, og jeg er ikke blevet skuffet.
Patienter, der ikke har ændret på kostvaner, har fået reduceret deres ox-LDL med mindst 20 pct., og de patienter, der har forandret deres kostvaner, nåede målet: At komme ned under den grænse, jeg havde sat på 45. Og ingen tvivl. De har alle fået det signifikant bedre med deres hjerte-kredsløbssygdomme gennem dagligt at spise en enkelt kapsel af Sano-Cardio.

Spis jeres sunde råvarer i Skandinavien, og sørg for let motion
– Vi har især set hos hundredvis af brugere i Skandinavien, at hvis man følger den lokale diæt, bestående af bær (hvis du ikke er diabetiker), sunde fuldkorn og yoghurt samt fisk fra kolde farvande, eller følger en livsstil, som de spiser ved Middelhavet med masser af grøntsager, god olivenolie og et væld af krydderier, øger man succesraten væsentligt. Det gælder for alt lige fra forhøjet blodtryk, åreforkalkning over til større problemer med fx hjertemusklen. Overordnet set er det inflammationen i blodkarrene, der bliver mindsket, og ja, det kan også have betydning for andre inflammationer i kroppen, da kredsløbet jo skal have de bedst mulige betingelser, også i led og muskler.

Leder man i blodprøver efter en målbar metode, skal man ikke kun kigge på det såkaldte CRP-niveau, der fortæller om graden af inflammation, som kan være udtryk for inflammation mange steder, men også kigge på det særlige HS-CRP, der er relateret til kredsløbet, fortæller hjertelægen og ingen tvivl om, at begejstringen for de nye landvindinger inden for hjertekredsløbsproblemer er stor.

En ud af 5.000 kan måske få lidt løs mave
– Den er lille, den er rød, og den giver ingen bivirkninger. Hvis du er meget allergisk over for natskyggefamilien (fx tomater, chili, cayennepeber, kartofler, peberfrugter og auberginer), skal du lige holde øje med, at du ikke får lidt løs mave af Sano-Cardio, men det er meget sjældent set som bivirkning, fordi produktet består af en ekstraktion af fuldmodne tomater, faktisk har jeg kun set det én gang ud af 5.000 patienter, slutter hjertelægen og naturopathen, der modigt og effektivt har kigget ud i verden efter muligheder for at hjælpe sine patienter med et sundt kredsløb.

”80 pct. af alle dem, der på verdensplan tager Sano-Cardio, har allerede haft problemer med hjerteanfald, fået bypass og andre alvorlige diagnoser, fortæller Decker Weiss. Resultaterne taler for sig selv”.

På spørgsmålet fra mig om, hvordan det forholder sig for dem, der ikke har udviklet kredsløbssygdomme, men alligevel har forhøjet blodtryk, fortæller Decker Weiss, at årsagerne til det forhøjede blodtryk selvfølgelig skal findes, og er det forhøjet pga. inflammationer i blodets karvægge, vil det have en effekt”.

En kapsel svarer til seks store fuldmodne tomater, og de aktive stoffer er bevaret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *